Отидете към основна версия

1 369 14

Неизвестен произведе над 20 изстрела по фасадата на магазин за часовници в Германия

  • германия-
  • стрелба-
  • магазин-
  • часовници

Полицията провежда разследване

Снимка: YouTube

Германската полиция разследва стрелба в часовникарски магазин в Кьолн, вероятно свързана с поредицата взривове в града в последно време, съобщи говорител на органите на реда, цитиран от ДПА и БТА.

По първоначални данни малко след 16:00 ч. (14:00 ч. по Гринуич) неизвестно засега лице е произвело над 20 изстрела с автоматично оръжие по фасадата на сградата в квартал "Нил" и после е избягало.

Отвън са намерени гилзи, каза говорителят и добави, че няма пострадали.

Фактите и обстоятелствата около случая тепърва ще се изясняват.

Но прокуратурата и полицията предполагат, че той е свърза с организираната престъпност, както и с два взрива, избухнали неотдавна в центъра на града, при които имаше известни материални щети, без пострадали.

В четвъртък ръководителят на криминалния отдел на кьолнската полиция Михаел Есер съобщи, че органите на реда в Кьолн "са изправени пред големи предизвикателства с оглед на небивал ръст на проявите на насилие и тежките престъпления".

По случая работят над 60 следователи. В основата на престъпленията вероятно стоят спорове между враждуващи престъпни групировки. "Очевидно в тези среди има сериозни сметки за уреждане", каза Есер.

Улрих Бремер, високопоставен представител на прокуратурата, от своя страна заяви, че една от тези сметки е изчезването на 300 килограма канабис. Групировката, която е била измамена с наркотика, сега се опитва или да си го върне, или да си отмъсти.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: