Отидете към основна версия

4 592 35

Клането в Ижевск отвлича вниманието на руснаците от по-голямото клане

  • ижевск-
  • мобилизация-
  • александър коваленко-
  • русия-
  • руска армия-
  • клане-
  • украйна-
  • война-
  • училище-
  • владимир путин-
  • фсб

Няма да се учудя, ако в историята с клането в Ижевск се намери украинска, европейска или американска следа

Снимка: БГНЕС/ EPA

Клането в Ижевск отвлича вниманието на руснаците от по-голямо клане - „частичната мобилизация“

АЛЕКСАНДЪР КОВАЛЕНКО

Докато вълна от недоволство от частичната мобилизация заля цяла Русия, с подпалванията на военни комисариати, митинги и дори разстрел на военни комисари, в средно училище № 88 в Ижевск се случи масово убийство.

Ученикът Артьом Казанцев облече тениска с червена свастика и застреля 13 души в училище.

И така, от първите минути федералните медии пишат не за горящите военни служби и за убития комисар, а за това, че неофашизмът крачи из Русия и представлява заплаха за едно високо духовно общество. Неофашизъм, спонсориран от Запада и Украйна...

Съвпадение ли е? Не мисля!

От няколко години редовно публикувам материали за това, че Русия има една от най-големите мрежи от неонацистки групи в сравнение с която и да е европейска страна. И не просто мрежа от неонацистки неформалисти. Така в продължение на много години близо до Санкт Петербург имаше военен лагер "Партизан", в който се обучаваха членове както на руски, така и на чуждестранни неонацистки и екстремистки движения "Третият път" и "Младите националисти". Самият лагер „Партизан” се контролира от дясноекстремисткото „руско имперско движение”.

Прави впечатление, че сред „учениците”, преминаващи през този лагер, които се обучават на боравене с оръжие, експлозиви, ръкопашен бой, има и шведи и финландци, които също са присъединени към руските незаконни въоръжени формирования, а самото място е било под надзора на... ФСБ! Изглежда парадоксално и дисонансно Русия, която се смята за наследник на СССР и абсолютно изцяло полага върху себе си лаврите на победата над нацизма, култивира и изнася идеите на нацизма в света. Не е парадокс. Русия, като неонацистка държава, обвини Украйна за това по време на пълномащабната си инвазия през 2022 г., като по този начин оправда хибридната окупация на Кримския полуостров и части от Донбас през 2014 г.

Също така е важно да се разбере, че контролирайки почти всички неонацистки организации в Русия, ФСБ може да използва ресурса, който имат в ръцете си, за да отклони общественото внимание и да създаде фиктивни маркери. Каква е вероятността Артьом Казанцев да е бил под пълния психологически контрол на своя куратор, който е успял да го убеди да отиде и да извърши убийство в училището. Вчера, днес, утре, няма значение. Важното е да е точно тогава, когато е необходимо да се създаде желаният психологически ефект в обществото. На свой ред, колко задачи на руската пропаганда наведнъж моментално решава това клане?

Няма да се учудя, ако в историята с клането в Ижевск се намери украинска, европейска и американска следа и руснаците бъдат призовани да се обединят пред „кафявата“ заплаха. Само че ще призовават тези, които ще бъдат тази заплаха за руснаците на първо място.

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 50 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания