Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Септември, 2022 10:09 2 708 75

Който иска мир, да достави оръжия на Украйна сега

  • украйна-
  • волфганг ишингер-
  • германия-
  • русия-
  • владимир путин-
  • нато-
  • война-
  • инвазия-
  • оръжия

Какво ще стане, ако взаимното унищожение се проточи и през следващата година?

Който иска мир, да достави оръжия на Украйна сега - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Проф. Волфганг Ишингер, бивш посланик на Германия във Вашингтон и бивш председател на Мюнхенската конференция по сигурността. Неговият анализ е публикуван в „Ханделсблат“/ БГНЕС

Военните действия на Русия срещу Украйна продължават вече почти седем месеца. Въпреки впечатляващия размер на територията, която Украйна си възвърна през последните седмици, краят им не се вижда. Русия все още разполага с различни политически и военни - включително ядрени - възможности и резерви. Досега Украйна е успяла да си върне само малка част от територията в източната и южната част на страната.

Още новини от Украйна

В Киев се говори, че следващите 90 дни ще бъдат решаващи. Но какво ще стане, ако взаимното унищожение се проточи и през следващата година?

Германия не се съмнява: колкото по-скоро се постигне примирие или още по-добре - мирно решение на конфликта, толкова по-добре - поне ако Украйна не отстъпи никакви територии. Всяка седмица е от значение: става дума за живота и смъртта на войници и цивилни в Украйна, но също така и за сериозните отрицателни икономически и енергийни последици от този конфликт за цяла Европа, включително и за нас в Германия.

Но който иска скорошен мир, трябва да достави на Украйна възможно най-много оръжия - включително тежко военно оборудване и оръжия. И освен това оръжията трябва да бъдат доставени сега, а не през следващата година! Не трябва да се страхуваме от ядрени заплахи.

Но може би САЩ имат малко по-различно виждане за спешността на прекратяването на конфликта. САЩ не са застрашени от енергийна криза. От гледна точка на САЩ дългосрочното отслабване на Русия е важна стратегическа цел, която ще бъде по-лесно постигната в един по-продължителен конфликт. Следователно интересите на Германия (а оттам и на Европа като цяло) и на САЩ не са непременно съгласувани в този случай.

Във всеки случай Берлин трябва да се подготви добре в дипломатически и политически план за евентуално прекратяване на военните действия. Разбира се, ние не искаме да предписваме на Украйна какви военни цели на каква цена, с какви жертви и колко дълго време трябва да преследва. Но това не означава, че не трябва да се подготвяме за преговори още сега, за да можем да поставим интересите си правилно в дневния ред.

Защо тази дипломатическа подготовка е толкова важна? Когато се стигна до края на войната в Босна през 1995 г., ние, членовете на дипломатическата делегация, пътувахме до Дейтън без никакви предварителни текстове по отделните теми на преговорите. От друга страна, картината за САЩ беше съвсем различна: с внимателно подготвени и юридически проверени текстове в ръка, САЩ майсторски доминираха в преговорите и напълно реализираха всички свои интереси, като оставиха руските и европейските интереси настрана. По-долу ще посоча като пример някои точки от възможните преговори за Украйна, по които Берлин и целият ЕС трябва предварително да изработят ясни позиции:

1. Да предположим, че се предвижда прекратяване на огъня между Русия и Украйна, без например Крим да бъде върнат на Украйна. Тогава трябва да решим следния въпрос. Ще се застъпим ли подобно примирие заедно с кримската поправка да бъде записано в резолюция на Съвета за сигурност на ООН и по този начин да бъде включено в международното право? И какво ще се случи, ако Русия не се съгласи с това в Съвета за сигурност?

2. Да предположим, че примирието стане възможно в краткосрочен план. Кой от гледна точка на Германия - освен ООН - ще трябва да посредничи? Може би Ердоган? Кой ще трябва да следи за спазването на примирието в този случай? Ще водим ли кампания за ОССЕ като такъв наблюдател?

3. Да предположим, че Русия поиска отмяна на западните санкции като компенсация за прекратяването на огъня. Бихме ли приели вдигането на санкциите само като част от цялостно мирно споразумение или бихме направили отстъпки?

4. Да предположим, че Украйна поиска значителни репарации от Русия. Бихме ли подкрепили това искане, като обвържем вдигането на санкциите с признаването на тези репарации от страна на Русия? Бихме ли направили такива обезщетения задължителни по силата на международното право?

5. Да предположим, че Украйна поиска създаването на извънреден трибунал, който да разследва обстоятелствата за решението от 24 февруари - в допълнение към Международния наказателен съд. Ще се присъединим ли ние и нашите партньори от ЕС към това искане? (Надявам се да е така!).

Бих посъветвал федералното правителство да обмисли всички по-нататъшни стъпки с най-голяма предпазливост, но да не изпада в самозаблуждение. Също така е важно не само да се вземе решение за по-нататъшни мерки за подкрепа и доставки на оръжие за Украйна, но и да се подготви оптимално бъдещото мирно споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    79 6 Отговор
    Що за тъпа логика?!

    Коментиран от #4, #18

  • 2 Правилно

    75 5 Отговор
    Пожар се гаси само с бензин!
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    72 4 Отговор
    ЕС отдавна доставя
    ОРЪЖИЕ
    чрез фонда си за
    МИР
    👿👿👿👿👿
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    42 3 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Тези "пианисти" толкова могат да свирят ‼️
    / поради от бар в USA/
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЧЕРНАТА ЗЛАТКА ♥️

    7 48 Отговор
    "...Не трябва да се страхуваме от ядрени заплахи...."

    А би трябвало Точно от това да де Страхувате.
    Русия загуби Конвенционалната и Технилогична Войни, наистина основно по нейна си вина. Остава само и единствено Ядрената. До дни ще се разбере ще отстъпи ли Запада или има технологии да блокира руския Атом.
    Русия се пpee6a.......отново сама.
  • 8 Мирът

    58 7 Отговор
    Отдавна щеше да бъде установлен ако бяха прекратени огромните военни доставки на натовските държави за украйна

    Коментиран от #12, #62

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кирето

    36 1 Отговор
    Да предположим.....
    Предполагайте, а други без да предполагат ,направо ви дрънкат по манерките.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Съединените щати

    4 40 Отговор

    До коментар #8 от "Мирът":

    Могат за две седмици така да превъоражат украйна че тя да принуди русия да иска мир но не го правят
    Отговорът е много прост колкото по-дълго се проточи конфликта толкова по-голяма вероятност има русия да бъде отслабена много

    Коментиран от #41, #51

  • 13 Стоян Александров

    51 4 Отговор
    Оооооо чудо, оооооо Богове, ДАЙТЕ ОРЪЖИЕ ЗА ДА ИМА МИР. ЗВУЧИ МИ КАТО : ПУСКАЙ ПУТИНЕ АТОМНИТЕ БОМБИ ВЪРХУ САЩ, АНГЛИЯ И ИЗРАЕЛ И МИРЪТ И ДЕМОКРАЦИЯТА ПО СВЕТА ЩЕ Е 100 %

    Коментиран от #35, #63

  • 14 Псевдоним

    35 1 Отговор
    Този е назад с опорките. Сега трябва да показва фалшива загриженост към мобилизираните руснаци, докато доставките с оръжие си вървят.
  • 15 Другарят

    42 5 Отговор
    Същински болен нацистки мозък от западаща Германия.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ххх7

    45 5 Отговор
    Който иска ядрена война и смърт навред да дава оръжие на Украйна под диктовката на сащ

    Коментиран от #64, #73

  • 18 оня с коня

    4 37 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Логиката която наричаш "тъпа" е следната:Завладее ли Русия Донбаските въглища и Украинската Житница/полезните изкопаеми - башка/,ще се ОПАРИЧИ на Макс,като парите ще се вложат в Ново въоръжаване,след което пък ще завладее Цяла Европа,+денацифицирайки" държавите една по една.А за такива като тебе народът е казал :"Малко акъл,ама навреме"!

    Коментиран от #20, #21, #25

  • 19 Мнение

    37 3 Отговор
    Пълни глупости.С бензин огън не се гаси!Още оръжия ще предизвикат разширяване на конфликта.
    А нашите оръжия понеже са изнесени без съгласието на народа там не гърмят.80% бяхме против изнасянето на оръжия и зад гърба ни го направиха!
    Да сядат на масата за преговори!
  • 20 провинциалист

    29 2 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    "след което пък ще завладее Цяла Европа" - което предположение се базира на?
  • 21 Ххх7

    31 5 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Как Русия ще тръгне срещу НАТО като това значи тотално унищожение на всичко и всички.май ти не мислиш много.Това което казваш е пропагандата чрез страх на сащ.

    Коментиран от #28

  • 22 ЧЕРНАТА ЗЛАТКА ♥️

    3 28 Отговор
    Русия ЗАГУБИ.
    Дори да присвои новите области, Факта че Украйна остава Насреща - Въоръжана, Опасна и с пълна Американска / НАТО подкрепа посочва ПЪЛЕН ПРОВАЛ на руските планове. За превъоръжаването на Европа, САЩ, НАТО и влизането на Финландия и Швеция в НАТО хептен. Зеле има силен Конкурент в употребата на Бели Прахчета и Стероиди, а толков хубаво си живееха руснаците само преди половин година. Дори минаваха за Заможни. Какво им стана на тия хора не знам, явно Парите не са за Бедняците защото почват да правят пълни щуротии ))

    Коментиран от #34

  • 23 Аватар

    40 2 Отговор
    Ако Германия е искала мир,то щеше да си свърши работата като един от гарантите по Минските споразумения.Сега вече е твърде късно.
  • 24 !!!?

    3 29 Отговор
    ПЛАН ЗА МИР МЕЖДУ УКРАЙНА И РОССИЯ 1. Прекратяване на "специалната военна операция" и незабавно изтегляне на руските войски от територията на Украйна. 2. Подписване на мирен договор между Россия и Украйна - изплащане на репарации на Украйна от Россия, въстановяване на сумите от неплатен наем на Русия към Украйна за военните бази в Крим, обявяване на Крим за демилилитаризирана зона в рамките на Украйна под международен контрол, даване на Украйна статут на неутрална държава и неприкосновеност на нейните граници с гаранти - ООН и петте държави имащи право на Вето !!!?
  • 25 Ставри

    23 3 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Акъл, ама на време?!От толкова дълго време се забелязва, че конят ти, всяка сурин те цели в челото с копито.
    Кога ще дойде това време да не успее поне веднъж този кон?Акъл ,ама навреме.
  • 26 Вирус

    18 1 Отговор
    Пак интересните работи давай оръжие да има мир
  • 27 Вирус

    9 1 Отговор
    Значи искам да чета статии и коментари а не да гледам бюлетината на измамата компрометирате се
  • 28 оня с коня

    0 15 Отговор

    До коментар #21 от "Ххх7":

    Срещу какво НАТО да тръгва Русия - нали ТОЧНО ВИЕ ТУКА непрекъснато твърдите че НАТО се разпада?А нали ПАК ВИЕ назидателно предмятате колко точно Сармати са необходими за Англия и САЩ за да ги няма на Картата?А няма ли Русия преди Военната саморазправа с Европа да се опита да я постави Икономически "на колене" защото след завладяването на Украйна Тя ще контролира Цените на Зърното,Газа и Въглищата,т.е. ще ги вдигне до Небето?И уточнявам:Нямам намерениеда ви сменям мисленето щото не съм в състояние,просто искам да престанете да мислите другите за Прости!

    Коментиран от #31, #40

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Камбаната бие за ВАС!

    24 0 Отговор
    Много сте тъпи!
    Русия просто НЕ може да загуби тази война!
    Забравете тази част от Русия - окрайнината!
    И лисицата, когато е в капан си изяжда лапата, за да се измъкне...
    Ядрената заплаха на Путин е РЕАЛНА, но не е за Окрайна, за ВАС Е!!!
    Камбаната бие за ВАС!
    Русия НЯМА да загуби тази война! Не се и надявайте. Ако щете и цялото Нато да докарате в Окрайна, ще ви избие всичките...
    Бъдещето вече се знае. То е без западнята... Провалихте се! Заразихте се с Ковид и така...

    Коментиран от #33, #65

  • 31 Европа вече е мат!

    22 0 Отговор

    До коментар #28 от "оня с коня":

    Без евтините руски ресурси, немската индустрия няма да е конкурентноспособна.
    А без индустрията на Германия ЕС е в канала...
    И хитрите китайци и Индия ще произвеждат още по-евтино.

    Коментиран от #66

  • 32 Нинова....

    14 1 Отговор
    Щом е за доставки на оръжие...аз съм насреща...
  • 33 Абе вие...

    1 19 Отговор

    До коментар #30 от "Камбаната бие за ВАС!":

    Руските ибрици...съвсем изперкахте...

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 напомя ми

    18 0 Отговор

    До коментар #13 от "Стоян Александров":

    на експеррименталните ваксини съдържащи вирус ще спасят света от вируса ммда. СЗО и фирмите не носят отговорност но трябва да се бодем... ЕЙ КОЛКО НАИВНИ СИ ОТИДОХА И КОЛКО ЩЕ СТРАДАТ! Май верно атомките ще решат проблема с глобалистите
  • 36 Да, западът

    21 0 Отговор

    До коментар #33 от "Абе вие...":

    Не разбраха, че за Русия тази война е въпрос на живот и смърт!
    А когато страна, като Русия е изправена до стената, какво си мислят те?
    Ще има огромен арсенал от всякакви ОМП и ще се съгласи да капитулира? Пред тях, които седят там на 10 000 км и умуват само?
    Имам зареден автомат под шлифера и някакви "нови европейци" решили да ми изнасилят жената и дъщерята, а аз да стоя и да гледам само??
    Мислете логично! Не случайно Русия е най-голямата по територия и най-богатата на ресурси страна в света. Случайност?
    Не случайно Путин е офицер от КГБ! Там "бивши" няма!

    Коментиран от #42

  • 37 Ти си

    18 0 Отговор
    Аха , мирът е война , войната е мир !
    Къде го бях чел това ......

    Коментиран от #69

  • 38 Колективанта западна шизофрения

    17 0 Отговор
    НЕНОРМАЛНИЦИ!
  • 39 Иванчо

    16 0 Отговор
    Няма смисъл. С Украйна е свършено! Мислет за себе си!
  • 40 Ххх7

    18 0 Отговор

    До коментар #28 от "оня с коня":

    Готов ли си да умреш за Украйна или не това е въпроса .Защото колкото повече натискат Русия толкова по-лошо ще става.Европа трябва да разбере че трябва да е с Русия но против това винаги са биле сащ понеже не им е изгодно.Замисли се с кой трябва да си добре с този който е на 3 к км и си и ама ресурси и е на сигурно или със съседа с който имате взаимни ползи и ще вървите напред .ресурси от Русия и технологии от европа
  • 41 Телевизия Бобов дол

    12 0 Отговор

    До коментар #12 от "Съединените щати":

    Унико , нали някой трябва да борави с тая техника . Всичката техника е безполезна когато няма обучен персонал да я управлява и използва по предназначение . А докато урните се научат да я използват - я камилата я камилара !
  • 42 ЧЕРНАТА ЗЛАТКА ♥️

    1 14 Отговор

    До коментар #36 от "Да, западът":

    "...за Русия тази война е въпрос на живот и смърт!.."

    А ЗАЩО Володята се набута в тази Война с на гол тумбак чифте Калибри ? Не разбирате ли че Грешката е само и единствено на Русия и в инфантилното вярване че Русия е "печелила всички войни", но по такъв самоубийствен начин че по-добре за нея щеше да ги е загубила. Също и погрешната вяра че са "особенни" и "велики". Путин е ПУТНИК дори и да "спечели" войната.
    След Мобилизацията и Евакуацията на Азов вече е ясно че народът няма да гласува за него. Ако нещо можеше да се сгреши и обърка в тази Война то Путин последователно, планомерно и стъпка по стъпка го направи.

    Коментиран от #45

  • 43 ЕС сгреши

    11 2 Отговор
    Германия и Франция предизвикаха тази цялата криза като не си свършиха работата по Минските споразумения и като високомерно отказаха демилитаризация на източна Европа по предложението на Руската федерация от ноември миналата година. ЕС в лицето на тези две държави съзнателно избра този курс на конфронтация, САЩ разбира се се възползваха по максимален начин. Тези криза е европейска и само европейци могат да я разрешат заедно с руското правителство. Приказките за разни зависимости от САЩ са празни и лишени от логика. Нещата са прекалено сериозни за подобни повърхностни анализи.

    Коментиран от #47, #49

  • 44 Сибирският бръснар

    12 1 Отговор
    Както казва някогашният американският президентски съветник Пол Крейг Робертс, как успяват да подчинят западноевропейските лидери на своята политика „Ние даваме на лидерите пълни чували с пари. Те ни докладват. Те принадлежат на нас."
  • 45 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор

    До коментар #42 от "ЧЕРНАТА ЗЛАТКА ♥️":

    Не се "набута" ! САШко не му остави избор ‼️
  • 46 Такова твърдение

    12 0 Отговор
    "Който иска мир, да достави оръжия на Украйна сега" Моля съгласилите се с това твърдение да преминат отсрещния бряг или по точно западния бряг на атлантическия океан че тука ще стане страшно за вас а и взимайте и джендърите с вас, че и те май ще са на прицел

    Коментиран от #52

  • 47 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 2 Отговор

    До коментар #43 от "ЕС сгреши":

    "Приказките за разни зависимости от САЩ са празни и лишени от логика."
    Нещо да си чувал(а), за КанцлерАкт на Германия❓
    Или за постановката срещу кандидат за Президент на Франция в американски хотел ❓
  • 48 Възмутен

    4 0 Отговор
    Недобит Фашист!
  • 49 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 0 Отговор

    До коментар #43 от "ЕС сгреши":

    Преди години един американски политик кани голяма група политици ‼️
    Води ги в един хангар и ги кани с думите :
    " Влезте да видите един самолет, защото ако се наложи да го пратим над страната Ви - няма да можете да го видите ❗"
    Спестявам имена и дати !
    Садам още беше жив и Югославия цяла !
    / това по повод НЕнамесата на САШко в политиките на много страни/

    Коментиран от #53, #54

  • 50 ЕС е колективна глупост

    9 0 Отговор
    Ни повлича към военен конфликт. Всъщност ЕС е вече страна в конфликта, де факто. ...Мислете българи. Остава само една стъпка. Ей го утре лудите поляци ще решат да се намесят и всичко ще тръгне като снежна топка. Два пъти настъпваме мотиката и двата пъти се разминаваме на косъм на много висока цена. Защо ни са тези опасни членства? Мислете
  • 51 Могат, нищо не могат!

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Съединените щати":

    САЩ са "тъмни" сили. А светлите няма вече да им позволят нищо!
    Има война за нашите души! Но ни оставят сами да решим, кои да изберем!
    Путин и Тръмп са в "светлия алианс"!
  • 52 Канцлер акт

    9 0 Отговор

    До коментар #46 от "Такова твърдение":

    Чували сме и тази глупост - смешен от да се оневини германското правителство за свинщините, които твори в т н. "съюз". Хайде да не се държим като родители на гамени, които оправдават постъпките на децата си с лошото влияние на техните приятели. Време е да си отворим очите за нашите непосредствени началници от Берлин и Париж. Не е нужно да се конфронтираме, а само да се оттеглим от тази лоша компания и да станем най после нормална държава като всички останали 180 държави по света, които не членуват нито в ЕС нито в НАТО. Няма какво да изгубим, има данни какво да спечелим.

    Коментиран от #55

  • 53 F-117 ха-ха...

    7 0 Отговор

    До коментар #49 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Сърбите му видяха сметката. Бил "стелт", бил "невидим"?
    Но сръбската армия, ПВО-то със стари руски радари го засякоха и го свалиха...

    Коментиран от #68

  • 54 САЩ

    3 5 Отговор

    До коментар #49 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Си е независима държава, която следва своя определена политика на конфронтация с почти целия свят. САЩ обаче няма реален инструмент да влияе на 500 милионна Европа. И това е ясно като бял ден. Всичко друго е митология. Съвсем друг е въпросът, че Германия и Франция водят подмолно политики на конфронтация срещу Руската федерация и с това застрашават икономическата и военната сигурност на всички свои подопечни народи на континента. Но това е съзнателен избор на политика, а не резултат от някаква заплаха от САЩ.

    Коментиран от #58

  • 55 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 0 Отговор

    До коментар #52 от "Канцлер акт":

    Това, което си чул не е глупост. Глупост е , че го приемаш за глупост!
    Сигурно и факта , че в САЩ на практика елиминираха основния конкурент за Президент на Франция също приемаш за глупост !
    Може би и факта , че телефона на Канцлера на Германия е бил подслушван е глупост !
    Това са факти които показват как САШко влияе на политиката на големите, какво остана за малките !
    С тах се случва това което стана с НЕПОСЛЙШНИТЕ Кадафи, Садам, Асад .... Алиенде ..... дори на Ердоган посегнаха❗
    А това показва как САШко

    Коментиран от #57

  • 56 Глупост и модерност

    10 0 Отговор
    Европейците пак ще ни вкарат във война. Натам вървят нещата. Глупостта, алчността и провинциалния манталитет винаги се заплащат. Най малко със загуба на държавен суверенитет, най много с човешки живот и разруха. Не можахме за 100 години да я задържим тази независимост, която "празнувахме" наскоро. Има над какво да се замислим. Няма нужда как Бай Ганя да опитваме, "ей тъй както си стоим " от всички круши.
  • 57 Няма как

    2 6 Отговор

    До коментар #55 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    САЩ да влияе насила на толкова голяма общност като ЕС. Просто няма как. Истината е, че ЕС подкрепя и в много случаи инстигира този тип политики, но това е неин собствен избор, а не резултат от принуда, както ти се ще да вярваш. Съжалявам. ЕС "партньорите" се оказаха голямо разочарование.

    Коментиран от #59

  • 58 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 0 Отговор

    До коментар #54 от "САЩ":

    Стратфор отдавна прозря това!
    Въпреки многото бази на САЩ , не на НАТО, на САЩ, в Европа те наистина не могат да контролират с тях физически половин милиард население. Затова САШко започна да налага тотален контрол над политическите лидери и ръководители на тези държави ❗
    Населението може да не одобрява техните решения, но техните подписи имат значение !
    Никой не ни пита искаме ли в ЕС, в НАТО, бази на САЩ, искаме ли да дадем 2 000 000 000 $ срещу една снимка ....
    А когато някой политик НЕ слушка....
    се появяват снимки от спалнята, записи на телефонни разговори ....
  • 59 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор

    До коментар #57 от "Няма как":

    Прочети ком.58!
    Прочети какво е Стратфор!
    Кой мислиш избира Урзула и оня другия бурсук- ние ли❓
    Защо мислиш , че Министър на Външните работи на Германия може да си позволи на форум репликата " няма значение какво искат моите избиратели" ❗
    Полша не искаше да изпрати Туск в Европарламента, а ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА го набута , като избраник на друга държава - провери❗
    Политиката отдавна е МРЪСНА игра и се играе от МРЪСНИЦЦЦИ ‼️

    Коментиран от #60

  • 60 Да, те използват

    4 0 Отговор

    До коментар #59 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    факта, че милионите, милиарди хора не са на едно мнение, много и не разбират, какво става, нямат реална представа.
    Те ни заблуждават с много фейк информация, за да разбереш, кое е вярно и кое фейк, се иска даже и за това разум.
    Показват по каналите, как някаква лъвица родила лъвчета в зоопарка (ох, това е тоооолкова важно...), сапунки, биг брадър..., докато тяхната армия от главорези през това време унищожила училище или болница в Ирак... 50 деца убити..
    И милионите не са организирани. Дори и много вече да разбират, какво става, не можеш да ги организираш да се концентрират на най-важното СЕГА!
    Както и сега ще видим. Избори, много партии и пак сигурно ще се събере някаква "куца" коалиция, която СЕГА може и във война да ни вкара.
    Някога преди пак такива "политици", са ни вкарали във война със САЩ и Британия.
    НО, когато онези дошли да ни бомбрадират градовете, тези възкликнали: "Ама това беше фиктивна война?"
    Къде е здравият разум?
  • 61 Книжен плъх

    4 0 Отговор
    Професори, генерали и всички канцеларски плъхове, умни и не толкохъ🇦🇩🇧🇦ва умни търсят как да си увеличават хонорарите. За всяка статия парички, а текста според търсенето. Защо ли тези умни господа не грабнат оръжието и да отиват в Украйна. Зеленски ще ги настани на удобни окопи. Според този изперкал професор ако дадат на Украйна колкото иска Клоуна (сякаш малко дадоха) оръжия войната ще свърши бързо. А ако Русия употреби техните супер ракети и започне да стреля не само по военни обекти, а и по населените места, без да щади хората, както те стреляха по Донецк, няма ли да свърши по бързо войната. Или това не е в интерес на приятелите на Украйна- САЩ и Англия.
  • 62 Баро

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мирът":

    Тихо и марш на мобилизация
  • 63 Баро

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Стоян Александров":

    Предлагам да приберем трезвомислещите бягащи руснаци а на тяхно място да изпратим българските русофили за мобилизация като подарък надругаря господин путин
  • 64 Баро

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ххх7":

    Плоска бкп трибуна
  • 65 Баро

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Камбаната бие за ВАС!":

    Ти колко лисици в капан видя капаните мачкат и глави

    Коментиран от #67

  • 66 Баро

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Европа вече е мат!":

    Какво ще произвеждат грейтлоу и тата ли бе мозъчко
  • 67 Този път

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "Баро":

    ще смачка главата на змията ФАЩ!

    Коментиран от #70, #72

  • 68 Баро

    0 1 Отговор

    До коментар #53 от "F-117 ха-ха...":

    Това не помогна на сръбските терористи и пак бяха смачкани даже черна гора им избяга щот разбра че не са у ред
  • 69 Ти си

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Ти си":

    Сетих се , това че мирът е война а войната мир съм го чел в 1984 на Оруел ....
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 САЩ са най големите търговци на

    3 0 Отговор
    Оръжия и за да продават повече и печелят повече създават тези войни по света
  • 72 Аватар

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Този път":

    Не е САЩ,а централното банкиране.Това е система,която позволява да се взима държавен дълг от богати семейства срещу лихви и поискани услуги.След ПСВ и особено след ВСВ цялата световна икономика е трансформирана в система на централно банкиране.Три са основните централни банки - ФЕД,МВФ и Банка за международни разплащания( базирана в Швейцария частна банка).
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Дядо Боби

    0 0 Отговор
    Изпратете пистолет на Зеленски да се гръмне!!!!!!!!!!!!!
  • 75 Сусо

    1 0 Отговор
    Стига подтиквахте украинските младежи да загиват! Като толкова искате, вървете вие!
Новини по държави: