Отидете към основна версия

2 223 12

Размяна на реплики в Скопие: ВМРО-ДПМНЕ е фабрика за фалшиви новини

  • северна македония-
  • димитър ковачевски-
  • вмро-дпмне-
  • стево пендаровски

От ДСИ обвиниха опозиционната партия, че се е превърнала във фабрика за фалшиви новини и Гьобелсова пропаганда, създавайки несъществуващ проблем, който повтарят докато сами не започнат да вярват

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В допълнение към ежедневните прессъобщения с взаимни обвинения за ситуацията в Северна Македония от партийните централи на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ и управляващия СДСМ днес бяха разменени и такива между централите на ДСИ и ВМРО-ДПМНЕ, съобщава БТА.

От ДСИ обвиниха опозиционната партия, че се е превърнала „във фабрика за фалшиви новини и Гьобелсова пропаганда”, създавайки несъществуващ проблем, който повтарят „докато сами не започнат да вярват”.

„Фалшиви новини за албанския език, фалшиви новини за мигрантите, за Преспанското споразумение, за българизацията, за инфлацията, за Коридор 8, за енергийната криза, за пандемията, за Данела Арсовска (кмет на Скопие, подкрепена от ВМРО-ДПМНЕ, след което от партията оттеглиха подкрепата си за нея), за предполагаемата корупция, както и много други теми. Освен фалшивите новини, ВМРО-ДПМНЕ ясно и гръмко показа, че пренебрегва всички съвети и усилия на международната общност да продължи европейския път на страната. ВМРО- ДПМНЕ планира да изолира страната ни и да върне превзетата държава”, казват от ДСИ.

Те призовават всички политически партии да подпишат инициатива до прокуратурата и международните институции за пълно разследване на всички от ДСИ, от управляващите и от опозицията през последните 20 години, както и да подкрепят пълната проверка в политиката, съдебната власт и прокуратурата.

„Единствената фабрика с директор (Али) Ахмети (председателят на ДСИ) е тази за престъпления, която е собственост на престъпната фирма ДСИ”, отговориха от ВМРО-ДПМНЕ.

В съобщението си те изброяват обвиненията от последните дни, свързани с членове на фамилията на Али Ахмети, която според ВМРО-ДПМНЕ е „една от най-богатите в (Република Северна) Македония", призовават Ахмети да каже повече за кмета на Струга Рамиз Мерко, който влезе в „черния списък” на САЩ със съмнения за корупция и злоупотреба с власт.

В последните дни от ВМРО-ДПМНЕ обвиниха племенника на Ахмети, че е купил голям търговски център в Скопие в съдружие с албанска фирма, както и че участва в строителството на Коридор 8 като подизпълнител.

От ВМРО-ДПМНЕ определят ДСИ като „сертифицирана престъпна партия, а нейните членове - като сертифицирани от Държавния департамент на САЩ престъпници” и заявяват, че „идва времето ДСИ да отиде в опозиция и да бъде потърсена отговорност”.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: