Отидете към основна версия

1 826 9

Ердоган: Турция няма проблеми при осигуряването на енергия и на храни

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • икономика-
  • инфлация

Силният човек в Анкара подчерта, че над 7 млн. тона украинско зърно вече са изпратени на световните пазари през Турция след подписването на споразумението за износа

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че в западните страни се засилват безпокойствата във връзка с осигуряването на енергия и на храни, като добави, че Турция "няма такъв проблем", предаде Анадолската агенция.

С настъпването на зимния сезон на Запад се увеличават безпокойствата по отношение на обезпечаването на енергията и храните. Ние нямаме такива притеснения, подчерта Ердоган.

Междувременно турският лидер добави, че милиони хора от Африка до Азия изпитват затруднения при осигуряването на основни хранителни продукти.

Той подчерта, че над 7 млн. тона украинско зърно вече са изпратени на световните пазари през Турция след подписването на споразумение за износа на украинско зърно.

Доставките на зърно се извършват съгласно споразумението, подписано в Истанбул на 22 юли между Турция, Руската федерация, Украйна и ООН, предвиждащо безопасен износ на зърно и хранителни продукти от украински пристанища. В Истанбул бе установен Съвместен координационен център, който инспектира товарите.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: