24 Септември, 2024 17:25 872 24

Канцлерът Шолц: Много повече неща ни обединяват, отколкото ни разделят

  • германия-
  • олаф шолц-
  • мигранти-
  • алтернатива за германия

По думите му огромното мнозинство от населението знае, че Германия спешно се нуждае от работници от чужбина в много сектори, но също така очаква властите да могат да избират кой може да пристигне в страната

Канцлерът Шолц: Много повече неща ни обединяват, отколкото ни разделят  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германското общество не е толкова разделено, колкото се смята, заяви днес канцлерът Олаф Шолц във видеопослание, два дни след като крайната десница не успя да спечели ключови избори в източната провинция Бранденбург, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Има много повече неща, които ни обединяват, отколкото ни разделят“, подчерта Шолц.

Канцлерът, който в момента е в Ню Йорк за Общото събрание на ООН, призова за диалог между гражданите по жизненоважни теми като пенсиите, действията срещу изменението на климата, миграцията и войната в Украйна, които предизвикаха разгорещени дебати в последните предизборни кампании в Германия.

"Надявам се, че ще продължим да говорим един с друг, а не само един за друг или един покрай друг“, каза той.

По думите му огромното мнозинство от населението знае, че Германия спешно се нуждае от работници от чужбина в много сектори, но също така очаква властите да могат да избират кой може да пристигне в страната.

По същия начин, твърди Шолц, повечето германски граждани подкрепят Украйна, като същевременно търсят дипломатически пътища за постигане на мир.

Макар че общественото внимание често е привличано от крайни мнения, Шолц каза: "Не са важни тези, които са шумни. Важни сме ние, които са много повече.“


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот🇧🇬

    24 0 Отговор
    Големи глюпости е натворил хер Шолц.Няма нищо с реалността.
  • 2 ТаУмВзе

    19 1 Отговор
    Шолци е по Украинец и от Зеленски бре! Те така се праи поликата, Клекнал на Краварчето у Г!
  • 3 Превеждам

    16 0 Отговор
    Шолц :
    - Бееее , меееее , муууу , кукуригуууу...
  • 4 Kaлпазанин

    17 0 Отговор
    Кои "повечето" ония медийните на Ротшилд ли .Германия беше до падането на берлинската стена ,ако говедата също като руснаците си бяха отишли у дома и Германия си беше станала независима ,сега нямаше да я има тази война в Украйна нямаше да има и един разрушен Ирак Либия Сирия та дори и исраел може би нямаше да е толкова нагъл и да избива безразборно жени и деца
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българин

    9 1 Отговор
    То и нашите управляващи знаят, че имаме спешна нужда от чуждестранни работници,но за разлика от Германия, нашите не обичат да плащат на работещи,а само на клатикракоеците и шуробаджанаците .
  • 7 Павел готиния от якимово

    12 0 Отговор
    Какво ме обединява с теб бе
  • 8 Адолф

    13 0 Отговор
    На тоя оръфляк ще му се.а на гроба!
  • 9 Сталин

    19 0 Отговор
    Абе тъпунгер ,кажи кво ще ги правите белите немци дето ги съкращават ,30 000 работници съкращават фолцваген ,35 000 работници съкращават Мерцедес,30 000 съкращават БМВ ,ще ги пратите да помагат на талибаните да въртят дьонери,санкциите работят

    Коментиран от #14

  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор
    ШОЛ(ц) , вече не иска брадати ядрени физици и професори🥸
  • 11 Сатана Z

    8 0 Отговор
    Без Американските пари и евтините ресурси от Русия се оказа,че Германците са въздух под налягане.Краварите заложиха на "куц кон"
    Неграмотните цигани от Източна Европа не могат да заменят образованите бели Европейци ,които 30 години робуваха в Германия от началото на 90те.
  • 12 шморц

    10 0 Отговор
    разглобихте я тая германия, тоя път с черен матрял възкресението е невъзможно
  • 13 Гориил

    9 0 Отговор
    Той беше щастлив и вдъхновен след не особено убедителната победа в Бранденбург. Но в какъв смисъл това е резултат от неефективността на външни играчи? Лично аз бих предупредил канцлера да не бъде прекалено оптимистичен.Историята отново не е на страната на Германия.
  • 14 Последния Софиянец

    1 6 Отговор

    До коментар #9 от "Сталин":

    И един милион да съкратят, хората имат Държава зад гърба си. Всеки знае, че един социаолно слаб в Германия получава само джобни от 500 евро,а държавата му плаща наема,тока и други разходи. А тези хилядите безработни ще си получат години наред 70% от заплатите си, които са си получавали досега. С те са хиляди Евра

    Коментиран от #23

  • 15 Кольо Пора

    0 3 Отговор
    Шолц е пич!
  • 16 АЛТЕРНАТИВА ЗА ГЕРМАНИЯ

    6 0 Отговор
    РАЗЛИКАТА МЕЖДУ " ПОБЕДИТЕЛИТЕ" И
    ПОБЕДЕНИТЕ ОТ АДФ Е О.9%
    ....
    А ЗЕЛЕНИТЕ НА БАРАБОНКИТЕ ВЪОБЩЕ НЕ ВЛИЗАТ В БРАНДЕНБУРГСКИЯ РАЙХСТАГ :)
  • 17 АЛТЕРНАТИВА ЗА ГЕРМАНИЯ

    5 0 Отговор
    Г7 , ЕС И ГЕРМАНИЯ САМИ СИ ГО НАЧУКАХА ОТ АЛЧНОСТ !
    ...ВМЕСТО ДА ВЛОЖАТ ПАРИ В НАУКА И РОБОТИ И
    АВТОМАТИЗАЦИЯ НА ПРОИЗВОДСТВАТА
    ....
    ТЕ ВЛОЖИХА В ЕВТИНА И НЕОБРАЗОВАНА РАБОТНА РЪКА ОТ ЦЯЛ СВЯТ, КОЯТО СЕ ОКАЗА ЧЕ НЕ ИСКА ДА БАЧКА , ИЛИ
    АКО БАЧКА ОТВАРЯ ДЮНЕРДЖИЙНИЦИ И НАРГИЛЕ САЛОНИ :))

    Коментиран от #19

  • 18 Дрън, дрън та пляс!

    4 0 Отговор
    Нуждае се от какво? От хирурзи, от инжинери, от програмисти и от танкисти...
    НО, идващите тука са брадати, неуки ножари. Какво още ни баламосват тия? Целта на олигархията е да се затрие Европа, кажете си го просто и ясно!
    От тези НЕ стават никакви специалисти или даже и работници. Те идват тука, да живеят на наш гръб и на всичкото отгоре и ни мразят и нападат, искат тука да направят тяхната тъпа система - халифат!
    Е, за кво са ни тогава? Тези струват на Германистан на година около 50 милиарда евро. А защо Германия не дадат тези пари, примерно за българските пенсионери, които изнемогват? Поне нашите са европейци, а тези пустинни народи не са ни никакви! И за какво България изобщо е член в този лъжлив съюз? И нас да ни конвертират в халифат ли?
  • 19 Боже Боже

    0 4 Отговор

    До коментар #17 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА ГЕРМАНИЯ":

    Трънгнал работещия бедняк да казва какво да правел немеца 😀😁😂😂😂, а бе г@нчо дърпай си потурите и си гледай гюлената вода 😆😆😆😀

    Коментиран от #21

  • 20 Унищожението на Европа

    4 0 Отговор
    е било предвидено и управлявано от САЩ, още преди Майдана даже!
    Вижте интервюто на един американски професор:
    The fate of Ukraine nobody cares, юни 2014-та г. Ето, това трябва да го прочетат всичките почитатели на САЩ, за да разберат, какво правят САЩ.
  • 21 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Боже Боже":

    ТРЪГНАЛ НАШИЯ ЕВРО-РОБ ОТ ОКУПИРАНАТА 1945 ГОДИНА ГЕРМАНИЯ ДА СЕ МЕРИ С НАД АМЕРИКАНСКИТЕ ГРАЖДАНИ :))
  • 22 КХКЙ.

    1 0 Отговор
    МНОГО НИ РАЗДЕЛЯ
  • 23 Точен

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Ти кога си бил в Немско, че ръсиш невежество? 50 % от немците в големите и средните градове живеят под наем, нямат пари за собствено жилище, а почти всички от тях работят здраво. Я живей с 500 Евро в Берлин, Хамбург или Бремен, където съм бил? Естествено, стандартът е по-висок, но не са по-доволни от живота си от нас. Махам цензурата, която е 10 пъти по-гадна от нашата. В 19,00 юли месец на Александерплатцт няма нито една германка, защо ли? Я кажи!

    Коментиран от #24

  • 24 Последния Софиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Точен":

    Не само немците,а в повечето развити държави хората живеят под наем. Това не значи, че нямат пари,а защото това за тях е нормално. А 500 евро само джобни не са малко пари за един социално слаб, защото държавата му плаща другите разходи като наем,парно,дава му храна, карта за градски транспорт.........Тук пиша за социално слаб. А съкратените са безработни, които получават 70% от заплатата си от Бюрата по труда. А тези 70% са най малко 3000 евро на месец и ги получават години. Може да не съм бил в немско,но предостатъчно немци посещават заведението ми,че да имам информация от първа ръка,
Новини по държави: