Last news in Fakti

19 Август, 2023 12:45 2 021 14

Опозицията в Скопие: Президентът готви изборна измама

  • северна македония-
  • стево пендаровски-
  • димитър ковачевски-
  • вмро-дпмне

Според ВМРО-ДПМНЕ Стево Пендаровски се опитва да измами СДСМ и ДСИ, за да го номинират отново за президент, затова използва този вид реторика

Опозицията в Скопие: Президентът готви изборна измама - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От ВМРО-ДПМНЕ реагираха на интервюто на президента на Северна Македония Стево Пендаровски, в което той заяви, че с днешното си гласуване „против” за дневния ред на заседанието на парламента, което имаше една единствена точка-необходимостта от конституционни промени в страната, опозицията е показала, че европейската концепция в Северна Македония се е провалила, а ВМРО-ДПМНЕ няма посочена алтернатива, съобщава БТА.

„Вместо да се тресе от нерви и да лъже в интервюта, Пендаровски трябва да приеме с факта, че над 80% от хората са против конституционни промени под български диктат. Народът не му плаща да се държи арогантно, а да защитава националните и държавни интереси”, се казва в съобщението на опозиционната партия.

Според ВМРО-ДПМНЕ Пендаровски се опитва да "измами" СДСМ и ДСИ, за да го номинират отново за президент, затова използва този вид реторика.

„Ако беше способен, нямаше да допусне (Северна) Македония да влезе в капана на България, в който или ще се преговаряме до безкрай, или ще бъдем асимилирани”, заявяват от ВМРО-ДПМНЕ.

Днешното парламентарно заседание не завърши с гласуване, а от парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ се изказа единствено депутатът и бивш опонент на Пендаровски на предишните президентски изори Гордана Силяновска-Давкова, която не е член на опозиционната партия.

Редовните президентски избори в Северна Македония трябва да се проведат през следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гочо

    15 3 Отговор
    Няма как да бъдете асимилирани ...просто защото българи не могат да асимилират...българи...

    Коментиран от #4

  • 2 големи

    11 2 Отговор
    И в африканският съюз няма да ви приемат , за щото сте айна !!
  • 3 Джугашвили

    11 2 Отговор
    Тя цялата им държава е едно менте на Коминтерна
  • 4 Енвер Ходжа

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гочо":

    Има как да ги асимелират, шиптърите имат по десет деца, след сто години официалния им език ще е албанския.
  • 5 Истината

    7 1 Отговор
    Когато историята е върху лъжа, основата не е стабилна и се срива.
    Остатъците от изкуствено създадената държава на Тито, Югославия, се сриват, и ще бъдат асимилирани.
    Преди да бъдат асимилирани, ще има разединение. Познайте, кой е царя на създаването на разединения?!
    Чак след това може да се очаква нещо положително!
    За нас в Бъългария, е добре да помислим върху девиза на Република България: "Съединението прави силата",
    но съединението, в какво прави силата.
    Братя БЪЛГАРИ, обединявайте се върху основата на истината!
  • 6 хммм

    2 2 Отговор
    Да не би тяхният кон да е като нашия пингвин??
  • 7 На давкова и

    4 1 Отговор
    Приля га името дЪвка, разтяга я като ластик, югосърбоманката продължава с идеологията на белград-масква, кво ВМРО/македоно-одринска организация на БЪЛГАРИТЕ за освобождение на всички територии, останали под чужда власт/, от вас дейците се обръщат в гробовете, но има ЕДИН отгоре който гледа
  • 8 Съдията Дред

    3 1 Отговор
    Да, неприятно е усещането че дядо ти , баща ти са продали род и родина от страх или за облаги. Неппиятно им е чувството, че те продължават това предателство. Затова си повтарят лъжите и се опитват да си повярват.

    Коментиран от #9

  • 9 Не си прав

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Съдията Дред":

    Пишеш: "дядо ти , баща ти са продали род и родина от страх или за облаги".
    Който и народ да беше тероризиран от сръбските титовци, по такъв жесток и безмилостен начин, щеше да се огъне. Терора и пропагандата на сърбите са свършили своята работа, а предатели и родотстъпници като Георги Димитров и последователите им в България - са свършили останалата част от работата. Затова дес ситояцията е такава - българи, срещу българи!
  • 10 Цитат:

    2 0 Отговор
    „Обединението на българите от България с онези в Македония и Добруджа е в реда на нещата. Също трябва да се обединят Сърбия, България и Черна гора, и ако доброволно не се обединят, насила ще ги накарат. Под думата „обединение“ разбирайте това, че държавното устройство ще си съществува, само няма да има онуй ръмжене между братските народи, което сега понякога излиза напред." 1

    "Българите казват: „Съединението прави силата.” Тук липсва нещо. Правилно е да се каже: „Любовта прави съединението, а съединението прави силата.” Ако българите искат работите им да вървят добре, трябва да си служат с целия израз, а не само с последния – съединението прави силата. За да бъдем силни като народ, като вярващи, трябва да сме съединени в Любовта." 2

    Думи от Учителя Петър Дънов
    1/. "Протокол от среща на Веригата на 18 (31) август 1910 г. "
    2/. “Неизвестното” – беседа от Учителя, държана на 29 декември 1918 г.
  • 11 Размисли

    3 0 Отговор
    Позволиха ли си макетата този тон, когато Гърция 20 години ги държа НА КОЛЕНЕ пред НАТО и ЕС????И накрая какво стана, приеха ВСИЧКИТЕ гръцки условия!!!! Всичките!!!! Само инатът им 20 години беше излишен. И сега пак същото ги чака, още 20 години ще дращят по вратата на ЕС, докато се смени още едно поколение заблудени от сръбско-руска пропаганда .

    Коментиран от #12

  • 12 Да, ама не!

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Размисли":

    Сръбско-руската пропаганда продължава и днес. Дори е още по-настъпателна и нагла. Така че не 20 години, а 40 години няма да им стигнат за да проумеят истината за себе си. Затова - да чакат 40 години, пък след това - каквото бог е решил!

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 КАНАС ЮВИГИ

    0 0 Отговор
    ВМРО - ДНП МИСЛИ НАЙ- ПРАВИЛНО ЗА КОМИНТЕРСКАТА РЕПУБЛИКА !!! ПО БЪРЗО ДА НАСТЪПИ НЕЙНИЯ КРАЙ ИЗМИСЛЕНИТЕ ОТ КОМУНИСТИТЕ НАЦИИ ДА ИЗЧЕЗНАТ ОТ КАРТАТА НА СВЕТА БРАВО ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ !!!! НАПРАВЕТЕ НОВО ПРАВИТЕЛСТВО НА
    ВМИРИСАНИ МРЪСНИ РУСПИИ ОЛИГОФРЕНИ - ДИВИ НАПУШЕНИ ПАПУРИ
Новини по държави: