30 Септември, 2024 14:51 656 7

След среща с френския външен министър, ливанският премиер призова за прекратяване на огъня с Израел

  • ливан-
  • франция-
  • прекратяване на огъня-
  • израел-
  • наджиб микати-
  • жан-ноел баро

Ливанският премиер акцентира на необходимостта от изпълнение на Резолюция 1701 на ООН

След среща с френския външен министър, ливанският премиер призова за прекратяване на огъня с Израел - 1
Снимка: БГНЕС

Ливанският премиер Наджиб Микати призова днес за прекратяване на огъня с Израел след среща с френския външен министър Жан-Ноел Баро, който е първият висш западен дипломат, посетил Бейрут след засилването на израелските удари по Ливан, предаде АФП, цитирано от БТА.

„Ключът към решението е да се сложи край на израелската агресия срещу Ливан и да се върнем към призива, отправен от САЩ и Франция с подкрепата на Европейския съюз и арабските и други страни за прекратяване на огъня“, се посочва в комюнике на канцеларията на ливанския премиер.

Микати добави, че „приоритет е прилагането на Резолюция 1701 на ООН“, която сложи край на войната между Израел и ливанската групировка "Хизбула" през 2006 г.

Френският външен министър пристигна снощи в Бейрут, където за първи път от 2006 г. насам израелски удар порази цел в централната част на столицата, убивайки трима членове на палестинска въоръжена групировка.

Досега ударите бяха съсредоточени върху южните предградия на Бейрут, крепост на "Хизбула", и върху Южен и Източен Ливан.

Баро предаде вчера пратка с медицински консумативи на ливанския министър на здравеопазването, преди да проведе работна среща относно положението на 23 000 френски граждани в Ливан.

Тази сутрин френският външен министър се срещна с маронитския патриарх Бишара Рай, а предстои да проведе разговори с началника на генералния щаб на Ливан Жозеф Аун и с председателя на ливанския парламент Набих Бери.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 11 Отговор
    Ливан да осигури коридор за терористите да се изтеглят в Сирия, иначе ще бягат редом с тях.
  • 2 ТаУмВзе

    6 3 Отговор
    Нещо Санкции за Геноцида на Израел нема а! Австриецът се оказа Прав ей.

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Абе,

    2 0 Отговор
    ...абе ко прекратяване на огъня ве. Избирате тая терористка гняс.
    Няма невинни...
  • 4 Червената шапчица

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Браунау на Ин, Австрия, Адолф Хитлер (на немски: Adolf Hitler) (20 април 1889 – 30 април 1945) е германски политик, райхсканцлер от 1933 г., райхспрезидент и от 1934 г. до 1945 г. – фюрер и едноличен ръководител на Третия германски райх (на немски: Deutsches Reich); лидер на Националсоциалистическата германска работническа партия (NSDAP).
  • 5 Лумпен

    1 0 Отговор
    Вместо да чакат франсетата и подобните им да се обединят и да приключат с цирея Израел!
  • 6 Мииии

    0 0 Отговор
    Кажете им на Хизбула да изпълняват резолюцията на ООН
  • 7 Какъв геноцид бе

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Много реве за терористите от хизбула и хамас