Отидете към основна версия

1 787 16

"Хизбула" е атакувала с взривни дронове два военни обекта в Северен Израел

  • хизбула-
  • северен израел-
  • атакувала-
  • дронове-
  • военни обекта

Източник от областта на ливанската сигурност информира вчера, че лидер на ливанската ислямитска фракция "Джемаа Исламия", близък до палестинската групировка "Хамас", е бил ликвидиран при израелски удар по негово превозно средство в ливанския град Хиара в долината Бекаа

Снимка: БГНЕС

Днес ливанската шиитска групировка "Хизбула" обяви, че е атакувала с взривни дронове два военни обекта в Северен Израел, при които е бил тежко ранен военнослужещ, в отговор на убийството на лидер на съюзническа ислямистка групировка при израелски удар в Източен Ливан, предаде Франс прес, цитирано от БТА.

Проиранското движение разпространи и ново видео, с което твърди, че показва обекти в Израел с координатите им, без обаче да посочва какви са. Това стана пет дни след като публикува снимки от основния пристанищен град в Израел Хайфа, заснети според "Хизбула" с дрон, посочва АФП.

Източник от областта на ливанската сигурност информира вчера, че лидер на ливанската ислямитска фракция "Джемаа Исламия", близък до палестинската групировка "Хамас", е бил ликвидиран при израелски удар по негово превозно средство в ливанския град Хиара в долината Бекаа. Израелската армия потвърди, че е ликвидирала Айман Ратма, уличен в доставяне на оръжие за "Хамас".

В изявление днес "Хизбула" каза, че бойци на групировката са извършили "въздушно нападение с дронове, заредени с експлозиви" срещу израелски казарми в Бейт Хилел като "ответно действие срещу атаката на израелския враг срещу Хиара".

Израелската армия на свой ред съобщи, че "изстрелян от Ливан вражески дрон" е навлязъл в Северен Израел, но е бил прехванат. Той "е бил свален в района на Бейт Хилел, без да причини жертви", допълват израелските военни.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.

Свързани новини