Отидете към основна версия

2 937 12

В Бишкек потърсиха саморазправа с чужденци, набили местни ВИДЕО

  • киргизстан-
  • бишкек-
  • чужденци-
  • размирици

Полицията респектира тълпата с водни оръдия

Стотици мъже се събраха пред общежитие в Бишкек в петък вечерта, предаде 24.kg.

На 13 май в двора на общежитието, където живеят чужденци, станало сбиване с тяхно участие. По време на безредиците няколко местни жители са били бити.

Според 24.kg те „искали да се разправят с чужденците“. На мястото пристигнали подсилени полицейски екипи, които задържали около 10 души от събралите се. В същото време е образувано наказателно дело за побой над местни жители, задържани са трима чужденци.

Началникът на градската дирекция на вътрешните работи на Бишкек Азамат Токтоналиев проведе преговори с тълпата в центъра на града, след което хората се съгласиха да се разотидат.

В канала му в Telegram е публикуван видеозапис на разговора, който като цяло протече в спокойна атмосфера.

По-рано агенцията съобщи, че вътрешни войски са отцепили улица в центъра на киргизката столица, където се е събрала тълпа след конфликт в общежитието, а на мястото са доставени водни оръдия. По думите му около хиляда са се събрали зад кордона.

Според пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на републиката полицейските служители работиха в интензивен режим, провеждайки разяснителна работа с гражданите. Освен това е възстановено движението на МПС по всички столични улици, уточниха от ведомството.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини