Отидете към основна версия

896 9

Камала Харис прекъсва предизборната си обиколка заради урагана "Хелън"

  • камала харис-
  • предизборна кампания-
  • ураган-
  • хелън

Вицепрезидентката участва в работни срещи за оценка на мерките срещу бедствието

Снимкa: БГНЕС

Американската вицепрезидентка Камала Харис ще участва днес в работни срещи за обсъждане на мерките, предприети от федералните власти срещу урагана "Хелън". Тя прекъсна предизборната си обиколка, за да посети опустошените от бедствието югоизточни щати, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

Харис се прибира по-рано от предвиденото във Вашингтон от Лас Вегас, щата Невада, където беше на предизборна обиколка, за да участва в заседания в централата на Федералната агенция за отговор на кризи.

Промяната в плановете идва след критиките на кандидата за президент от Републиканската партия Доналд Тръмп, който разкритикува съперничката си от Демократическата партия за недостатъчно внимание към справянето с бедствието и сам посети засегнатите райони.

Ураганът е отнел живота на най-малко 90 души в щатите Северна Каролина, Южна Каролина, Джорджия, Флорида, Тенеси и Вирджиния, милиони хора са останали без ток, а пътища са били блокирани.

Харис беше осведомена вчера за реакцията на федералните власти за справяне с бедствието, докато летеше с президентския самолет за предизборни прояви в западната част на страната, посочва Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.

Свързани новини