6 Август, 2024 13:33 737 2

Днес беше разпуснат парламентът на Бангладеш, обявиха от президентството на страната

  • бангладеш-
  • парламент-
  • президентство-
  • разпуснат

„Въз основа на решенията след срещата на президента с командващите на трите вида въоръжени сили, лидерите на различните политически партии, представителите на гражданското общество и лидерите на Антидискриминационното студентско движение  националният парламент беше разпуснат“

Днес беше разпуснат парламентът на Бангладеш, обявиха от президентството на страната - 1
Снимкa: БГНЕС

Парламентът на Бангладеш беше разпуснат днес, съобщи президентството на страната в изявление. Това се случва ден, след като премиерът Шейх Хасина подаде оставка и напусна страната след съпроводени с насилие протести срещу нея, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

„Въз основа на решенията след срещата на президента с командващите на трите вида въоръжени сили, лидерите на различните политически партии, представителите на гражданското общество и лидерите на Антидискриминационното студентско движение националният парламент беше разпуснат“, пише в изявлението, предаде ТАСС.

Изявлението е публикувано часове, след като лидерите на протестиращите студенти поставиха краен срок за разпускането на законодателния орган и предупредиха, че в противен случай ще има последици.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    2 0 Отговор
    А нашият кога ще разпуснат?
  • 2 морски

    1 0 Отговор
    В тази държава имах нещастието да престоя 1 месец преди 15 год. , И да споделя ,че там живота на хората е много голям ад !!!Видях деца на по 8-10 год. да работят като роби , а в Читагонг няма вода и канализация !!