Last news in Fakti

29 Август, 2022 18:38 1 321 8

Разнобой в Пекин! Китайски мозъчен тръст възрази срещу политиката за "нулев COVID"

  • китай-
  • си дзинпин-
  • пандемия-
  • коронавирус

Ограниченията срещу разпространението на коронавируса вероятно ще останат в сила поне докато не се проведе конгресът на ККП през октомври и ноември, на който се очаква Си Дзинпин да наруши традицията и да приеме трети поред петгодишен лидерски мандат

Разнобой в Пекин! Китайски мозъчен тръст възрази срещу политиката за "нулев COVID" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китайски мозъчен тръст разпространи рядко за страната публично възражение срещу строгата политика за "нулев ковид" на Китайската комунистическа партия (ККП), в което заявява, че тя води до затваряне на градове и до преустановяване на търговията, пътуванията и индустрията. Мозъчният тръст призовава за промяна на въпросната политика, за да се предотврати "икономически застой", предаде Асошиейтед прес.

Изследователският център АНБАУНД не оповести детайли за това какви биха могли да бъдат промените в политиката за борба с коронавируса, но посочи, че правителството на президента Си Дзинпин трябва да се фокусира върху предотвратяване на намаляващия икономически растеж.

"Предотвратяването на икономическия застой трябва да бъде приоритет", заяви мозъчният тръст в доклад със заглавие: "Време е Китай да коригира политиката си за контрол и превенция на вируса". Текстът беше публикуван в неделя в акаунта на изследователския център в приложението "УиЧат" и в микроблога "Уейбо", но днес беше изтрит и от двете платформи.

Ограниченията срещу разпространението на коронавируса вероятно ще останат в сила поне докато не се проведе конгресът на ККП през октомври и ноември, на който се очаква Си да наруши традицията и да приеме трети поред петгодишен лидерски мандат.

Икономисти предупреждават, че Китай трябва да засили икономическия си растеж, който през първото полугодие спадна до 2,5 процента спрямо предходната година. Това възлиза на по-малко от половината от 5,5-те процента, които бяха официално заложени като цел за тази година. Икономическият спад настъпи, след като в края на март Шанхай и други индустриални центрове бяха затворени като част от борбата с разпространението на коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потресен

    18 5 Отговор
    Едно време мислехме, че на запад има свобода, а се оказа, че медиите, хората, бизнеса и правителствата са много по-строго и по много мафиотски начин контролирани, отколкото тези в Северна Корея. Ако подкрепиш Русия в медиите, на запад ти запорирват сметките.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Линкълн

    1 3 Отговор
    Свобода, означава свободен от комунизъм и наследниците на идеологията като автократизма и реваншизма, истинска демокрация няма , само това че се чустваш свободен е демокрация
  • 6 .......

    6 1 Отговор
    Просто да си махнат американските лаборатории и най-вече онази в Ухан.

    Коментиран от #8

  • 7 Милен

    1 0 Отговор
    Явно за китайчетата криза с енергоносители и суровини няма, и още очевидно "кризата" с коронката е проблем само за "високо развити" демокрации като Китай, Австралия, Нова Зеландия, Австрия, Северна Корея, Германия, САЩ, Канада и други подобни подобни демократични режими, ние простолюдието отдавна преборихме вирусо и сега се занимаваме с по-прозаични теми като оцеляване на предела на възможностите ни :))))
  • 8 Аз съм

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от ".......":

    За лабораториите
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания