Отидете към основна версия

744 2

Днес беше разпуснат парламентът на Бангладеш, обявиха от президентството на страната

  • бангладеш-
  • парламент-
  • президентство-
  • разпуснат

„Въз основа на решенията след срещата на президента с командващите на трите вида въоръжени сили, лидерите на различните политически партии, представителите на гражданското общество и лидерите на Антидискриминационното студентско движение  националният парламент беше разпуснат“

Снимкa: БГНЕС

Парламентът на Бангладеш беше разпуснат днес, съобщи президентството на страната в изявление. Това се случва ден, след като премиерът Шейх Хасина подаде оставка и напусна страната след съпроводени с насилие протести срещу нея, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

„Въз основа на решенията след срещата на президента с командващите на трите вида въоръжени сили, лидерите на различните политически партии, представителите на гражданското общество и лидерите на Антидискриминационното студентско движение националният парламент беше разпуснат“, пише в изявлението, предаде ТАСС.

Изявлението е публикувано часове, след като лидерите на протестиращите студенти поставиха краен срок за разпускането на законодателния орган и предупредиха, че в противен случай ще има последици.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини