10 Октомври, 2022 23:35 1 807 9

Ердоган: Турция няма проблеми при осигуряването на енергия и на храни

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • икономика-
  • инфлация

Силният човек в Анкара подчерта, че над 7 млн. тона украинско зърно вече са изпратени на световните пазари през Турция след подписването на споразумението за износа

Ердоган: Турция няма проблеми при осигуряването на енергия и на храни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че в западните страни се засилват безпокойствата във връзка с осигуряването на енергия и на храни, като добави, че Турция "няма такъв проблем", предаде Анадолската агенция.

С настъпването на зимния сезон на Запад се увеличават безпокойствата по отношение на обезпечаването на енергията и храните. Ние нямаме такива притеснения, подчерта Ердоган.

Междувременно турският лидер добави, че милиони хора от Африка до Азия изпитват затруднения при осигуряването на основни хранителни продукти.

Той подчерта, че над 7 млн. тона украинско зърно вече са изпратени на световните пазари през Турция след подписването на споразумение за износа на украинско зърно.

Доставките на зърно се извършват съгласно споразумението, подписано в Истанбул на 22 юли между Турция, Руската федерация, Украйна и ООН, предвиждащо безопасен износ на зърно и хранителни продукти от украински пристанища. В Истанбул бе установен Съвместен координационен център, който инспектира товарите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Новичок

    5 5 Отговор
    Е така ще е , като си нямате ГЕРБ.И няма кой да краде.Евалла...
  • 3 Ф22

    15 1 Отговор
    Е как да имат проблеми,държавници милеещи за страната си плюс кадърен и трудолюбов народ,а нашите са крадци и мошеници и имаме голям проблем с "матряла",както казваше оня Еднокнижник,само факта,че допуснахме такъв да ни управлява 12 години говори достатъчно красноречиво за нас.
  • 4 Дипломат Чукчев

    3 3 Отговор
    Уж пишат, че е война, а бизнеса с житото не е сринат.
    Значи не е!
  • 5 льотчика

    20 2 Отговор
    Де да говореха чуждите медии и за нашия силен човек,че е направил нещо,не за Света,поне за България...ама нямааа. Десет години минаха,камък върху камък не е сложен. А този фес им построи най голямото летище,издърпа турските авиолинии от последно място в света в първата тройка. Построи над Босфора два моста, най дългия висящ мост в света,две летища, които са в морето,построи под Босфора тюнел на два етажа,за коли и влакове, двупосочно. АЕЦ, язовири, стотици училища, университети , болници, хиляди километри пътища, магистрали.......

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 да живее ЕС

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "долу ЕС":

    Ако не ти харесва в ЕС.....кеф ти Азия,кеф ти Африка...
  • 8 гост

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "льотчика":

    Къде сравняваш Ердоган с нашия? Докато ние нямаме и един медицински хеликоптер в Турция са 3 броя само медицинските самолети,а медицинските хеликоптери са 17 броя. И всичките са на такива места,че винаги да имат покритие над цяла Турция.
  • 9 ЕС777

    1 8 Отговор

    До коментар #6 от "долу ЕС":

    Ами ей къде е Турция отивай там. Ама утре да не ревнеш що там има 80% инфлация и лирата е като тоалетна хартия. Нали гледаш кой ходи в Турция на пазар, българите а не обратно.
Новини по държави: