Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 18:45 1 014 5

Сръбското правителство ограничи цената на хляба за още 60 дни

  • хляб-
  • инфлация-
  • сърбия

Съгласно наредба на правителството, приета през август, цената на дребно на хляб от брашно T-500 е ограничена до 53.50 динара (0.89 лева), а максималната производствена цена е ограничена до 45.88 динара (0.77 лева)

Сръбското правителство ограничи цената на хляба за още 60 дни - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството на Сърбия прие днес изменена Наредба за задължително производство и продажба на хляб, която ограничава цената на хляба за още 60 дни с цел предотвратяване на недостиг и запазване на жизнения стандарт на населението, предаде Танюг.

Съгласно наредба на правителството, приета през август, цената на дребно на хляб от брашно T-500 е ограничена до 53.50 динара (0.89 лева), а максималната производствена цена е ограничена до 45.88 динара (0.77 лева).

На заседанието беше приет и Меморандум за разбирателство между правителството на Сърбия и компанията Рош /Roche/ Белград в областта на разработването и проучването на прецизната онкология. Документът бе подписан днес от премиера Ана Бърнабич и представители на компанията.

Става въпрос за сътрудничество в областта на прецизната онкология, което ще се отнася до изграждането на способности и капацитет чрез изследователски проекти, диагностични, клинични, икономически и въпроси на прилагането, както и позволява разширяването на достъпа до прецизна медицина за пациенти с рак на белия дроб.

Също така, чрез обединяването на всички национални участници в областта на лечението на рака на белия дроб, работата на сръбската здравна система в тази област ще бъде улеснена, се посочва в съобщение на сръбското правителство.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдда

    5 4 Отговор
    Камунизъм в действие..
  • 2 666666

    12 1 Отговор
    Значи 0.89ст. искат да бъде новата цена!?!?А ние тарикатите в ЕС над 2лв.

    Коментиран от #4

  • 3 Соваж бейби

    3 3 Отговор
    После ще им излиза през носа ,много ниска цена дори не го вярвам ,мисля че е лъжа ,подигравка как е възможно един хляб да бъде по евтин от един круасан хубав от хлебарница не тиклавите ментета по магазините в кутия или Лидъл пече замразени полуфабрикати .
  • 4 Соваж бейби

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "666666":

    Пак си на кирия с 2та лева има и за 3 € и 3,50 € в лева колко е ?2 лева багета
  • 5 Абе....

    3 1 Отговор
    Сърбите са патриоти, пък ние сме ганйовци.Хитри и много,, умни"
Новини по държави: