Last news in Fakti

7 Юли, 2023 16:35 2 183 11

Премиерът: Промените в конституцията ще бъдат внесени в парламента до две седмици, избори през есента няма да има

  • димитър ковачевски-
  • северна македония-
  • вмро-дпмне-
  • стево пендаровски-
  • християн мицкоски

В Свети Николе Димитър Ковачевски участваше в церемонията по предоставяне на социални жилища на 27 семейства от града

Премиерът: Промените в конституцията ще бъдат внесени в парламента до две седмици, избори през есента няма да има - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В рамките на следващите две седмици промените в конституцията ще бъдат внесени в парламента на Република Северна Македония, за да започне процедурата в законодателния орган на страната, каза премиерът на страната Димитър Ковачевски по време на посещението си в Свети Николе, съобщава БТА.

„Когато промените в конституцията бъдат разгледани от правителството, те ще бъдат публично обявени и публикувани, и тогава всички граждани ще могат да се уверят, че това са технически промени, които не променят нещо, което вече е факт в конституцията. Според най-големите експерти в държавата, в конституцията ще бъдат допълнително вписани части от други народи, живеещи в държавата", посочи Ковачевски, който не отговори конкретно на въпроса дали се е срещал с лидера на ВМРО-ДПМНЕ и дали има подкрепа за гласуването, което изисква мнозинство от две трети в парламента.

А на въпрос дали ще има предсрочни избори, ако тези промени не бъдат гласувани, той поясни, че „процесът на конституционни промени не е свързан с мандата на правителството, а с европейската интеграция на държавата”, подкрепата за която е „задължение на всяка политическа партия”.

„Няма да имаме избори в страната наесен. Догодина ще има избори, президентски, после парламентарни”, каза Ковачевски.

В Свети Николе Ковачевски участваше в церемонията по предоставяне на социални жилища на 27 семейства от града.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дидо Д

    13 0 Отговор
    Вече от вас зависи дали ще сте европейски макета !
  • 2 Парапета И Ококорения

    12 1 Отговор
    Избори през есента ще има ! Повярвайте ми . Това не е защото на тези мафиоти които ни завладяха с 20% от народа така има се иска а защото плавно вървим към преврат ако не вкарат в затвора крадците на прехода .

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Мисля

    4 2 Отговор
    Много бел този на снимката, със сигурност няма нищо общо с цръните татари.
  • 4 оня с коня

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Парапета И Ококорения":

    Възмущаваш се тука че Мафиотите са те завладели с 20% от Народа,ама КЪДЕ БЕШЕ ТИ да им се опълчиш с останалите 80%?За Гъби в гората си бил...

    Коментиран от #6

  • 5 Този е

    5 0 Отговор
    Истински съвременен политик - да се помогне на няколко бедни семейства, но задължително да се направи абсолютно показно, за да се отчете "голямата" дейност на правителството !
  • 6 измекяр соросоиден

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    Тебе забравих да питам къде съм бил !?
  • 7 Информация от вътре

    5 0 Отговор
    Всички жилища са дадени на албанци, новите македонци!
  • 8 НЯКОЙ

    3 0 Отговор
    Големи мъки в РСМ да признаят съществуването на някакви си там българи от векове на тяхната земя. Ако бяха малко, щяха да ги изтребят и да се свърши! Ама са много и са упорити и искат да си останат българи и децата им да са българи! А казват, че македонците били инатливи! Нещо омешано има в цялата работа и няма как да започнем с научни изследвания кой колко е българин и колко македонец, а като се намеси и идеята, че живеещите днес в България са повече траки, отколкото всичко останало, ще се намесят и гърците и ......
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Баце

    3 0 Отговор
    Този хитрец е намерил перфектните балъци и си ги врътка както си иска.
    В обобщение: той не е виновен евала му, гони си интереса, не можем да му се сърдим за абсолютно нищо, той е категоричен и последователен.
    Нашите мекотели са за бой, че не отстояват нашият интерес, продажни са и най-важното нямат капацитет и са много безграбначни.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: