Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Февруари, 2024 22:00, обновена 2 Февруари, 2024 07:54 4 507 94

Зеленски след одобрената помощ от ЕС: На ход е Америка

  • украйна-
  • русия-
  • виктор орбан-
  • европейски съюз-
  • война-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски

ЕС одобри отпускането на ключово важна финансова помощ за Украйна и определи това като мощен сигнал към Владимир Путин за единството и решимостта на съюза

Зеленски след одобрената помощ от ЕС: На ход е Америка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Одобрението на ЕС за отпускането на ключово важна финансова помощ за Украйна е "ясен сигнал" за Москва, очакваме решения от Америка, допълни във вечерното си видеообръщение Зеленски, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Това е ясен сигнал за Москва, че Европа ще бъде твърда и не може да бъде сломена от никакви разрушителни вълни, създадени от Кремъл", заяви Зеленски.

Още новини от Украйна

"В същото време това е ясен сигнал през Атлантика, сигнал, че Европа поема своите отговорности. Отговорности по сигурността. Големи отговорности. Очакваме решения от Америка", добави украинският президент.

Както ФАКТИ вече информира, позовавайки се на Франс прес и БТА, ЕС одобри отпускането на ключово важна финансова помощ за Украйна, като изпрати по този начин сигнал на руския президент Владимир Путин.

На извънредна среща на върха евролидерите по-рано днес постигнаха съгласие по отпускане на Украйна на помощ в размер на 50 милиарда евро. Досега унгарският премиер Виктор Орбан се противопоставяше на това решение, което веднага беше приветствано от Киев като обща победа срещу Русия.

"Русия не може да се уповава на каквато и да умора у европейците в тяхната подкрепа за Украйна", увери президентът на Франция Еманюел Макрон. "Това е едно много силно послание, изпратено на руския президент Путин", коментира председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Това е също така и сигнал, изпратен на САЩ, където нова бюджетна помощ за Украйна е блокирана сега в Конгреса.

"Надявам се, че това ще помогне да се улеснят нещата за американския президент Джо Байдън, за да може той да прокара своя план за помощ за тази страна във война", заяви германският канцлер Олаф Шолц.

Киев се нуждае отчаяно от западна помощ, за да държи на повърхността икономиката си, близо две години след началото на инвазията на Русия на нейна територия.

В Брюксел, където европейските лидери се бяха събрали на извънредната среща на върха, за да излязат от блокажа, предизвикан от ветото на Орбан, съспенсът беше краткотраен.

"Имаме споразумение", похвали се председателят на Европейския съвет Шарл Мишел в "Екс" още в началото на срещата тази сутрин. "Това гарантира едно стабилно, предвидимо и дългосрочно финансиране за Украйна", добави той.

"Това решение доказва още веднъж силното единство на ЕС", подчерта веднага президентът на Украйна Володимир Зеленски, който се обърна към участниците в срещата на върха чрез видеоконферентна връзка.

Помощта, предназначена за Украйна (33 милиарда заеми и 17 милиарда дарения за четири години), е включена в допълнение към бюджета на ЕС до 2027. Този ревизиран бюджет на ЕС ще бъде гласуван по-късно през месеца от Европейския парламент.

За да се гарантира присъединяването на Орбан към останалите страни членки във взимането на общо решение, срещата на върха беше предшествана от "дипломатически балет". Вчера вечерта се проведоха двустранни срещи на Орбан с Макрон и на Орбан с Мелони. Днес сутринта имаше събиране в тесен формат между Макрон, Мелони, Орбан и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Компромисът, постигнат днес, предвижда всяка година да се изготвя доклад на Европейската комисия относно начина, по който са използвани средствата, отпуснати на Украйна, и възможността евролидерите след две години, ако е нужно, да поискат преразглеждане на помощта.

Унгария искаше да може да има годишно разглеждане на финансовата подкрепа, но останалите страни от ЕС не искаха да предоставят на Унгария такава възможност да повтаря налагането на вето.

Орбан видя, че има раздразнение сред останалите, че има граници, които не бива да се прекрачват, заяви европейски дипломат, пожелал да запази анонимност.

Самият Орбан днес в "Екс" изрази задоволство, че неговата мисия е била изпълнена и че той е получил гаранции, че средствата, предназначени за Унгария и понастоящем замразени заради спорове с Брюксел, няма да отидат за Украйна. "И нашата позиция за Украйна остава същата: ние имаме нужда от прекратяване на огъня и от преговори за мир", допълни той.

Унгарският лидер породи гнева и отчаянието на колегите си на срещата на върха на ЕС през декември, когато наложи вето на европейската помощ за Украйна. Той беше обвинен в Брюксел, че упражнява шантаж, за да постигне деблокиране на европейските фондове, предназначени за неговата страна, но замразени от Европейската комисия заради неспазване на принципите на правовата държава, в което е упреквана Будапеща.

През декември ЕК деблокира около 10 милиарда евро, като изтъкна, че Будапеща е извършила реформи, за да подобри независимостта на съдебната система.

Но над 20 милиарда евро остават блокирани заради безпокойството на Брюксел, касаещо по-специално спазване на правата на ЛГБТ общността, на академичните свободи и на правото на убежище в Унгария. Тези средства включват и парите по плана за постпандемично икономическо възстановяване. На въпрос дали днес Орбан е постигнал от ЕК обещание за деблокиране на блокираните средства за Унгария, Фон дер Лайен отговори отрицателно.

На срещата на върха се обсъждаше и допълнителната военна помощ за Украйна.

Шолц заяви, че идеята е била да се обсъди дали всяка страна членка прави достатъчно. Той подчерта, че според него всички страни членки не правят достатъчно в подкрепа на Украйна.

Срещата на върха протече и на фона на мобилизацията на фермерите. Над 1000 трактора превзеха улиците на Брюксел и дойдоха дори до сградата на Европейския парламент, който е в съседство с мястото на срещата на върха на евролидерите.

След извънредната среща на върха на евролидерите в Брюксел Шолц каза, че дискусията е била "много сериозна", точно както той се е надявал, и сега много от тях щели да преразгледат вноските си.

"И аз също получих обратна информация, че това се случва", каза германският лидер.

Въпреки това Шолц подчерта, че бързината е от решаващо значение.

"Трябва да стигнем сравнително рано тази година до заключението, че двустранната подкрепа за отбраната на Украйна също ще бъде засилена", каза германският канцлер. "Това трябва да бъде посланието, което се изпраща от ЕС", добави Шолц.

Германия е най-големият след САЩ доставчик на оръжие за Украйна. През тази година в германския федерален бюджет са предвидени над 7 млрд. евро (7,6 млрд. долара) за оръжейни доставки за Киев.

Шолц се оплака също, че останалите партньори от ЕС са твърде предпазливи в ангажиментите си. Това се отнася главно за икономически силни държави като Франция, Италия и Испания, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 стоян георгиев

    62 8 Отговор
    Прдн.аха от Брюксел пак на сорсешко

    Коментиран от #81

  • 3 Объркано Атлантиче

    106 10 Отговор
    Как САЩ принудиха Украйна да разпадне ЕС:
    Срещата на върха ЕС-Украйна на 1 февруари в Брюксел ще бъде финалният акорд на самоубийствената политика на Европейския съюз през последните години. Обединението на страните, създадено за ускоряване на икономическото развитие, доведе до бърза смърт както на общата, така и на националната икономика. И всичко това в името на изпълнението на плана на Вашингтон, насочен към получаване на дивиденти от колапса на европейската индустрия.

    Американският военно-промишлен комплекс вече е спечелил десетки милиарди долари от украинския конфликт. Газовата индустрия също. Нещата са по-лоши в реалния сектор на икономиката, но и той не е пропуснал своите предимства. Така че вече можем да видим тъжните перспективи пред Европа.
    И няма значение какво пишат участниците в срещата на върха в Брюксел в заключителните си документи. Като се ангажира с Украйна, Европа сложи край на проспериращата си следвоенна история. Сега европейците ще трябва да се научат да живеят по нов начин. Много по-бедно и по-лошо от преди.

    Коментиран от #17

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Путин

    55 9 Отговор
    За първи път след началото
    на СВО в У КраИна
    ще е та посещение
    н страна членка на НАТЮ 😁
    Бройлери кланящисенаБогФашингтон
    сетете се в коя ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Само да питам

    92 12 Отговор
    В Кремъл какво ги касае, че от ЕС си хвърлят парите на вятъра?
  • 8 Перо

    88 6 Отговор
    Издръжката на двете ционистки държави ще ликвидира ЕС!
  • 9 Ксаниба

    65 7 Отговор
    КАКВИ СА ТИЯ порцали???!!! А Порсула и морсула!!?? Бахсии морсола!! жълтокафяво-син,,, 37 милярда заем!!?? на фалиралото нацизелено жуже??
  • 10 Смех

    74 6 Отговор
    Русия е отделила няколко трилиона за тази война, а Китай също им праща по няколко милиарда на месец в екипировка, тея тръгнали да ги плашат с някво ресто 😂 Истината е такава, че нашите натовски граватари така здраво са се угоили и контролират раята както никога преди, че просто не им стиска да изгубят всичко и да се впуснат в преки военни действия.
  • 11 На мен зле

    65 6 Отговор
    На на Вуте да е по-зле.
    Европа и най-вече данъкоплатците ще плащат с обедняване, а брюкселските зеленяци ще се стреахуват от любовта на народа
  • 12 12343211

    45 4 Отговор
    Измиване на ръце ....,а после...пък голямо крадене като за последно!
  • 13 РЕАЛИСТ

    57 9 Отговор
    Тия в Евросъюза толкова прости ли са, че си играят с огъня. На един шамар разстояние са и ме го осъзнават. Русия ясно им го каза:
    В симулацията ракетата е изстреляна от Калининград в Балтийско море. Тя достига Берлин за 106 секунди, Париж – за 200 секунди, а Лондон - за 202 секунди.

    Коментиран от #19

  • 14 Безплатен обяд няма

    54 5 Отговор

    До коментар #6 от "КВИ СА ТИЯ ГЛУПОСТИ":

    Тази тоалетна хартия после иска връщане,
    а колективния западНАЛ с това преживява
    и после ще си я търси с лихвите
    до трето коляно.

    Коментиран от #23

  • 15 Еми

    48 5 Отговор

    До коментар #6 от "КВИ СА ТИЯ ГЛУПОСТИ":

    За да не ровят укропесионерите и служителите им по кофите. Краварите забъркаха кашата и духнаха, както винаги досега и прехвърлиха дуууа. ето на кашата на европейските зелки
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Шшш

    6 44 Отговор

    До коментар #3 от "Объркано Атлантиче":

    Такава купчина тор, като написаното от теб, не бях виждал ,😂

    Коментиран от #27

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 А от Финландия на 120 км.от Москва

    8 42 Отговор

    До коментар #13 от "РЕАЛИСТ":

    Натовска ракета стига за 11 секунди....

    Коментиран от #35, #44

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Дъртикурти

    46 6 Отговор
    Това са жалки пари. По милиард на месец. Оперативните разходи на украинците са три милиарда на месец. Това са пари за поддръжка на агонията им.

    Коментиран от #32

  • 22 Да, бе

    30 5 Отговор
    Ес поема погребението... Само опечалени няма да има за без пари.
  • 23 Шшш

    9 9 Отговор

    До коментар #14 от "Безплатен обяд няма":

    Споко Федерастите ще платщат цялата сметка поколения напред😁
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 МММ да

    33 7 Отговор

    До коментар #16 от "Акула":

    Чак пък да е победила. Това са последните кинти, които могат да се дадат и то на няколко части. По-голямата част е кредит, понеже вече никоя от държавите на запад няма кинти.

    Коментиран от #80

  • 26 Хохо Бохо

    51 4 Отговор
    Първо спряха новините от Русия, после от Германия, след това от Франция(там са блокирали магистралите със запалени гуми) и на края спряха новините от Тексас САЩ. Демокрация неква и свободи на словота
  • 27 Объркано Атлантиче

    40 4 Отговор

    До коментар #17 от "Шшш":

    Прочетете повече за онзиденшната новина за забраната на нови проекти за износ на втечнен газ от САЩ.
    Измамата всъщност е просто брилянтна.
    Стъпка 1 - Съединените щати забраняват на Европа да купува тоталитарен газ от Руската федерация. Заменя се с LNG от САЩ с 300% по-висока цена.
    Стъпка 2 - САЩ утроява износа за Европа на прекомерни цени
    Стъпка 3 – Без евтини ресурси индустрията бяга от ЕС в САЩ. Mercedes, VAG и други.
    Стъпка 4 – Европа иска да увеличи вноса. Тоест да се изградят повече терминали и да се намали цената на газа, за да се върне индустрията.
    Стъпка 5 - САЩ забраняват нови LNG проекти, за да „спасят климата“. По този начин цената остава висока, а обемите ограничени.

    Който и да е зад самоходния дядо, играе просто блестящо. Европа е тясно обвързана с газа от Съединените щати. Но е скъпо и стига само за най-необходимите неща. Производството намалява и няма светлина в края на тунела - в крайна сметка новите проекти за намаляване на цените на газа са забранени от самите Съединени щати.

    Коментиран от #33

  • 28 Альоша

    7 29 Отговор
    Не вървят добре нещата, другари. Усещам, че краят ми идва

    Коментиран от #37, #76, #92

  • 29 Тези не са мои

    43 4 Отговор
    лидери!
    Не ме представят по никакъв начин! Този колхоз ще се разпадне, понеже няма нищо общо с 500-те милиона европейци. Защо хвърлят парите на народите на вятъра? И снимката с това фаш и ст Ко знаме отпред?
    Ако някога се отървем пак от фашизма и цивилизацията е останала, тази снимка ще влезе в учебниците по история! "Тези унищожиха Европа"!
  • 30 ПО ДОБРЕ БЕДЕН И ЗДРАВ

    10 2 Отговор
    ОТКОЛКОТО БОГАТ И БОЛЕН

    Коментиран от #39, #40

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Шшш

    4 23 Отговор

    До коментар #27 от "Объркано Атлантиче":

    Опитваш се да се надскочиш ли. Почти се получи 🤭
  • 34 МММ да

    37 4 Отговор

    До коментар #24 от "Не са последните кинти....":

    Бате Германия в момента е на крачка от фалита. Вчера гледах изявлението на един депутат, който заяви, че нямало вече кинти. Обмисляли временно да замразят всички проекти с държавно участие.

    Коментиран от #46, #77

  • 35 РЕАЛИСТ

    34 4 Отговор

    До коментар #19 от "А от Финландия на 120 км.от Москва":

    Коя е тази натовска ракета? Оная Минитмънт 3 , дето преди 2 месец на тест се загуби. Или може би Трайдънт, дето 2016 изстреляна от подводницата Венгънс се насочи към САЩ и трябваше да я взривяват във въздуха. Кажи коя е тая ракета?

    Коментиран от #54

  • 36 ЧичоПичо

    23 3 Отговор
    жалките смешници от педерЕС
  • 37 Капитан Америка....

    4 13 Отговор

    До коментар #28 от "Альоша":

    Краят е близо.... бегай....
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Шшш

    5 9 Отговор

    До коментар #30 от "ПО ДОБРЕ БЕДЕН И ЗДРАВ":

    А нормалните хора искат да се богати и здрави

    Коментиран от #41

  • 40 ЕВРОПА ПОМАГА С 50 МИЛИАРДА

    26 3 Отговор

    До коментар #30 от "ПО ДОБРЕ БЕДЕН И ЗДРАВ":

    А НА ЕВРОПА КОЙ ЩЕ ПОМОГНЕ СЕ ПИТАМ И ОТГОВОР ИСКАМ - ГЛАДЕН БЪЛГАРИН СЪМ И ИМАМ СОПА ДЕТО ЛЕТИ - БУМЕРАНГ

    Коментиран от #45

  • 41 ХаХа

    4 3 Отговор

    До коментар #39 от "Шшш":

    няма да е така, когато продадете бъбрек
  • 42 Шшш

    2 20 Отговор

    До коментар #38 от "Сатана Z":

    За тези хартийки московия си продаваше природните богатства. Диаманти, нефт, газ срещу зелени хартийки. Мезмозъчни роби на запада
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 А Периметърът

    26 4 Отговор

    До коментар #19 от "А от Финландия на 120 км.от Москва":

    винаги завършва мача с 1:0 за Русия! Както и да се въртят, каквито и глупости да измислят, Периметъра и без един жив руснак да е останал, сам унищожава цялата западня!
    Не умеят да слушат, мислят се за много умни. Ама това ще ги погуби. Наистина са много западнали!

    Коментиран от #49

  • 45 АЕРОДИМИЧНА ДЪРВЕНА ТОЯГА - ДРОН

    9 1 Отговор

    До коментар #40 от "ЕВРОПА ПОМАГА С 50 МИЛИАРДА":

    Бумеранг (от английското boomerang , което от своя страна е заимствано от един от езиците на австралийските аборигени ) е дървена тояга за хвърляне . Някои видове имат специална аеродинамична форма, която ви позволява да увеличите разстоянието на хвърляне и/или улеснява връщането към мястото за изстрелване. В миналото те са били използвани като военни и ловни оръжия от много народи по света. Сред австралийските аборигени често се среща връщащ се бумеранг, който представлява извита плоча с плоска долна повърхност и криловидна изпъкнала горна повърхност. В днешно време хвърлянето на връщащи се бумеранги е заело място в сферата на развлеченията и спорта.

    Коментиран от #51

  • 46 Оооооо....

    5 31 Отговор

    До коментар #34 от "МММ да":

    Това за Германия да не те топли, знаеш ли колко кризи са преживели?... не лежи на тази кълка че Германия ще фалира и от там и ЕС, или че Тръмп ако спечели ще подари победата на Вова Късий, или че долара и еврото ще изчезнат, не живей в тези илюзии които руската пропаганда ти набива в главата, накрая както винаги се получава велика Русия пак ще прости храна и пари от загниващият запад😉

    Коментиран от #61

  • 47 От силния сигнал към Путин

    31 4 Отговор
    Той разбра колко са про сти. 50 пудела с акъл на едно новородено.
  • 48 Оги

    32 5 Отговор
    Добър сигнал, ще се кефи яко Путин, не си е и мечтал до такава степен да навреди финансово на евросъюзчето. В немция стачка след стачка, Франция блокаж, просто красота.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 А защо?!

    31 5 Отговор
    Не ги дадохте тези 50 милиарда евро за пенсионерите от ЕС...!

    Коментиран от #56

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ПЕДАЛИТЕ ОТ ФАКТИ

    21 4 Отговор

    До коментар #53 от "НАЙ УМНИЯТ ЧОВЕК НА ЗЕМЯТА":

    ПАК СЕ РАЗГОНИХА КАТО АМЕРИКАНСКИ КУЧКИ И ТРИЯТ КОМЕНТАРИ НА ДЯВОЛА

    Коментиран от #78

  • 56 стоян георгиев

    4 28 Отговор

    До коментар #50 от "А защо?!":

    Има и за пенсионерите споко.тия са за да се спре руския фашист.ме са много ама ще свършат работа.
  • 57 Евала Брато!

    8 1 Отговор

    До коментар #51 от "НАЙ УМНИЯТ ЧОВЕК НА ЗЕМЯТА":

    Смях се от сърце! Дай тази песен на София и на Дългия да я включат в репертоара си! Ще стане хит, особено сега при тези войни!
    И пари даже ще изкараш :)!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 МММ да

    23 3 Отговор

    До коментар #46 от "Оооооо....":

    Понеже живея от дълги години в Германия и половината от инфото ми е от швабските медии, които в по-голямата си част са си чиста пропаганда строго контролирана от държавата, но все пак управляващите се дънят от време на време по предаванията на живо, като тоя смешник Кирчо в Бг парламента, циркаджия от всякъде. Моментното правителство на Германия е огледало на нашето в момента, държавата здраво е дръпнала ръчната.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 И как се връзва това

    15 2 Отговор
    "предвижда всяка година да се изготвя доклад на Европейската комисия относно начина, по който са използвани средствата, отпуснати на Украйна"

    С това:
    "Унгария искаше да може да има годишно разглеждане на финансовата подкрепа, но останалите страни от ЕС не искаха да предоставят на Унгария такава възможност

    Явно е че ЕС клекна пред Орбан, а искаха безконтролно да наливат в украинската "Пералня срещу процент. А и това:.
    "и възможността евролидерите след две години, ако е нужно, да поискат преразгледане на помощта."
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 БАХ МАМАМУ НАПРАВО РАЗБИ ФАКТИ

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "НАЙ УМНИЯТ ЧОВЕК НА ЗЕМЯТА":

    ТЕ ТРИЯТ АМА ТИ РЕСТАРТИРАШ КАТО РОБОТ И ДАНО НЕ СИ

    Коментиран от #68

  • 67 три пет

    23 3 Отговор
    Хората в Европа стачкуват, а ЕС разиграва парите им и чуваемост явно няма
    17 милиарда безвъзмездни средства
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Нищо не се разбира!

    8 1 Отговор

    До коментар #68 от "РУСКИ РОБОТ Е ПО ДОБЪР ОТ МИКРОСОФСКИ":

    От безкрайното ти изречение...!
    Ти за ,,пунктуация",чувал ли си...?!

    Коментиран от #71

  • 71 ПИЯН РОБОТ И РОБОТИТЕ СА С ДУША

    0 5 Отговор

    До коментар #70 от "Нищо не се разбира!":

    ГРЕШКА ПОЛОВИН ЧОВЕШКА КАТО ПОЧЕРПЯ РОБОТА С РАКИЯ И ОТ ТАМ ИДВАТ ГРЕШКИТЕ - АЗ АЛКОХОЛ ПИЯ САМО АКО МЕ ЧЕРПЯТ
  • 72 Силен сигналист

    6 0 Отговор
    И уплашихме Путин!
  • 73 бл.134 в Zап. парк

    14 3 Отговор
    Да я бяхте одобрили преди войната . Сега докато не уморите и последния беден украинец няма да се спрете .Малко, по малко приближавате и правите войната още по близо и до охолнитеви телеса
  • 74 Артилерист

    26 1 Отговор
    Европейските чиновници съвсем се забатачиха в оборския тор на земеделците. Западът финансира войната си срещу Русия в Украйна чрез украинците напук на собствените си задълбочаващи се проблеми. Това е практикувана десесетки години технология на хищническата им глутница срещу всеки осмелил се да е независим от тях. Досега им беше лесно срещу слаби държави без армии. Русия обаче ги вбеси като се озъби на тартора им, САЩ, в Сирия преди 10 години и не позволи тази арабска страна да бъде завладяна и ограбена, като Ирак, примерно. Отделно Макарон е бесен на Русия заради поддръжката й за африканската независимост. Франция експлоатирала безбожно 30 години бившата си колония Нигер, като например за кило уран за атомните си централи е плащала 28 цента, а сега, след като марионетката им беше свалена от власт, й искат 280 долара, колкото е цената на международния пазар. Смятайте го да видите за каква експлоатация става дума. Това е главната причина да дават мило и драго да победят и подчинят Русия. Спира им притоците за грабене и обогатяване чрез експлоатация на колонизирани народи. Свършва им цивилизационното "развитие" на гърба на кретащите ограбвани нещастници...
  • 75 бай Иван

    20 1 Отговор
    Само и. д.и о.ти на снимката ! Да трябва отнякъде да извадиш 50 милиарда , страните ти да се тресат от вътрешни противоречия и стачки поради липса на средства да си унищожаваш селското стопанство , да се чудиш какво да правиш мигрантите дето прииждат като скакалци, а ти да си насмян до ушите и да вееш знамена. Сигурно да не мирише около всичките на на .рано.
  • 76 бай Иван

    15 0 Отговор

    До коментар #28 от "Альоша":

    "Не вървят добре нещата, другари. Усещам, че краят ми идва""

    Не се бой ,ще правите бригади да строите със собствени ръце и в чудесни раирани костюми това което сте бутнали .Така ,че не си отваряйте много работа да не ривете.
  • 77 бай Иван

    23 1 Отговор

    До коментар #34 от "МММ да":

    "Бате Германия в момента е на крачка от фалита. Вчера гледах изявлението на един депутат, който заяви, че нямало вече кинти. Обмисляли временно да замразят всички проекти с държавно участие"

    Във Финландия също започва обща стачка с искане за увеличение на заплатите. Правителството отговорило ,че не само няма да ги увеличава , защото няма пари, а и ги замразява, както и парите за социалните програми в страната . Така ,че и Финландия стартира в стачната борба. Скоро ще има такива снимки на всички лидери на ЕС в страните в които има общи стачки . Тогава да видим какво ще ми веят тия на снимката.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Да ви е честито

    19 1 Отговор
    Започна унищожаването ЕС.
  • 80 Акула

    16 0 Отговор

    До коментар #25 от "МММ да":

    Слава на Русия
  • 81 Експерт

    13 25 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Фашистка Русия отива в небитието при крайцера Москва и СССР...
    Време е русофилите да се готвят за панихидата на империята на злото. 3592
  • 82 Нещо като Нищо

    22 1 Отговор
    Обещали на Зеления -33 милиарда кредити, 17 милиарда помощ- и това евентуално за 4 години и то само при положение, че се краде "по схема" на ЕС. Самият превъзбуден Наркоман едва ли ще пипне с мръсните си ръчички тези пари

    Коментиран от #87

  • 83 Зеления ненормален наркоман пирува

    21 2 Отговор
    Зелен цяла Европа протестира против вас краварските алуги
  • 84 Гориил

    10 2 Отговор
    Москва несъмнено ще отмъсти и ще конфискува американски и европейски активи. В края на 2022 г. обемът на западните инвестиции в Русия се оценява на 288 милиарда долара. Москва вероятно ще конфискува тези средства.
  • 85 Само да питам

    16 0 Отговор
    Тия пари от къде ще ги вземат?
  • 86 Да ти кажа

    15 0 Отговор
    От мене и тебе.
  • 87 абе

    4 0 Отговор

    До коментар #82 от "Нещо като Нищо":

    той ще пипне част от тези средства. Украйна няма да има кой-знае каква полза от тях, защото са в пъти по-малко от налятото досега. При условие, че за последните две години се наляха доста повече, а накрая имахме един провален контранастъп, то единственото сигурно в тази ситуация е - все по-затъваща икономически ЕС, и напредване на руснаците.
    Да превземат по-бързо Одеса, та да се свършва.
  • 88 ами

    7 0 Отговор
    е успокоих се ще има пари за украинските пенсионери до 2027 г., европейските да се оправят сами
  • 89 дядо поп

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "КВИ СА ТИЯ ГЛУПОСТИ":

    Това е по сметки , без да се има предвид колко ще си отчислят хората от зелената клика!
  • 90 Пенчо

    1 0 Отговор
    Тоя е кофа без дъно!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Алоо

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Альоша":

    Измисли нещо различно,бе папагал. Ти изобщо четеш ли,различните публикации,или твойте възможности са единствено до копипейст на едно и също.Ставаш досаден на форумците.
  • 93 БгТопИдиот🇧🇬

    3 0 Отговор
    И сто байряка да наредят в ЕССР ,Мецана млати катилите им кат маче у дирек.
  • 94 ново евро шоу

    0 0 Отговор
    Ще пълнят муниции и ще ги мятат срещу Русия с прясно напечатани европачки.Понеже хора и техника вече не остана а запада е свикнал да плаща и другите да воюват за него.Безобидна работа на цаца пасажче.
Новини по държави: