Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Февруари, 2024 18:41 5 734 66

Първият, който не е учил в Русия: кой е Валерий Залужни

  • валерий залужни-
  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • крим-
  • донбас

Предположенията, че в отношенията между Володимир Зеленски и главнокомандващия армията не всичко върви гладко, се появиха още в първите месеци след нахлуването на Русия в Украйна - през пролетта и лятото на 2022 година

Първият, който не е учил в Русия: кой е Валерий Залужни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Той се превърна в символ на украинската съпротива срещу руската агресия, но разногласията му с президента Зеленски изглежда са достигнали връхната си точка. На какво се дължи популярността на генерал Валерий Залужни?

Президентът на Украйна Володимир Зеленски бил предложил на най-популярния генерал в украинската армия - главнокомандващия Валерий Залужни - да подаде оставка. Той бил отказал. Информация за причината за поисканата оставка няма, нито има формален указ - пишат украинските медии, позовавайки се на независими източници. В социалните мрежи пък се надигна вълна от солидарност със Залужни.

Новината за възможната оставка на генерала се превърна в двойна сензация - сама по себе си и с оглед на непрозрачната и противоречива комуникация на украинското ръководство. От друга страна тя не изненада почти никого.

Какво не е наред между Зеленски и Залужни?

Предположенията, че в отношенията между президента и главнокомандващия армията не всичко върви гладко, се появиха още в първите месеци след нахлуването на Русия в Украйна - през пролетта и лятото на 2022 година. Тогава се говореше, че поводът е политическата ревност на президента или на неговото обкръжение към популярния генерал. Зеленски разсея съмненията, включително като се снима заедно със Залужни.

Слуховете утихнаха, но през ноември 2023 година разногласията отново станаха публични. В интервю за „Икономист" Залужни заяви, че се преминава към позиционна война. Пак там той призна неуспеха на украинското контранастъпление. Зеленски донякъде го опроверга като каза, че ситуацията на фронта не е патова. Конфликтът започна да става все по-очевиден. Президентът на Украйна смени висши офицери, без да съгласува това с генерала. Главнокомандващият от своя страна разкритикува решението на президента за смяната на всички началници на военни комисариати с цел борба срещу корупцията в рамките на мобилизацията. Той се дистанцира и от споменатия от президента брой на хората, които трябва да бъдат мобилизирани - половин милион души. На годишната си пресконференция Зеленски заяви, че отношенията му със Залужни са „работни" и даде да се разбере, че изказванията на генерала не му харесват.

Остава неясно какво е накарало сега Зеленски да поиска оставката на Залужни. Сигнали за това има отдавна. Депутатката Маряна Безуглая поиска оставката на Залужни още в края на ноември, обвинявайки го в липсата на план за водене на войната през 2024 година. Вероятна роля може да е изиграл и новият закон за мобилизацията, първият проект за който предизвика спорове в обществото и бе преразгледан. Към всичко това се добавя катастрофата на руския самолет Ил-76 в Белгородска област, за която Русия твърди, че е причинена от украинските сили. Президентът Зеленски се обяви за международно разследване на случая.

Доверието към генерала е рекордно високо

50-годишният Валерий Залужни произхожда от семейство на военни. Но самият той не е типичен военен началник. Той става първият главнокомандващ на украинската армия, който не е следвал в съветски военни ВУЗ-ове, а е завършил в Украйна. След 2014 година става заместник-командващ на частите в Донбас, а през 2021 година Зеленски му предлага да стане главнокомандващ. Тогава Залужни каза, че не е очаквал това и се кърнеше, че отношенията им с президента са добри.

След нахлуването на Русия Залужни бързо стана символ на успешната украинска съпротива срещу руските войски. Доверието към него е по-високо от това към президента Зеленски, чийто пик на доверие изглежда отминал. Допитвания от декември 2023 година показаха, че доверие към Залужни имат между 88 и 94 процента от украинците - срещу 62 до 77 на сто одобрение за Зеленски.

На корицата на "Тайм"

Образът на Залужни може да се види изрисуван по стените или отпечатан на тениски, за него има и песни. В едно интервю той призна, че като дете искал да стане комик, а склонността му към хумора се проявява и в неговия маниер на общуване - понякога носи на униформата си стикер на Йода, героя от сериала „Междузвездни войни". Залужни споделя също, че обича да слуша диско от 1980-те години, както и германската група Рамщайн.

Той всъщност рядко дава интервюта, а когато го прави, е предимно за западни медии. Но и не може да бъде наречен затворен човек - преди войната бе доста активен в социалните мрежи, където публикуваше снимки на семейството си. Известно е и това, че Залужни с удоволствие се снима с известни личности - като например с писателя Сергей Жадан.

Западните партньори на Украйна признават военния му талант - той бе на корицата на американското списание „Тайм". Но пък когато пред есента на 2022 година от Вашингтон предложиха на Украйна да помисли за преговори с Русия, Залужни публично заяви, че армията е против.

Има ли амбиции за президент?

В статията си за „Икономист" Залужни самокритично призна като своя грешка това, че е бил учуден как големите загуби не са спрели Русия - подобно признание е рядкост за украинското ръководство.

И макар в Украйна Залужни да има култов статут, името му се свързва и с пропуски. Така например се води разследване за това как Русия толкова лесно е успяла да завземе - през февруари 2022 година - Херсонска и Запорожка области, макар че руското настъпление там се е очаквало. Украински медии твърдят, че следствието е разпитвало за това и Залужни.

А дали той иска да стане президент? Има предположения, че именно скритите амбиции за най-високия държавен пост са в основата на на разногласията му със Зеленски, който виждал у генерала потенциален свой политически конкурент. Валерий Залужни никога не е демонстрирал публично някакви свои политически амбиции. Но пък ако реши да се кандидатира, ако се доверим на допитванията, Залужни ще може да разчита на гласовете на немалка част от украинските избиратели.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    48 28 Отговор
    Завършен нацист.

    Коментиран от #6, #47

  • 2 КОТарАК

    15 57 Отговор
    щом Украина , с толкова много руснаци в държавата си направи Могучая смешна , представете си , ако се включи Полша в СВОто......
  • 3 Хахаха

    55 19 Отговор
    Същият идиот като останалите от ОПГ -то ! Обезлюдиха Украйна !
  • 4 Сила

    14 47 Отговор
    И двамата са ВЕЛИКИ ЛИДЕРИ..... кой е насреща им, два злобни неуки гнома

    Коментиран от #19

  • 5 Велик

    17 51 Отговор
    Генерала направил за смях вторая в мире.

    Коментиран от #30

  • 6 КОТарАК

    25 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    нацистите на бъдещето , ще се наричат антинацисти-цитат от неизвестен автор
  • 7 ТаУмВзе

    37 10 Отговор
    Залужни Бега 1ви, значи всичко е точно за окраинското наци! Z
  • 8 Русофил

    9 24 Отговор
    Ама той жив ли е. Руснаците казаха, че го убили с ракета.

    Коментиран от #9, #10, #12, #18, #59

  • 9 мда

    11 39 Отговор

    До коментар #8 от "Русофил":

    Те копейките и Буданов погребаха. Уличил бил Кинжал в натовски бункер. Явно кинжала е пропуснал, както често се случва с руските ракети. хахаха
  • 10 Хаха

    38 9 Отговор

    До коментар #8 от "Русофил":

    Ами не се е появявал публично от май 23-та година! В момента зеля "уволнява" холограмата му, щото няма повече как да го крие! На Буданов намериха дубльор с чип нос, който жена му отказа да припознае, та се наложи службите на незалежная малко да я поотровят, че да се вразуми и да "заобича" дубльора...
  • 11 Атина Палада

    24 12 Отговор
    Той може да не е учил в Съветски военни ВУЗ-ве, обаче родителите му са учили!
    Затова не се учудвайте как така в началото Русия е завзела без усилие две области в Украйна!
  • 12 КОТарАК

    4 15 Отговор

    До коментар #8 от "Русофил":

    с предислокацията на Вагнер , стратегията на ПУ и Пригожин за нападение от запад и ,,номера,, с метежа , най ми харесаха ,,русофилите,,
  • 13 Абе оставете човека да почива в мир!

    27 9 Отговор
    "кой беше Валерий Залужни". Ето, оправих ви заглавието. Да залагаме как ще го "убият". Аз предполагам, че ще си отиде безвреме от инфаркт. В смисъл от напрежението на фронта, нещо такова ще измислят

    Коментиран от #21

  • 14 Биби Кинк

    0 3 Отговор
    И он ка Пембен не очил у Пиенгуриа ма каде е Пембен па каде Залужний!? Нема да мине време и че го направиме командовач на НАТО! Засложава деа!
  • 15 На 27.09.22г. той каза

    26 2 Отговор
    Главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна: Цялата военна наука се намира в Русия
    27.09.2022 11:50
    Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни заяви, че е „израснал“ на руската военна доктрина и все още смята, че „цялата военна наука е в Русия“.
    Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни заяви в интервю , че началникът на руския генерален щаб Валерий Герасимов е ненадминат военен стратег.
    „Израснал съм на руската военна доктрина и все още вярвам, че цялата военна наука е в Русия. Учих при Герасимов. Прочетох всичко, което някога е написал. Изключително умен", каза украинският командир.
    Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна добави, че държи в кабинета си пълния труд на началника на руския Генщаб. В същото време Залужни призна, че се опитва да преустрои въоръжените сили на Украйна по руски и съветски стандарти, въвеждайки елементи, характерни за войските на НАТО.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ЕДИН ОТ МНОГОТО

    15 10 Отговор
    ТЪПИ оКРАИНЦИ
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Любопитeн

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сила":

    На тоалетната чиния ли ти е силата?
  • 20 Механик

    19 6 Отговор
    Такаааа. Щом и дойчезеле вече говори толкова много за Залужни и ни обяснява пдробно кой е той и какви са предимствата му, значи Зеленски вече е похарчен и му остава мааааалко.
    Ще изляза прав когато още преди година написах тука:
    Потника зелен, прокиснал
    ще го гледаме увиснал.
    И под възгласите дружни
    ще го замени Залужни.
    п.п.
    А честито на еврейската булка със зеления потник!

    Коментиран от #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    5 18 Отговор
    Най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ТаУмВзе

    6 21 Отговор
    Но трябва да признаем, че Залужни унищожи втарая за полтора года с подръчни средства, респект!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 КовидманЯк

    5 20 Отговор
    За две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?
  • 28 Последния Софиянец

    6 22 Отговор
    64 километровата рашистка военна колона тръгнала на парад в Киев и парада й все пак се състоя...Хиляди изгорени рашистки танкове и бронирани машини бяха докарани на буксир в Киев и дефилираха под овациите на жителите на столицата ,ето статията в този сайт от тогава -Случи се - Военния парад на Руската армия в Киев все пак се състоя..Руските окупатори искаха да проведат военен парад в центъра на украинската столица Киев. И най-накрая той се състоя.
    Активистът Серхий Стерненко публикува кадри от централната улица „Крешчатик“, на която е площад Майдан Незалежности, на който се състоя Революцията на достойнството през 2013 г. На булеварда бяха изложени руски военни машини, унищожени от украинската армия след 24 февруари, когато Русия започна пълномащабна непредизвикана война.
    Киев експо“ представя на гражданите и гостите на Киев „безаналоговите“ руски военни машини, но в не много приличен вид. Армията от военнопрестъпници на Владимир Путин беше разгромена в първите седмици на войната, въпреки че планираше да превземе Киев за 3 дни. Военните стратези в Кремъл не изчислиха правилно своите възможности и волята за съпротива на украинския народ. Така тридневната операция по превземане на Киев вече продължава 180 дни.
    Руските нашественици извършиха ужасяващи престъпления срещу цивилното население на Украйна, които никога няма да бъдат забравени. Унищожените танкове и бронирани машини са напомняне за диктатора Владимир Путин, че не може да спечели тази война.
  • 29 Генерала е

    18 4 Отговор
    същата таратайка като евреина.Тук е караницата за лапането на милиардите,никой не го е еня за народа.
  • 30 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 12 Отговор

    До коментар #5 от "Велик":

    Факт, прибра пияната леш в чували и върна в блатницата!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Делю Хайдутин

    4 17 Отговор
    20:1 – такова е съотношението на руските спрямо украинските жертви при Авдеевка според твърдение на политическия анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке. Рьопке коментира темата, че съотношението е "дори по-добро, отколкото при Бахмут". Въпреки това обаче, руснаците не се спират и на руското военно командване изобщо не му пука за живота на руските войници – имат достатъчно пушечно месо, хвърлят го и ще го хвърлят.
    Рьопке визуализира разказаното в профила си в Twitter със снимка от видео, показващо обстрел с дронове по руски бронирани машини, като пред една от тях се виждат редици с чували с трупове. Кадрите са от Авдеевка. Рьопке добавя: При някои руски атаки към Водяне и Северно (южния фланг на Авдеевка), руснаците загубиха 100 души срещу 0 от украинска страна. ВИДЕОТО (18+), от което е взето снимката, не е за хора със слаби нерви.

    Коментиран от #38

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Последния Софиянец

    4 13 Отговор
    От това миене на чинии са ми постоянно мокри ръцете и не мога да пиша, а и в миалното долу няма нет, та все забравям да ви кажа, че няма в мире по пропаднало, продажно, крадливо и лъжливо от пияния ватник и прегладнелия му проскубан балкански раб, а вие си говорете каквото си щете и аз бях заблуден като вас и чаках на оная опoвpъщаната да ме нахрани и се наслушах на лъжи и пиянски истории! Сега си бачкам и всичко е наред, рядко минавам тук да видя старите дрогаре до къде са потънали, понякога даже ми е жал за тях, но всеки си избира пътя, те хванаха тоя за Суходол и Гара Яна, а аз съм си Софиянец все пак, дори и мияч!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Механик

    17 4 Отговор

    До коментар #33 от "Делю Хайдутин":

    Не знам какво твърди Пьопке, ама чух ,че в О-краина има задължителна мобилизация на всички навършили 18 години и нагоре. Мъже, жени, младежи и старци.
    И за какво ги мобилизират, като вие унищожихте де-що имаше жив руснак?
    п.п.
    Абе, онова огромното гробище до Киййффф, дето го строяхте, закончихте ли го или ?!??!

    Коментиран от #54

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Урюрвкос

    1 7 Отговор
    Залужни го тъкмят за шеф на НАТО

    Коментиран от #42

  • 41 Механик

    5 15 Отговор
    Само бих добавил, че трябваше това да стане преди година. Освен това, помощта на Запада за Украина е изключително малка. Вместо 20 Хаймарса, трябваше да им доставят поне 200. Вместо 200 танка, трябваше поне 1000. А Ф-15 трябваше да лети в Украина преди края на миналата година. Що се отнася до снаряди, един вид, Западът ги бил изчерпал - пълни глупости. През ПСВ, в битката при Сома, Британците изстрелват 1.5 милиона снаряда за 8 дни. Звукът от канонадата се е чувал чак в Лондон. Една Англия сама може да произведе повече снаряди, отколкото Русия. Щом са могли тогава, могат и днес поне 10 пъти по толкова. Много повече оръжие трябва за Украина, защото те защитават не само себе си, но и цяла Европа.
  • 42 Механик

    7 6 Отговор

    До коментар #40 от "Урюрвкос":

    Прав си, никой не е загрузил повече врагове на Нато от Залужни!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    5 12 Отговор
    А цял свят се възхищава на Президента Зеленски ! Той е новия символ на борбата за свобода и независимост от тиранията ❗
    Цял свят ненавижда масовия убиец пycлеp❗
    Думите на Президента Зеленски ще се помнят векове❗
    "Дори през непроницаемата тъмнина Украйна и цивилизованият свят ясно виждат тези терористични актове❗
    Умишлени и цинични ракетни по гражданска критична инфраструктура. Не по военни съоръжения❗
    Все още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни накарате да отстъпим?
    Наистина ли нищо не разбрахте?
    Не разбрахте ли кои сме ние? За какво сме? За какво говорим?
    Четете по устните ми:
    Без газ или без вас? Без вас.
    Без вас или без светлината? Без вас.
    Без вода или без вас? Без вас.
    Без храна или без вас? Без вас.
    Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето „приятелство и братство“.
    Но историята ще постави всичко на мястото си.
    И ние ще сме с газ, осветление, вода и храна… и БЕЗ вас❗
  • 45 Атина Палада

    7 1 Отговор

    До коментар #37 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Не ни разсмивай! Колосалните средства за тази война ги хвърля ЕС :( за наше нещастие!
  • 46 Мирослав

    8 7 Отговор
    Гледайте какво се случва в бивша Украйна и се сещайте какво ще се случи скоро и у нас, подготовката върви с много бързи темпове! После ще се обвинявате , но ще бъде късно!

    Коментиран от #50, #51

  • 47 Така ли

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Той е антинацист не е пр@стак като тебе!
  • 48 филип ейджи

    5 2 Отговор
    не шмърка и не яде пица на кристали и не обяздва мата хари и не е академик и пеедал и за това не е удобен като магнит
  • 49 Сатана Z

    5 4 Отговор
    Как кой е? Военнопрестъпник е!
  • 50 На твое място

    2 5 Отговор

    До коментар #46 от "Мирослав":

    Бих си намерил аудитория в траурния парк или в някой пенсионерски клуб. Тук няма кой да те чете,нито да те коментира!
  • 51 Даа бе

    5 6 Отговор

    До коментар #46 от "Мирослав":

    Какво се случва в Украйна?Киев за три дни, Берлин за една седмица,Лисабон за две седмици накрая СМЯХ ДО СПУКВАНЕ!!
  • 52 А50

    3 4 Отговор
    И сега разбраха, че им трябва някой който е учил в Русия

    Коментиран от #55

  • 53 Хохо Бохо

    4 3 Отговор
    Бесен нацист, ей това е
  • 54 Старшинка

    4 8 Отговор

    До коментар #38 от "Механик":

    Голямото гробище на Киййффф е руско гробище,но ти отново се правиш на ни чул ни видял!! Манталитета на ватенка те е тотално обсебил!
  • 55 Даа бе

    4 5 Отговор

    До коментар #52 от "А50":

    Обратно!!Точно за това окобзончи толкова много ватенки!!Обучен е по натовски стандарти!!
  • 56 Прав си, съжалявам

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Вълк":

    Светла му памет!
  • 57 Буквоядец

    3 0 Отговор
    Тези, които са ги учили,те къде са завършили?
  • 58 Тия са големи лъжци!

    6 3 Отговор
    Самият Залужни казва че се е учил на военно дело от най добрия-генерал Герасимов!А къде и как незнам,но зелето лъже най нагло!
  • 59 джони инглиш

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Русофил":

    Залужни е тор. Вече може би Руска тор. Щото пукна миналата година. Дайте едно видео след Май 2023. И на срещата на нато даже онлайн не се появи. Щото залужни е вече около година ОФЛАЙН. ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
  • 60 Мммммм, дааааа

    0 1 Отговор
    Нещо са си мерили чурките Зеленски и Залужни и когато е станало ясно кой е с по-голяма, Зеленски е решил да го махне. Малките, ниски хора са изтъкани от комплекси за малоценност и това им докарва манията за величие. И обикновенно свършват зле. На останалите хора не им е толкова необходимо да доказват, че са яки, точни и умни. Те са уверени в себе си и правят това, което трябва да се прави. Лилипутите се плашат от такива и ако са облечени с власт, правят всичко възможно да се отърват от тях. И цялата война всъщност се случи по този начин, защото Зеленски не можа да преглътне факта, че е по-зле от Путин. И заради него си отидоха стотици хиляди украинци.

    Коментиран от #61

  • 61 Мммммм, дааааа

    0 2 Отговор

    До коментар #60 от "Мммммм, дааааа":

    А за тези, които вероятно ще посочат, че и Путин не е от най-високите ще кажа, че и той има какво да промени в себе си. Но е по-подготвен за войната, защото има военно образование и подготовка и е управлявал армията си при участието ѝ директно или косвено в други подобни конфликти.
  • 62 Слава кокаине

    1 1 Отговор
    Дойче зеле - не бил учил в Русия, но е учил в СССР!
  • 63 пиночет

    2 1 Отговор
    От Русия се очаква само убийства,войни и палячовщини!
  • 64 Ич ми неее

    0 3 Отговор
    На кой па му дреме па тоо къв е ???????????? Я кажете тука кога ще увеличите заплатите на ората ?
  • 65 Вече няма значение

    2 3 Отговор
    Залужни е груз 200 отдавна . Не ни занимавайте с биграфията на труп .
  • 66 КОЙ Е ЗАЛУЖНИ?

    1 0 Отговор
    АМИ СЪЩИЯ БОКЛУК КАТО ЗЕЛЕНСКИ ! КЪДЕ Е ЗАВЪРШИЛ - ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ ВЪВ ХАРВАР Е ЗАВЪРШИЛ КАТО ГЛЕДАМ ЕЗИНИЯ МИЛИОН УБИТИ В АРМИЯТА МУ !
Новини по държави: