9 Октомври, 2024 19:44 2 269 103

Орбан настоява за радикален обрат в ЕС

  • виктор орбан-
  • орбан-
  • ес-
  • унгария-
  • урсула фон дер лaйен-
  • еп

По време на речта на Виктор Орбан пред ЕП се усети дълбоката пропаст между Унгария и ЕС

Орбан настоява за радикален обрат в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Унгарският премиер Виктор Орбан и председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен си размениха словесни удари в Европейския парламент (ЕП). Орбан призова за обрат в ключови области на европейската политика. "Да направим Европа отново велика", каза той в реч пред ЕП в Страсбург, цитирайки мотото на унгарското европредседателство, което всъщност представлява вариация на лозунга на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп "Да направим Америка отново велика".

"Това е единственото решение"

В речта си Орбан постави под въпрос ключови решения на ЕС, взети през последните години. "Европейската система за предоставяне на убежище просто не функционира", подчерта той и настоя в бъдеще процедурите за предоставяне на убежище да се провеждат в центрове извън ЕС, а хората, търсещи закрила, да не бъдат допускани предварително в ЕС. "Това е единственото решение. Всичко останало е илюзия."

Унгарският министър-председател призова за редовни срещи на върха на държавните и правителствените ръководители на държавите от Шенген. "Преживяваме миграционна криза, каквато не е имало от 2015 насам." По думите на Орбан съществува риск Шенген, в който няма граничен контрол, да се разпадне.

Наскоро Виктор Орбан беше обявил, че ако е възможно, в бъдеще Унгария не иска повече да участва в миграционната политика на ЕС. Унгарското правителство е най-вече против наскоро приетата реформа на системата за предоставяне на убежище, според която държавите членки ще бъдат задължени да проявяват солидарност с особено засегнатите от миграцията страни от ЕС. Унгария вече беше осъдена няколко пъти от висшите съдилища на ЕС за пренебрегване на европейската политика за предоставяне на убежище.

В последвалия дебат Урсула фон дер Лайен и членове на ЕП отправиха ясни критики към Орбан. В речта си фон дер Лайен отговори, че всички разбират, че миграцията е европейско предизвикателство, което изисква европейско решение. Ето защо съществува новият пакет за миграцията, който сега трябва да бъде приложен. По отношение на самообявената от Орбан "мирна инициатива" относно войната в Украйна и срещата му Владимир Путин фон дер Лайен заяви, че все още има хора, които обвиняват за агресивната война не "жаждата за власт на Путин, а жаждата за свобода на Украйна".

Критики към Унгария

Други членове на ЕП разкритикуваха масовите нарушения на основните права и корупцията в Унгария. Поради тази причина в момента ЕС е замразил финансиране за страната в размер на над 20 милиарда евро. Урсула фон дер Лайен критикува унгарското правителство и за това, че освобождава контрабандисти от затвора предсрочно, допуска руснаци в страната без допълнителни проверки за сигурност и позволява на китайската полиция да работи в Унгария. "Това не е защита на европейския суверенитет. Това е задна вратичка за чуждестранна намеса", каза тя.

Председателката на ЕК също така обвини Унгария, че не спазва европейските споразумения. След нападението на Русия над Украйна всички държавни и правителствени ръководители от ЕС решиха да намалят зависимостта си от руската енергия и да потърсят алтернативи, припомни тя и добави, намеквайки за Унгария, че една държава членка е търсила други алтернативи - за да продължи да купува руска енергия

Орбан отговори, че откъсването на ЕС от руския нефт и газ заплашва растежа в Европа. А по отношение на политиката в областта на климата унгарският премиер призова да се постави под въпрос "квинтесенцията" на "зелената сделка", която има за цел да превърне ЕС в първия континент с неутрален климат до 2050 година. Той също така определи фон дер Лайен като политическо оръжие, което се използва срещу патриотите.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ротшилд демократа

    20 9 Отговор
    Не може

    Коментиран от #58

  • 2 Последния Софиянец

    81 22 Отговор
    Трябва ни някой като Орбан!

    Коментиран от #7, #12, #37, #51, #102

  • 3 Делю Хайдутин

    62 10 Отговор
    Щом България влезе във въздушния Шенген много ясно че Шенген ще се разпадне.

    Коментиран от #48

  • 4 Демократ

    13 75 Отговор
    Тоя няма ли кой да го убие при някое посещение някъде.

    Коментиран от #38, #47, #56, #99

  • 5 az #СВО

    80 21 Отговор
    Бъдещето е в БРИКС!
    ЕС е в късния си залез...

    Факт!

    Коментиран от #8, #60, #61, #65, #83

  • 6 От всички граници

    23 22 Отговор
    Най-големите гадове на границите са маджарите и сърбите. Снакедонците пък са живи просяци. Фирки правят за 5 евро.
  • 7 Ей скъперник

    23 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    На тебе единствено Денков ти трябва.
  • 8 Брикс мрикс

    6 19 Отговор

    До коментар #5 от "az #СВО":

    Каруца ще е.
  • 9 ТаУмВзе

    37 10 Отговор
    Разпадът ще е най Радикалният и Логичен обрат за евро сборището от Улави!

    Коментиран от #66, #80

  • 10 БАЙ КУРТИ

    40 6 Отговор
    Наистина ТРЕЗВО МИСЛЕЩ Политик + премиера на СЛОВАКИЯ. В БРЮКСЕЛ гледаме от 20 години едни и същи ЧУПЕЩИ ПОЛУОСКИ + ББ+ ПП + ДБ +..........СОРОС И всички милеят ЗА свобода и демокрация но по ЖДЕНДЪРСКИ. ХАЛАЛ ДА ВИ Е

    Коментиран от #18, #77

  • 11 Историк

    11 38 Отговор
    Орбан се разкри като руска марионетка, така че какво казва няма значение.

    Коментиран от #16

  • 12 българин

    6 20 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Зимай го у вас си!
  • 13 Ламбо

    17 2 Отговор
    Продавам паламуд на 7 лв./кг. При заявки над 100 кг.го давам на 5.50 лв.
  • 14 И всички

    9 27 Отговор
    го освиркаха и той си тръгна !

    Коментиран от #27

  • 15 Е тоя е моя човек

    36 8 Отговор
    Унгария се развива. И аз искам вече да живея там. Човешките ценности са на пиедестал. Цените биват, пийват си биричката, слушат музика, събират се хорицата и си живеят спокойно.

    Коментиран от #70, #92

  • 16 Механик

    46 3 Отговор

    До коментар #11 от "Историк":

    Напротив! От изказването ти личи, че има значение какво казва Орбан.
    Тоест, щом не ви изнася неговото мнение, той е "руска марионетка", нали?
    Всеки който не приема смахнатия ред на изчанчените глобалисти е руска марионетка, м?
    Всеки който вижда малко по-далеко от носа си и вместо телевизор, на раменете си носи глава, е руска марионетка?
    Големи беди ви чакат! Помни какво ти казвам!

    Коментиран от #39

  • 17 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    33 4 Отговор
    УРСУЛА, СТАНИШЕВИЧ, ШОЛЦИ САЛАМЧЕТО И МИКРОН ( ДА ИЗБРОЯ САМО НЯКОИ )
    ДЕБИЛИ,
    ДЪЛЖАТ СЕРИОЗНИ ИЗВИНЕНИЯ ПРЕД ГРАЖДАНИТЕ НА ЕС ;))
  • 18 ???

    4 13 Отговор

    До коментар #10 от "БАЙ КУРТИ":

    А бре да те питам , ти Луд ли си?
    ,
  • 19 ха ха

    25 1 Отговор
    лаянката я натрапиха от сащ за втори път , защото с кеф затрива европа от алчност
  • 20 Боко

    11 5 Отговор
    Кот кажат началниците в Брюксел.
  • 21 Хе хе

    3 23 Отговор
    Този е в пълна изолация хе хе хе
  • 22 реру

    8 25 Отговор
    По повод някои моменти от речта на Орбан пред ЕП:

    Ираче Гарсия Перес /Прогресивен алианс на социалистите и демократите в ЕП/:
    “Защитавате олигарсите и режима на Путин, демонизирате ЕС. За какъв мир говорите на фона на тиранин като Путин? В Унгария имате най-ниската покупателна способност в ЕС, няма система за социална закрила, мултинационалните корпорации се облагат с високи данъци. За това обвинявате ЕС. Това е класически популизъм и политика на крайната десница, проява на некомпетентност. Вие сте троянски кон”.

    Валери Айе /“Обнови Европа” в ЕП/:
    Има изтичане на мозъци към Западна Европа, която вие очерняте. Заради произвола на властта, инфлацията, корупцията. Заплашвате, че ще изпратите автобуси с мигранти в Брюксел. От момента, в който поехте председателството, се кланяте на Путин, помагате на руски граждани, китайски полицаи патрулират по вашите улици. Накъде гледате всъщност - към Брюксел или към Москва? Към Брюксел или към Пекин?”.
  • 23 нннн

    11 1 Отговор
    Запад или Разпад? Кое е вярното?
  • 24 Хе хе

    7 7 Отговор
    Станислав Стоянов от “Възраждане” поиска Европейският съюз да подпомогне България в опазването на границите ѝ.

    Ама иначе излизане от НАТО и ЕС хе хе хе
  • 25 Kaлпазанин

    30 3 Отговор
    Урсула дяволското изчадие ми се струва ще е подсъдима скоро и няма да може да си продава ваксите,колкото и да се опитвате да изкарате Орбан лош ,истината е неприятна за слуха хеле пък за глобалистките чакали
  • 26 реру

    8 19 Отговор
    Още мнения по повод някои моменти от речта на Орбан пред ЕП:

    Тери Райнтке /Група на зелените в ЕП/:
    Не сте добре дошъл тук. Това е домът на европейската демокрация, не на корупцията, лъжите, пропагандата и тоталитарното управление. Вие сте слуга на опасен и брутален диктатор - Владимир Путин. Не сте силен ръководител. Откраднахте демокрацията и парите от гражданите. Не би трябвало въобще да сте тук”.

    Мартин Ширдеван /Групата на левицата в ЕП/:
    “Всеки ден го доказвате чрез политиката си. Нямам предвид само посещенията при Тръмп и Путин, които бяха за лична употреба. Тук по-сериозното са политическите посегателства срещу профсъюзите и правата на работниците. Вашите престъпления срещу собственото ви население. Жан Клод Юнкер ви описа веднъж като диктатор и според мен той е прав. Вие изобщо не трябваше да поемате председателството на съвета”.

    Коментиран от #34

  • 27 Браво на него

    18 3 Отговор

    До коментар #14 от "И всички":

    Каза им, че ще праща всички мигранти в Брюксел

    Коментиран от #45

  • 28 Софийски

    8 15 Отговор
    Радикалният обрат е ясен, приема се Украйна а Унгария се гони и от НАТО, да имат руснаците къде да сеят смърт
  • 29 Сократ

    25 5 Отговор
    Орбан е избран от унгарския народ. А мурсула кой я е избирал?
  • 30 Демократ

    10 16 Отговор
    Русия и Китай си търсят Източноевропейски роби да си ебятмайката тъпи източни свине
  • 31 Браво на Орбан

    23 8 Отговор
    Достоен политик, обичащ страната си и Европа!
  • 32 Решение

    8 7 Отговор
    ЕС няма да се промени ама виж Унгария може да го напусне и да има желания радикален обрат.
  • 33 Комик някакъв

    6 13 Отговор
    Унгарската жаба стана малко футболна топка днеска..пък това че е отворил китайски полицейски управления е пълен цирк

    Коментиран от #49

  • 34 Защо

    5 17 Отговор

    До коментар #26 от "реру":

    са ти бозите на продажни политици?
  • 35 пак този

    15 4 Отговор
    Тези имбецили в Европа наказват само собствените си данъкоплатци. Сега им набиха и мита за по-евтини автомобили. Имат по-скъпа енергия, а скоро и повече безработица. За измамите на изборите да не говорим.
  • 36 Да си настоява,

    8 19 Отговор
    няма да го получи. Имитира Путин да диктува на другите.

    Ще му увяхне чучурчето. Ще трябва да разчита само на путиновата си хранилка, а тя не е много пълна, както знаем. Има да храни и африкански съюзнически гърла.
  • 37 'къф ти е проблема

    6 15 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    На нас не ни трябва, но щом толкова ти трябва лично на теб, имаш много варианти заа избор, Фицо, Орбан, Нетаняху, Яхия Синуар (Хамас) или Путин, което за нас е без значение. На никого няма да липсваш!
  • 38 По добре

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Демократ":

    теб.
    И без това си безполезен и неумен.
  • 39 Костадин Костадинов

    4 6 Отговор

    До коментар #16 от "Механик":

    Явно не си комунист
  • 40 Чочо

    22 4 Отговор
    А,САЩ не влизат ли и те през задната вратичка на Европа със техните си интереси.Не е права Лайен!
    Нищо европейско няма в Европа,ама нищо.
  • 41 Ами

    20 1 Отговор
    Ако скоро ЕС не се трансформира от съюз от корпорации в съюз от нации, просто ще се разпадне.
  • 42 Хасан Дал

    18 3 Отговор
    Урсула ще бъде осъдена за корупциа с ваксината делото върви .В Бг не пишат но чуждите вестници се информира Франциа и Унгариа информират добре.
  • 43 Демократ

    7 23 Отговор
    Не може един унгарски педеразт да ми дава наклон
  • 44 Логично решение

    5 14 Отговор
    Орбан взе власт и стана мултимилионер благодарение на парите от ЕС и корупционните практики, които използва за лична облага, а сега говори срещу ЕС. Ами, напуснете ЕС и да ви видим колко пък силни ще бъдете.
  • 45 Няма как да го направи

    4 11 Отговор

    До коментар #27 от "Браво на него":

    Но има възможност да ги прати на Путин.
    Он, миролюбецът, ще ги ползва на фронта, а те ще дезертират в полза на Украйна.
    За истинския ишлямист Коранът е свещена книга. Тя не се целува, а Путин я оскверни. Дано не разберат.
  • 46 Тарикат някакъв казаха

    5 14 Отговор
    Орбан ще става независим напълни Унгария с руски и китайски милиционери..тоя иска да е напълно зависим доживотен диктатор за нищо друго не се бори
  • 47 Орбан е родолюбец а Бойко е БАКЛУК

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "Демократ":

    ДЕМОХРАТИЧНИ ДЕМОХРАТ, ДА СИ ЧУВАЛ ОРБАН ДА Е СНИМАН ГОЛ В ЛЕГЛОТО С ПИЩОВ НА ШКАФЧЕТО, ПЪЛНО О ЧЕКМЕДЖЕ С ПАЧКИ И ЗЛАТО И ДОЛЕ ДА СЕ ТЪРКАЛЯ ПРАЗНА БУТИЛКА ОТ УИСКИ? НИТО СИ ЧУЛ НИТО ВИДЯЛ! БОЙКО ОТ ЗАЙЧАРНИКА Е ПЪЛЕН АНТИПОД НА РОДОЛЮБЕЦА ОРБАН. АКО СЕ ЗАТРУДНЯВАШ ВЗЕМИ БЪЛГАРСКИЯ РЕЧНИК НА ЛИТЕРАТУРНИ ТЕРМИНИ!

    Коментиран от #50, #55

  • 48 Тя влезе, балък!

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "Делю Хайдутин":

    НАТО разпадна ли се?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Диди

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Имате в предвид,мошенник,престъпник?

    Коментиран от #54

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Свинска зурла свири в САРАЙТЕ

    10 2 Отговор
    ТУКА ПЪЛНО СОС сатанински подметки. ЗАРАБАТВАТ ЦЕНТОВЕ И ДРУЖНО ПЛЮЯТ ЛА. ЙНО Метите НЕДНИ. БАКЛУЦИ ПРОДАЖНИ.
  • 54 Мошенници си имаш

    13 5 Отговор

    До коментар #51 от "Диди":

    Като почнеш от кирчовци, кокорчовци, христо ивановци, бойко борисовци, пеески и всички от компанията на националните предатели, лъжци и крадци като ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС! Но нямаш родолюбци като Орбан!

    Коментиран от #59

  • 55 Толкова си се

    4 10 Отговор

    До коментар #47 от "Орбан е родолюбец а Бойко е БАКЛУК":

    фашизирал, че чак слюнки ти хвърчат като на Цомчо.)))
    Време е да денацифицираме Възраждане, преди да са си помислили, че са някакъв фактор в управлението.
  • 56 Диди

    2 11 Отговор

    До коментар #4 от "Демократ":

    Ще има Видов ден за този мошенник,престъпник. Русофилите са не задръстени,а доста задръстени за да споделят вашето мнение.
  • 57 Гласът на хамерика

    5 6 Отговор

    До коментар #50 от "Руската инсценировка ли":

    Това гледна точка на посолството ли е ? На Козяк? Колко цента дават да лъжете?

    Коментиран от #64

  • 58 Диди

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ротшилд демократа":

    Явно на вас ви се живее в диктаторен свят. Има такива държави.😂

    Коментиран от #95

  • 59 Извинете,

    4 1 Отговор

    До коментар #54 от "Мошенници си имаш":

    "мошеници" се пише само с едно Н.
    Завършете си образованието първо, тогава даскалувайте във форума.

    Коментиран от #62

  • 60 Европеец

    10 4 Отговор

    До коментар #5 от "az #СВО":

    Авторът не го чета и не знам за какво се говори в статията.... Заглавието е вярно..... За да оживее Европейски съюз са необходими радикални мерки, но разбираемо има много пудели, които са свикнали да не мислят, и да изпълняват нарежданията на краварите и фюрерката гинеколожка.... За брикс е рано, трябва да видим как ще се утвърди и така нататък.....
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Абе образование се завършва

    5 5 Отговор

    До коментар #59 от "Извинете,":

    Но липсата на ценности и морал не се връща! А без него, ставаш само да тиражираш евтините лъжи на националните предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!

    Коментиран от #67, #68

  • 63 РусоФашист

    5 11 Отговор
    Орбан е пълен
    Паляк .

    Да бяха да целува краката на Путлер.

    Коментиран от #93

  • 64 Не, на независимите експерти

    4 10 Отговор

    До коментар #57 от "Гласът на хамерика":

    от няколко държави (с отделни експертизи), които доказаха, че снимките са манипулирани. Затова делото падна. Ти още със стария фейк ли живееш?
    Коцето не те ли предупреди, че вече е неизползваем?
    Не знам защо те е оставил да се излагаш, ама той не мисли за подопечните си. Не му пука. Знае, че колкото и да ви дъни, пак сте му лакеи. Нямате избор. Путин не живее тук.

    Коментиран от #69

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Диди

    5 9 Отговор

    До коментар #9 от "ТаУмВзе":

    Разпад на ЕС? Наивник ли сте или глупак?Като ме ви харесва ЕС ,изселете се в комунистическите държави.Пестя си трудът да ви ги изброявам.Може да знаете кои са те.😂

    Коментиран от #71, #72, #96

  • 67 Кой определя морала?

    6 10 Отговор

    До коментар #62 от "Абе образование се завършва":

    Копейките ли? С подкрепа на руския геноцид? Не ме разсмивай.
    Издишаш отвсякъде.

    Коментиран от #74

  • 68 Ами завърши го де!

    4 2 Отговор

    До коментар #62 от "Абе образование се завършва":

    Дотогава не давай акъли.

    Коментиран от #78

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Ама какво чакаш

    3 9 Отговор

    До коментар #15 от "Е тоя е моя човек":

    Бре Падлога

    Марш при Орбан.

    Ще живееш като Падлога
    Нали това искаш
  • 71 ТаУмВзе

    7 4 Отговор

    До коментар #66 от "Диди":

    Само да те светна, че Комунизъм никога не е имало по модела на Маркс и Енгелс, имаше Социализъм! Натам си се изрезвай колко си искаш, вижда се кво ви е нивото на единствената мозъчна клетка под наем.

    Коментиран от #75

  • 72 Много балами добили тука заработват

    6 4 Отговор

    До коментар #66 от "Диди":

    Дидие подметки, веке над 20000 западняци искат руски паспорти от Путин, като бягат от МРАКОБЕСИЕТО на ЕВРОГЕЙТЕ. Не сакат децата им да стават по да ли насила.

    Коментиран от #76

  • 73 Когато искаш

    3 4 Отговор
    Радикален обрат .

    Махаш се от ЕС
    Бре Маджар Нагъл.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Хмхмхмхмхм

    5 1 Отговор

    До коментар #71 от "ТаУмВзе":

    Аууу- кадър на АОНСУ ли си развява байрака тук... Как е- помните ли още избрани цитати от изпитите по диамат и истмат. а;0

    Коментиран от #91, #94

  • 76 Хахаха

    5 2 Отговор

    До коментар #72 от "Много балами добили тука заработват":

    20 хиляди ли

    А В България
    Няма нито един
    Отишъл в Пасоля
    За Руски Паспорт.

    Хахаха

    Голям Русодебил си
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Ами по добре е

    6 3 Отговор

    До коментар #68 от "Ами завърши го де!":

    да не ме гнусят отпяадъци ударили дъното да си нпродадат бъдещето на мафията ПП, ДБ и ГЕРБ и да гнусят хората с простотия и лъжи! Нали?
  • 79 Руското прокси

    5 2 Отговор
    си остава дупедавче. Вари го, печи го, Путин му е по- скъп от маджарите.
    Осъществи си популистката социална програма с евро средства, беше потупан по рамото, лъсна перчема и стана милионер. И после Хънгърито тръгна назад. Мирише ми на тамошен импийчмънт. Все пак тази страна беше окървавена от руснаците не чак толкова отдавна.
  • 80 Разпад няма да има

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "ТаУмВзе":

    Ще наритат Орбан
    В Блатото.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 адмирации към непродажните

    6 4 Отговор
    евала на този човек !!! дано поеме управлението на този прогнил съюз

    Коментиран от #85

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Тити

    4 4 Отговор
    Орбан е боклук няма нищо градивно в него.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Бат Котьо

    4 0 Отговор

    До коментар #77 от "Диди":

    Абе Диди ти с какъв пол си ?Звучиш ми прекалено неутрален,но и такива съм е..л дет се вика.
  • 89 Ами в коментара

    3 2 Отговор

    До коментар #86 от "Прав си,":

    не пишеше нито за коцета, нито за Путин, мутин, което показва, че си ударил дъното да си лъжец! А знаеш ли колко тъпо и жалко изглежда някой да вие тъпо лъжите на мафията ПП, ДБ и ГЕРБ? До там води липсата на морал и ценности! До нещо тъпо и виещо жалко тъпотия и лъжи на мафията и национални предатели!
  • 90 Джамбаза

    5 0 Отговор
    "Да направим Америка отново велика" = "Това е единственото решение"
    ДВ, вие сте велики!
    Царете на пропагандата.
    Но сте тъпи!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 българин в Германия

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Е тоя е моя човек":

    Да, затова в Германия е пълно с унгарци. Защото е много хубаво в Унгария. Нали. Там къде е хубаво никой не бяга.
  • 93 Ами

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "РусоФашист":

    Кат не щеш ръката на Путин да целуваш ,ами целувай му тогава дядовия Владимировия.
  • 94 ТаУмВзе

    3 1 Отговор

    До коментар #75 от "Хмхмхмхмхм":

    Кво АОНСУ те гони бреее! Квото не ви изнася, всеки е комунист и така натам некъв си Лош чичко! ХАХАХ Аргументи нулеви по традиция, щото явно се държите като детската градина със близалка от Праведната Пропаганда. ХАХАХХАХХ Забавно е да чета Бавни!
  • 95 Ха ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "Диди":

    Пбаче Германия напредва в сферата на диктатурата.
  • 96 Ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Диди":

    Германия скоро ще заеме челните места
  • 97 Българин

    3 0 Отговор
    Защо и ние нямаме такъв политик като Орбан,а все трябва да се кланяме на тъпотийте на ЕС.
  • 98 балчо теслата

    1 0 Отговор
    ех ,ако имахме такъв ръководител като орбан.................винаги съм го давал за пример................
  • 99 Мунчо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Демократ":

    А теб няма ли кой да те понабие само и цял живот ще си с подвита "опашка" после. Сигурен съм , че вторият шамар вече ще си се напикал!
  • 100 Пейтриът

    1 0 Отговор
    Картинката почна да се изяснява,за по-мислещите,разбира се-ВПК на СЩА пласира оръжия за милиарди,доволни са ,Русия продава газ на Европа на тройни цени с етикет " Шистов газ мейд ин Ю ЕС Ей" и тя е доволна,Камала почна да обръща палачинката,а горката Урсула днес,"громейки" от трибуната Орбан се видя,че хич не е добре с нервите,завалийката...
  • 101 Да, ама НЕ

    1 0 Отговор
    Късно е вече... Потърсете Планът на Карнеги и ще ви стане ясно какво ни готвят...
    Единственият изход е да напуснем ЕС.
  • 102 Българин

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Пеевски е нашият Орбан!
  • 103 Крали Марко

    0 0 Отговор
    Велик човек е за своето време Орбан. Тая Урсула е абсолютна кариеристка. Интересното е че Сърбия винаги е от другата страна на България. А там където сме ние винаги всичко се разпада. Бяхме с Германия - загина , бяхме със съветския съюз - разпадна се , сега европейския съюз - също е пред разпад. Ако съм на мястото на другите ще бягам от България като дявол от тамян.
Новини по държави: