Last news in Fakti

30 Юни, 2024 19:13 1 033 8

Пожари избухнаха в няколко региона на Гърция

  • гърция-
  • пожари

Над 140 пожарникари и 17 противопожарни самолета участват в операциите по гасенето

Пожари избухнаха в няколко региона на Гърция  - 1
Снимка: Фейсбук

Гръцките пожарникари се борят с избухналите днес пожари в Кератея, Рицона и Стамата, предаде агенция АНА-МПА, цитирана от NOVA.

Гръцките противопожарни сили бяха допълнително подсилени днес и все още се борят с огъня в Кератея, южно от Атина. Над 140 пожарникари и 17 противопожарни самолета участват в операциите, съобщиха източници от службите за Гражданска защита.

Те отбелязаха, че пожарът не е само на един фронт, а има четири отделни източника на огън, а противопожарните екипи работят с постоянно изливане на вода от самолета при всеки пожар. Към тях ще се присъединят шест въздушни трактора, които поеха от летището в Татой днес.

Силните ветрове възпрепятстваха усилията за гасене на пожара, с пориви, достигащи до девета степен по скалата на Бофорт, разпалвани от количествата нискорастяща растителност, предимно суха трева и непочистени парцели земя.

Досега шест населени места са евакуирани и 52-ма души, които са били хванати в капан, са спасени и изведени на безопасно място, като полицията е поела евакуацията на десетки домове.

Пожар избухна днес и в промишлена зона в Рицона, близо до фабрика. Противопожарни екипи от Халкида са реагирали, за да го потушат. Изпратено е съобщение от 112 до хората в зоните по пътя на дима да останат на закрито и да държат вратите и прозорците затворени.

Черен дим е изпълнил небето над Рицона. Пожарът там е започнал във фабрика за рециклиране и гори различни запалими материали, които са били на територията около нея, включително гуми и матраци.

Противопожарните сили са разположени покрай стария национален път на Рицона и се борят да предотвратят разпространението на пламъците извън фабриката за рециклиране към други фабрики в района.

В района има и съоръжение за бежанци, но се съобщава, че няма опасност за него, тъй като няма шанс пламъците да се разпространят извън фабриката, където е започнал пожарът.

Горски пожар избухна и в близост до къщи в Стамата, Атика. Издадено е предупреждение за живеещите в близост. Екип от 22 пожарникари със седем автомобила бяха изпратени да се справят с огъня, с помощта на шест противопожарни самолета и три хеликоптера.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Демократ

    3 6 Отговор
    Руските певале вече не си предлагат услугите шбат ги в Укрейне
  • 3 Баце

    3 4 Отговор
    Ай честито на почиващите.
  • 4 Христо

    4 2 Отговор
    Хммм.Всяко лято пожари.Хмммм.Нещо много гнило......

    Коментиран от #7

  • 5 Батето

    1 1 Отговор
    Какво е "ВЪЗДУШЕН ТРАКТОР"?!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 хххх

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Христо":

    Фашистът Мицотакис мирише на изгнило от много време насам!
  • 8 ФайЪр ман

    1 0 Отговор
    Няма да ви стъпим на акаnotо моренце
Новини по държави: