30 Септември, 2024 06:11 797 12

Ураганът "Хелън" е убил най-малко 89 американски граждани ВИДЕО

  • сащ-
  • ураган-
  • щети

Югоизточната част на САЩ опитва да се възстанови след стихията

Ураганът "Хелън" е убил най-малко 89 американски граждани ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Проливните дъждове, предизвикани от урагана "Хелън" в САЩ, оставиха много хора блокирани или без дом в момент, когато започват усилията по справянето с последиците от мощната буря, която по информация от Си Ен Ен е причинила смъртта на най-малко 89 души, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Хелън" причини разрушения на стойност милиарди долари в обширни райони от югоизточната част на САЩ. Повече от 2 милиона потребители все още бяха без ток снощи. Някои от тях са изправени и пред постоянна заплаха от наводнения.

Наводненията, които доведоха до блокирани пътища и прекъснати електропроводи, изолираха силно пострадалия град Ашвил в Северна Каролина.

"Хелън" достигна бреговете на Биг Бенд в щата Флорида като ураган от четвърта категория късно в четвъртък, след което бързо премина през Джорджия, Южна Каролина, Северна Каролина и Тенеси, изкоренявайки дървета, разрушавайки домове, причинявайки излизания на реки от бреговете им и препълвайки язовири.

Смъртни случаи в резултат на бурята са били регистрирани във Флорида, Джорджия, Северна Каролина, Южна Каролина и Вирджиния.

Началникът на американската федерална агенция за справяне с последствията от бедствия Дийн Крисуел заяви, че агенцията е активно ангажирана в шест щата след урагана "Хелън", като отговаря на исканията на губернаторите и спешните служби на щатско ниво.

Крисуел посочи, че нуждите са различни в шестте щата, в които е обявено бедствено положение и потвърди, че условията в района на планината Апалачи в Северна Каролина, Тенеси и Вирджиния са особено тревожни.

"В западната част на Северна Каролина все още е много активна мисията по търсене и спасяване", каза Крисуел. " И знаем, че има много общности, които са откъснати от света просто поради географските особености", добави той.

Блокирани пътища и разрушени мостове продължават да държат някои общности изолирани, а сериозните повреди в комуникационните системи затрудняват жителите да се обаждат при спешни случаи или да се свързват с когото и да било.

Рой Купър, губернатор на Северна Каролина, заяви, че щатът работи възможно най-усилено, за да достави храна и вода на стотици хиляди хора, блокирани и изолирани от урагана "Хелън" в планините, като спасителните дейности продължават.

Белият дом каза, че президентът Джо Байдън е бил информиран за последиците от урагана и ще посети засегнатите от "Хелън" райони тази седмица, стига това да не попречи на спасителните и възстановителните операции.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гого

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    А тук какво е проклятието,Като при всеки проливен дъжд страдат хора?

    Коментиран от #4

  • 3 Справедлив

    8 2 Отговор
    Малко са, заслужават повече.
  • 4 Справедлив

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гого":

    Тук проклятието е отан.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дедо Джо

    9 0 Отговор
    Не само да ти посети, а да развърже кесията и за покрие щетите на хората . А не само да дава на оръжейния бизнес.
    Ако му разреши дълбоката държава разбира се то от него нищо не зависи. Да си видят проблемите вътре в страната си и да престанат да организират войни.
  • 7 Механик

    1 0 Отговор
    Кофти работа! Явно белината и сешоарите тоя път няма да помогнат.
  • 8 Работническо дело

    4 0 Отговор
    Продължавайте да наливате милиарди за войни!
  • 9 НЕ МОЕ МИ ПОЧНЕ ДЕНЯ

    5 0 Отговор
    Къде ми е статията за успехите на Зеленски???
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Той

    0 0 Отговор
    Дреме ми
  • 12 странно

    2 0 Отговор
    Какво точно се е случило с комуникациите, че хората са били напълно откъснати от света? Мъск покрива цялата територия на САЩ със сателитен интернет, който не би трябвало да се влияе от атмосферните условия на земята. Системите за търсене и спасяване също би трябвало да са сателитни. И ако това се случва при буря, какво би се случило, ако започнат да валят атомни бомби, американците питат ли се?