Отидете към основна версия

1 612 33

Срещата за Украйна в американската военновъздушна база "Рамщайн" е отложена

  • рамщайн-
  • военновъздушна база-
  • украйна-
  • среща-
  • отложена

Причината: ураганът "Милтън" отменя посещението на Байдън в Германия

Снимка: БГНЕС

Срещата на високо равнище за Украйна, планирана да се състои в американската военновъздушна база "Рамщайн" в Германия в събота, беше отложена, след като американският президент Джо Байдън отмени посещението си в страната поради вилнеещия в САЩ ураган "Милтън". Това съобщи агенция ДПА, като се позова на американското командване в базата "Рамщайн", цитирано от БТА.

"Събитието, насрочено за 12 октомври 2024 година, е отложено", гласи изявлението на пресслужбата на американската военна база, цитирано от Ройтерс. Базата се намира в германската провинция Райнланд-Пфалц, близо до град Рамщайн-Мизенбах.

Според командването скоро ще бъде обявена нова дата за следващите заседания на оглавяваната от САЩ Контактна група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна. Тази група е напът да стане част от структурите на НАТО.

Ройтерс съобщава, че преди официалното изявление от "Рамщайн", съветникът по въпросите на външната политика на полския президент Анджей Дуда – Мешко Павлак, е информирал агенцията, че срещата няма да се състои, поради което Дуда също е отменил пътуването си за Германия.

Агенция ДПА отбелязва, че отлагането на заседанието на 12 октомври не е изненада, имайки предвид отмененото посещение на Байдън в Германия. Президентът на САЩ трябваше да пристигне в Берлин утре вечер за среща с германския президент Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера Олаф Шолц, след което да замине за "Рамщайн".

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: