Отидете към основна версия

766 2

Четирима задържани в Германия при акция срещу трафик на хора

  • германия-
  • задържани-
  • акция-
  • трафик на хора

Операции в Манхайм, Карлсруе и Вормс разкриват незаконна миграция

Снимка: БГНЕС

Най-малко четирима души са задържани в Югозападна Германия при поредица от акции, проведени по подозрение за трафик на хора, съобщава "Ройтерс", цитирано от News.bg.

Операциите са проведени в Манхайм и в районите около Карлсруе и Вормс, като са претърсени общо 24 имота, поясни говорител на полицията.

Общо 400 полицейски служители са се включили в провеждането на акциите, като са участвали федералната полиция, прокуратурата и централната митница.

Разследването е започнало, след като един от въпросните мигранти е бил задържан при опит да напусне Германия през летището във Франкфурт.

Случаят се отнася до група мигранти от кавказкия регион, които са били вкарани незаконно в Германия, за да работят нелегално и следователно под законовата минимална заплата, включително на строителни обекти, уточни говорителят.

По-рано този месец германското правителство наложи по-строг контрол върху всички сухопътни граници на страната в опит да се справи с незаконната миграция и да защити обществото от заплахи за сигурността.

Ограниченията са част от поредица от мерки, които Германия предприе, за да втвърди позицията си спрямо нелегалната миграция през последните години след ръста на броя пристигащи в страната.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: