Last news in Fakti

30 Юни, 2024 18:50 920 10

Делегат на конгреса на "Алтернатива за Германия" ухапа протестиращ ВИДЕО

  • алтернатива за германия-
  • конгрес-
  • делегати-
  • протести-
  • русия

Партията е против ограничаване на пътуванията до Русия

Делегат на конгреса на "Алтернатива за Германия" ухапа протестиращ ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Делегатите на конгреса на партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) отхвърлиха предложение за ограничаване на пътуванията до Русия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Това стана на завършващия днес двудневен конгрес на германската крайнодясна формация в западния град Есен. Вчера делегатите преизбраха Тино Крупала и Алис Вайдел за съпредседатели на АзГ. Иначе конгресът преминава под знака на съпътствани от насилие протести срещу крайната десница.

Днес делегатите на конгреса отхвърлиха предложение за въвеждане на по-строги правила за пътувания в чужбина и интервюта с чуждестранни медии за политици от АзГ. Проектът бе внесен от няколко депутати след представеното в негативна светлина от медите пътуване до Русия на политици от партията, които изразиха възхищението си от президента Владимир Путин, отбелязва ДПА.

Един от инициаторите на предложението - Флориан Колер, член на провинциалния парламент на Бавария - разкритикува "посещенията при диктатори... и автократи". Необходимо е партията ни да съсредоточи повече върху нашата родина, за да не бъдем възприемани от избирателите като агенти на други държави, аргументира се той.

Друга причина за предложението бе скандалът с водача на листата на АзГ на изборите за Европейски парламент (ЕП) по-рано този месец Максимилиан Кра. Германската партия бе изключена от крайнодясната група в ЕП "Идентичност и демокрация", след като в интервю за италиански вестник Кра направи направи спорни коментари в защита на есесовците.

Междувременно стана ясно, че делегат на конгреса е ухапал протестиращ по време на сбиване вчера пред сградата в град Есен, в която се провеждаше партийният форум, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В интервю за ДПА днес 67-годишният Щефан Харди твърди, че е ухапал протестиращия при самозащита в условията на "ескалираща ситуация" с демонстранти, настроени срещу "Алтернатива за Германия", опитвали се да блокират достъпа на делегати до конгресната зала в Есен.

Говорителка на полицията в града обясни, че полицията е научила за инцидента с ухапването от медиите, но не можа веднага да каже дали ухапаният от Харди човек е подал жалба.

Полицейското разследване на инцидента продължава, каза говорителката.

Харди заяви пред ДПА, че е шофирал към мястото на конгреса, когато се е натъкнал на пътна блокада, устроена от протестиращите. Когато излязъл от колата си, за да помоли полицай да му разчисти пътя, той бил нападнат. "Тогава ме ритнаха в десния прасец, паднах на земята и двама или трима души се хвърлиха отгоре ми. След това получих ритник отдясно, успях да го избегна малко, след което стиснах крака, който ме риташе и го захапах, за да не ме ритне отново", казва политикът. В този момент, според Харди, се намесили полицаи и той успял да се изправи и да продължи пътя си.

Вестник "Билд" публикува видеозапис на инцидента, на който се вижда как Харди върви към полицейския кордон. Няколко демонстранти застават на пътя му, настъпва суматоха и Харди пада на земята. Но някои части от видеото не съвпадат с разказа на Харди. В него се вижда само как демонстрант го е затиснал с крак и как Хрди го хапе за прасеца. На видеото не се вижда и описаният от Харди ритник, която той е получил от демонстрант, въпреки че гледката към схватката е частично закрита.

Харди, пенсиониран полицай, който се е присъединил към "Алтернатива за Германия" през 2016 г., заяви, че възнамерява да повдигне обвинение. Той няма видими наранявания от инцидента.

Партийната конференция на крайнодесните беше съпътствана от масови протести вчера, в които се включиха десетки хиляди души. На моменти се стигна до ожесточени сблъсъци.
По данни на полицията при сблъсъците между полицията и активисти са били ранени 28 полицейски служители, като един от тях е пострадал сериозно.

Големи групи от хора, понякога наброяващи неколкостотин души, многократно са се опитвали да попречат на участието на делегатите в конгреса или да пробият полицейските бариери, съобщи полицията вчера вечерта.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шепнел му е

    8 4 Отговор
    нещо на ухо
  • 2 Така ще отхапят

    18 1 Отговор
    и властта във ФРГ.
  • 3 Браво

    11 0 Отговор
    Дано му е откъснал част от фашисткия гр@клян
  • 4 За такива животни говорим

    0 8 Отговор
    Хапят, трябва да ходят с намордници
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Перо

    7 0 Отговор
    Джендърските мисирки слагат епитетите с клишето “крайно дясна”, на всяка пета дума! Успеха им е сигурен и никакви полицейски, тоталитарни ЛГБТ и соросистки мерки не могат да ги спрат!
  • 7 Верно ли

    6 0 Отговор
    Хахахаха, значи демонстранта може да му стисне врата с крака, па оня не може да го захапе, а? :))) Вече и в Европа цветни революцийки спретват евроатламтиците :))) А с Франция кво ще правим???
  • 8 Значи са нападнали делегата

    0 0 Отговор
    Свалили са го на земята притиснали са го с крак на земята, но понеже от видеото не се виждало ясно че са го ритнали, проблем няма.
    И журналистите с право са поставили това заглавие, че делегат е "ухапал човек"? "Човек" на Сорос. Благороден - защото дори и не бил подал оплакване?
    Какво става тук бе?!

    Коментиран от #9

  • 9 На видеото се вижда

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Значи са нападнали делегата":

    Соросовата АНТИФА.
    Време им бе да се раздвижат.
    Дори се позабавиха.

    А и заглавието е страхотно. И доходно.
  • 10 Когато някой на власт

    1 0 Отговор
    Определя кой да харесваш и забранява да пътуваш или да се възхищаваш, това си е диктатура. Това означава , че управляващите са крайно десните или фашистите.
Новини по държави: