Отидете към основна версия

9 Октомври, 2024 06:35, обновена 9 Октомври, 2024 06:35 2 600 30

Призоваха 5,5 милиона жители на Флорида да напуснат домовете си заради урагана "Милтън" ВИДЕО

  • ураган милтън-
  • вълни-
  • флорида-
  • бензин

Близо 1 500 бензиностанции в щата останаха без гориво

Снимка: YouTube

Властите във Флорида препоръчаха над 5,5 милиона жители на щата да напуснат домовете си и да се евакуират заради приближаването на урагана Милтън., предаде New York Times.

Както отбелязва изданието, тази евакуация е една от най-големите в историята на щата. Дори някои от жителите на Флорида, които преди избраха да не напускат домовете си заради урагани, решиха да се вслушат в съвета и да напуснат.

Властите помолиха гражданите да отидат в близките приюти и да не пътуват навътре, за да избегнат задръствания по основните маршрути за евакуация.

По-рано списание Newsweek съобщи, че Милтън може да надхвърли петте категории на скалата на Сафир-Симпсън и да стане ураган от шеста категория. Метеоролозите от лабораторията Бъркли, свързана с Калифорнийския университет настояват това вече да се обяви.

Междувременно стана ясно, че е свършило горивото в близо 1 500 бензиностанции в щата Флорида.

Местните жители, които планират да се евакуират, пълнят резервоарите на колите си с бензин. Тези, които очакват да преживеят природно бедствие, без да напускат дома си, се запасяват с гориво, за да могат при сериозни прекъсвания на тока да използват собствени генератори. В резултат на това 19,7%, или 1 477 от 7 500 бензиностанции във Флорида, останаха без гориво.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.

Свързани новини