Отидете към основна версия

3 863 55

Украинската армия: Унищожихме ключова руска петролна база в Луганск

  • луганск-
  • русия-
  • украйна-
  • петрол-
  • донецка област

Според информация на назначените от Русия власти в областта след нападението е избухнал пожар, но той е бил потушен

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинската армия съобщи днес, че ден по-рано е атакувала петролни бази в контролирания от Русия украински град Луганск, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Украинските сили са извършили "успешен удар", каза отдел "Стратегически комуникации" на Въоръжените сили на Украйна в "Телеграм", без да даде повече подробности.

По-рано днес руската агенция РИА Новости съобщи, че украински войски са атакували петролна база в района с дронове. Според информация на назначените от Русия власти в областта след нападението е избухнал пожар, но той е бил потушен.

Склад за боеприпаси и бронирани превозни средства са били унищожени от службите за сигурност на Украйна близо до град Сватове в Луганска област, предаде украинската агенция Укринформ.

"Бюрото на Службата за сигурност на Украйна в Донецка и Луганска област получи разузнавателна информация за местонахождението на склада с боеприпаси и бронирана техника на агресора на линията на съприкосновение в района на Сватове. В резултат на две мисии на безпилотни летателни апарати тази нощ целите бяха успешно унищожени. Продължаваме да работим до постигането на пълна победа! Луганска област е на Украйна!", се казва в изявлението.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 69 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: