Отидете към основна версия

1 Февруари, 2024 02:15, обновена 1 Февруари, 2024 02:15 7 437 186

Киев: Ударихме стратегическо летище в Крим! Москва: Свалихме всички ракети

  • русия-
  • украйна-
  • ракети-
  • крим-
  • севастопол

Според руското министерство на отбраната Москва е осуетила нападение срещу Крим и е свалила 20 украински ракети - 17 над Черно море и още три над полуострова

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските военни твърдят, че са ударили военновъздушна база в окупирания от Русия Крим. В същото време Москва съобщава, че е осуетила атаката, като е свалила ракети, но някои отломки са ударили военна инсталация.

В публикация в Telegram командирът на ВВС на Украйна Микола Олешчук благодари на военните за провеждането на операцията. Украинските сили са ударили летище Белбек в югозападния край на полуостров Крим близо до главната руска военноморска база в Севастопол, съобщава Олешчук.

"Украинските авиатори определено ще се върнат на родното си летище", каза той, публикувайки видео на предполагаемия удар, предаде Reuters.

Според руското министерство на отбраната Москва е осуетила нападение срещу Крим и е свалила 20 украински ракети - 17 над Черно море и още три над полуострова.

Министерството съобщи, че фрагменти от украински ракети са паднали на територията на военна част в Любимовка, която е близо до военновъздушната база Белбек. Инцидентът не е нанесъл щети на "авиационна техника", се казва в съобщението.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 57 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: