Last news in Fakti

6 Юни, 2023 14:18 2 506 32

Спорове в Скопие! Опозицията не иска промени в конституцията и български диктат

  • северна македония-
  • християн мицковски-
  • вмро-дпмне-
  • димитър ковачевски-
  • стево пендаровски

Министерството на правосъдието на Република Северна Македония изпрати до правителството предложението за конституционни промени, изготвено от работната група

Спорове в Скопие! Опозицията не иска промени в конституцията и български диктат - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Аз, Християн Мицкоски, ще отида на лидерската среща и от името на огромното мнозинство от народа, който търси защита и очаква да си стъпи на краката, ще кажа, че няма да има конституционни промени и приемане на български диктат. Това заяви лидерът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ, цитиран от БГНЕС.

Той направи коментара си по повод поканата на премиера Димитър Ковачевски за лидерска среща, на която да бъдат обсъдени конституционните промени.

Министерството на правосъдието на Република Северна Македония изпрати до правителството предложението за конституционни промени, изготвено от работната група.

Лидерът на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети посочи, че конституционните промени трябва да се приемат. По думите му както е станало с Преспанския договор, така трябва да се случи и с Договора за добросъседство. Според негов конституцията трябва да бъдат включени общностите на българите, черногорците и други, като това ще бъде историческа стъпка за Македония.

Ахмети призова ВМРО-ДПМНЕ да помисли и осъзнае, грешката, която са направили в случая с Преспанското споразумение и да бъде солидарна към интегрирането на страната в ЕС.

Вписването на българите в македонската конституция е задължително условие за продължаване на преговорите на РСМ за членство в Европейския съюз, в съответствие с т. нар. френско предложение.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А защо трябва

    7 30 Отговор
    да ни искат? Ние не сме държава а Колония,с правителство назначено от посолствоТО. За какво да ни искат?

    Коментиран от #5

  • 2 истина е

    26 6 Отговор
    Докато чакат да влязат в ЕС. , цялата система ще се разпадне !!

    Коментиран от #7

  • 3 правим

    13 3 Отговор
    Им услуга, ако не се закучат за ЕС. Трябва да са благодарни. Питай патило.
  • 4 Тия

    19 2 Отговор
    Тия ....макетата де са заченати от Масква и реализирани от Белград с памаща на тукашните българомразци во главе с Гошо тарабата и още продължават да служат на създателите си
  • 5 Стършел

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "А защо трябва":

    Циониста-антибългатин, веднага те познах.🧐🤣🤣🤣

    Коментиран от #11

  • 6 Цар Долар

    17 5 Отговор
    Мичковски -сръбскишпионин с чин полковник от тайните сръбски служби и на допълнително възнаграждение по граждански договор от Блатна-Мацква. Сега е момента България и Унгария да си искат възстановяване на Западните Покрайнини и Войводина.
  • 7 Шебекино или Шмякино

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "истина е":

    О разпада се вече ЧВК-то на Пирожкин арестува руски старши офицери.....папуасите се търкалят от смях а ескимосите им подръжават.
  • 8 Бибитко

    12 1 Отговор
    Сега Борисов направи правителство, чиято първа работа ще бъде да не създава никакви проблеми на Северна Македония за влизането й в Европейския съюз. Как си представяте например Марийка Габриел от Дупница да прояви твърдост като външен министър и да направи нещо, което не е одобрено от нейния вожд и учител? Новото правителство ще бъде правителство на раболепието.
  • 9 Пророка

    12 2 Отговор
    "Северна Македония" ще се разпадне до една година и ще се присъедини към България. И Косово ще изчезне с разпадането на ЕС.
  • 10 ВМРО-то в РСМ е под властта

    12 3 Отговор
    на сръбските и руските служби. Орбановите вестници в РСМ са рупори на омразата към българите. Неслучайно само Орбан даде убежище в престъпника Никола Груевски, който беше и е най-големия българомразец.
    Ей това сте, български родоотстъпници, предател на българщината ! Груевски беше шеф на клона на Балканбанк в Скопие. Правете си сметката сами.
  • 11 честен ционист

    4 20 Отговор

    До коментар #5 от "Стършел":

    Познал си, още някой от 3 млн македонци населяващи България. Държавотворният народ на България са все от македонски произход. Останалите сте домъкнати от Кабардино-балкария и изселени власи и гръцки роми.

    Коментиран от #14, #15, #19, #21, #22, #26, #27

  • 12 Г-ца каприз

    8 2 Отговор
    Тия макета твърдо вървят по стъпките на укритата.....ма наща управляваща върхушка са от някой пол след първите два......и за тва не им отговаряме подобаващо.....
  • 13 ДДРОнег

    8 1 Отговор
    Има Българи в конституцията - има ЕС !

    Няма Българи в конституцията - няма ЕС !!!
  • 14 Стършел

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "честен ционист":

    Какво е това "македонци", порода кучета ли?🤔🤔
  • 15 Стършел

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "честен ционист":

    Ако е порода кучета си прав, сигурно имаме 3 милиона бездомни кучета порода "македонец".🤣🤣🤣
  • 16 Наближава

    4 4 Отговор
    Накрая Пропутинските слуги ще ядът лобут от Албанските си сънародници
  • 17 МицПръцковски съм

    6 0 Отговор
    Щем не щем ще трябва да впишем българите в мАкедонската конституция, че иначе ще ни тричат.
  • 18 хей

    2 5 Отговор
    Един от ангажиментите на новото правителство е чрез констиуционно мнозинство да признае македонското малцинство а и други такива в България, което е и условие на Мицко да признае бг малцинство в македония. Това предателство е на линия към момента... да ви усвеодмя
  • 19 Абе Дончо, вардарски трол

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "честен ционист":

    Научи първо Македонски и тогава иди в Македония в столицата и СОЛУН, вземи си Македонски паспорт, и тогава ще станеш и македонец! Сега си само Дончо, Дончо на Тито, болен от омраза към България!
  • 20 Перо

    12 1 Отговор
    Македонистът Мицкоски, който няма нищо общо с РСМ, защото е син на сърбин и еврейка е крайно време да разбере, че имат договор с ЕС, а не с БГ за да говори за български диктат! Много ни пука, дали измислената сръбска кочина ще влезе в ЕС или не! По-добре е да де откажат!
  • 21 Перо

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "честен ционист":

    Трудът прави човека свободен!
  • 22 така е

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "честен ционист":

    Защото няма разлика между българи и македонци.
    Още през 17-и и 18-и век са правени демографски карти и те са фиксирали чистите български зони, катои няй голямата от тях започва от Пловдивско и Софийско и Свършва на Охрисдкото езеро.
    Другите български зони са по-малки , но населени със същото население - Мизийска, Северозападна, Добруджанска, Странджанска.
    Неслучайно това са зоните на българската свобода.
    И тези 3 млн наследници на македонцски българи (по-малко са реално ,защото поне 1 милион са в чужбина) днес са най-големите бъларски патриоти. И точно там ви издишат претенциите.
  • 23 Калитко

    8 1 Отговор
    Този път хитрите македонци сами си го намъкнаха.
  • 24 Помним как е било

    1 3 Отговор
    Айде марш ,45 години България беше обезличена от масква и каквото се диктуваше от там ,това ставаше .Нека сега от друго посолство да ни се казва какво да правим ,след като едно правителство не можем да зглобим 3 години .
  • 25 Айде

    6 0 Отговор
    Абе и вас никой не ви ще, ама ... Вучич да ви взема и вас направо барабар с косовските.
    Кога пък станахте държава, кога пък взехте и с претенциите. Брей брей
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 КАНАС ЮВИГИ

    4 1 Отговор
    ДАВАЙ МИЦКОВСКИ ТИСИ !!! ВЕЛИК СИ !!! ВЗЕМИ СИ ЕДНОПОСОЧНИЯ БИЛЕТ ЗА СТРАЗБУРГ ИЛИ ХАГА
  • 29 Споко

    1 0 Отговор
    Каквото искате, гербппдб ще ви го дадат.
  • 30 канас ювиги

    1 0 Отговор
    ЩЯЛ ДА ПИТА ЕВРОПЕЙСКИ ЛИДЕРИ ДАЛИ НАЙ ПОСЛЕ ЩЕ ПРИЗНАЯТ МНОГО ВЕКОВНОТА ИСТОРИЯ НАЦИЯ КУЛТУРА ЕЗИК ДА ДА ???? АЗ ДА ПИТАМ ЕВРОПЕИСКИТЕ ЛИДЕРИ ДОКОГА ЩЕ ТЪРПЯТ ТОЗИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛУНПЕН ?? НЕ СЕ ЛИ НАУЧИХА ОТ ИСТОРИЯТА???? ТАКИВА ЛИЧНОСТИ :КАКВИ СВЕТОВНИ ПОРАЖЕНИЯ НАНАСАТ !! И НЕГОВОТО ЕВРОПЕЙСКО ХОДИНЕ Е ЕДИНСТВЕНО ДО ХАГА И СТРАЗБУРГ !! МАКЕДОНИЗМА Е РАВЕН НА ФАШИЗМА И НА НАЦИЗМА !! УНИЩОЖАВАНЕ НА ВСИЧКО БЪЛГАРСКО И ЕВРЕЙСКО ДОКОКА ЩЕ СЕ ТЪРПИ ТОЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ТЕЯТЪР!!! БЪЛГАРИТЕ НЯМА ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ СВОЯ ЕЗИК ИСТОРИОЯ КУЛТУРА ТО БИ ОЗНАЧАВАЛО САМО ЕДНО УНИЩТОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА А ТЯ Е НА ПАВЕЧЕ ОТ 1300 Г ДОКАЗАНИ И ДОКОМЕНТИРАНИ !!! А НЕ МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ
  • 31 канас ювиги

    0 1 Отговор
    КАКВО Е КРИВО МАКЕ !!!! БАЩА БЕЛГРАД И МАЙКЙ МОСКВА И СЕ РОДИХА ГРУЕВСКИ ПЕНДАРОВСИ МИЦКОВСКИ АПАСИЕВ КОВАЧЕВСКИ ВСЕ БЛУДНИ СИНОВЕ
  • 32 канас ювиги

    0 0 Отговор
    АЗ ХРИСТИЯН МИЦКОВСКИ ЗАЕВЯВАМ ПУБЛИЧНО ПРЕД СЕВЕРНО МАКЕДОНСКИЯ НАРОД ЧЕ ВСЕКИ ДЕН УПОТРЕБЯВАВ ОТ ЗЕМЕДЕЛСКАТА СТОКА НА ЗАЕВ ПО НЯКОЛКО ПЪТЯ И СТАНАХ ЗАВИСИМ ОТ НЕЯ !! ИЗПОЛЗВАИТИЯ МНОГО Е ДОБРА !!! ПИТАИТЕ И СТЕВО ????? АМА В ЕВРОПА НЕ Я ОЦИНЯВАТ АБЕ ТЕ НЕ РАЗБИРАТ !!!
Новини по държави: