Отидете към основна версия

2 220 11

Премиерът: Промените в конституцията ще бъдат внесени в парламента до две седмици, избори през есента няма да има

  • димитър ковачевски-
  • северна македония-
  • вмро-дпмне-
  • стево пендаровски-
  • християн мицкоски

В Свети Николе Димитър Ковачевски участваше в церемонията по предоставяне на социални жилища на 27 семейства от града

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В рамките на следващите две седмици промените в конституцията ще бъдат внесени в парламента на Република Северна Македония, за да започне процедурата в законодателния орган на страната, каза премиерът на страната Димитър Ковачевски по време на посещението си в Свети Николе, съобщава БТА.

„Когато промените в конституцията бъдат разгледани от правителството, те ще бъдат публично обявени и публикувани, и тогава всички граждани ще могат да се уверят, че това са технически промени, които не променят нещо, което вече е факт в конституцията. Според най-големите експерти в държавата, в конституцията ще бъдат допълнително вписани части от други народи, живеещи в държавата", посочи Ковачевски, който не отговори конкретно на въпроса дали се е срещал с лидера на ВМРО-ДПМНЕ и дали има подкрепа за гласуването, което изисква мнозинство от две трети в парламента.

А на въпрос дали ще има предсрочни избори, ако тези промени не бъдат гласувани, той поясни, че „процесът на конституционни промени не е свързан с мандата на правителството, а с европейската интеграция на държавата”, подкрепата за която е „задължение на всяка политическа партия”.

„Няма да имаме избори в страната наесен. Догодина ще има избори, президентски, после парламентарни”, каза Ковачевски.

В Свети Николе Ковачевски участваше в церемонията по предоставяне на социални жилища на 27 семейства от града.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: