21 Септември, 2024 19:11 952 3

Обявиха извънредно положение в два региона на Италия заради наводненията

  • италия-
  • наводнения-
  • извънредно положение

Мярката се отнася за провинциите Реджо Емилия, Модена, Болоня, Ферара, Равена, Форли-Чезена и Римини (в Емилия-Романя), както и за област Марке

Обявиха извънредно положение в два региона на Италия заради наводненията - 1
Снимка: YouTube

В събота (21 септември) кабинетът на премиера Джорджа Мелони обяви извънредно положение в Емилия-Романя и Марке след опустошителните наводнения в регионите тази седмица и одобри отпускането на първоначална помощ в размер на 20 млн. евро, предава ANSA, цитирана от ФОКУС.

"Мярката се отнася за провинциите Реджо Емилия, Модена, Болоня, Ферара, Равена, Форли-Чезена и Римини (в Емилия-Романя), както и за област Марке", съобщава министърът на гражданската защита Нело Мусумечи.

"Заедно с извънредното положение, което ще продължи 12 месеца, кабинетът отпусна 20 млн. евро за справяне с първоначалните спешни интервенции, спасителни операции и помощ за населението и възстановяване на функционалността на услугите и инфраструктурата“.

Много от засегнатите райони са същите, които през май 2023 г. са засегнати от наводнения и свлачища, свързани с безпрецедентни валежи, при които загинаха 17 души и бяха нанесени щети за милиарди евро.

Учените твърдят, че климатичната криза, причинена от човешките емисии на парникови газове, прави екстремните метеорологични явления като горещини, суши, силни бури и наводнения по-чести и по-интензивни.

Въпреки че има много източници на парникови газове, които причиняват глобалното затопляне, основният двигател е изгарянето на изкопаеми горива като нефт, газ и въглища, чиито продажби носят огромни печалби на световните енергийни гиганти.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌

    4 0 Отговор
    трагедия
  • 2 Предупреждение свише

    11 2 Отговор
    Давайте още за укра и за вас да няма
    В Полша един депутат каза Привършихме парите, давайки ги на Украйна и сега за обезщетения на поляците няма. Няма и за инфраструктура.
  • 3 сенко

    2 0 Отговор
    Няма го и няма да го има Русия която всеки път изпращаше помощ . Само по време на пандемията Covıd -19 бяха изпратени 13 самолета с оборудване и персонал .Искам да разкажа един случай---- когато станало едно от най - големите земетресения в Италия стотици къщи рухнали и хиляди хора останали в Мессина под развалините на пристанището имало Английски кораби нито един от персонала не е помогнал ? наблюдавали без никаква реакция. Наблizо се намирали (2 - а )два Руски военни кораба които се притекли на помощ и ранените били пренесени на палубата на кораба. Италианското Правителство слеd 3 дена изпратило първите екипи за помощ на бедстващите.( има Паметник на Руските войници в Мессина -- (годината не помня но подробно е написано ) отдали живота си при спасяване на населението . Някой глу...пак ще каже как си отдали живота -- останали под руините когато спасявали хората и някои от сградите са се срутилi след земетресението ).
Новини по държави: