Тема: Украйна

9 Октомври, 2024 17:02 5 114 136

Ако не иска Украйна да се разпадне, Зеленски трябва да приеме една мрачна истина

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • зеленски-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • нато-
  • сащ

Украйна в момента няма нито хората, нито оръжията, за да си върне всички окупирани от Русия свои територии

Ако не иска Украйна да се разпадне, Зеленски трябва да приеме една мрачна истина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Войната в Украйна взима все повече жертви. Володимир Зеленски иска да убеди Запада със своя „план за победа“ да продължи подкрепата си, но в действителност Украйна се нуждае от нещо много по-амбициозно: спешна промяна на курса, пише focus.de, цитирайки The Economist.

Ако Украйна и нейните западни поддръжници искат да спечелят, първо трябва да имат смелостта да признаят, че губят. През последните две години Москва и Киев водеха скъпа война на изтощение. Това е нетърпимо.

Когато Зеленски пътува до Америка преди дни, за да се срещне с президента Джо Байдън, той донесе със себе си „план за победа“, който всички очакваха да включва подновен призив за оръжия и пари, но в действителност Украйна се нуждае от нещо много по-амбициозно: една спешна промяна на курса.

Напредъкът на Русия в източната част на страната, особено около град Покровск, показва в колко трудна ситуация е Украйна. Русия губи много войници, но същото важи и за Киев. Украинските линии могат да се разпаднат, преди военните усилия на Русия да бъдат изчерпани.

Освен това Украйна също трябва да се бори извън бойното поле. Русия вече е унищожила толкова голяма част от електропреносната мрежа, че украинците са изправени пред ежедневни прекъсвания на електрозахранването до 16 часа през мразовитата зима. Хората са уморени от войната.

Армията се бори да мобилизира и обучи достатъчно войници, за да задържи фронтовите линии, а какво да говорим за връщане на цялата окупирана територия – това към момента изглежда невъзможно. Пропастта между пълната победа, към която много украинци се стремят, и тяхното желание или способност да се борят за нея, се разширява.

Ако Зеленски продължава да се противопоставя на реалността, той отблъсква поддръжниците и разделя украинците. Умората се разпространява и в чужбина. Твърдата десница в Германия и Франция твърди, че подкрепата за Украйна е загуба на пари. Доналд Тръмп може скоро отново да стане президент на Съединените щати. Тръмп е способен на всичко, но думите му вече подсказват, че иска да предаде Украйна на руския президент Владимир Путин.

Ако Зеленски продължи да се противопоставя на реалността, като настоява, че украинската армия може да си върне цялата земя, която Русия е откраднала от 2014 г. насам, той ще отблъсне поддръжниците на Украйна и допълнително ще раздели украинското общество.

Независимо дали Тръмп спечели през ноември или не, единствената надежда за запазване на подкрепата на Запада и обединяване на украинците се крие в нов подход, който започва с това лидерите да са честни за това какво означава победа. Западът трябва да направи целта на войната на Зеленски надеждна с оръжия и гаранции за сигурност. Както The Economist пише, Путин нападна Украйна не заради нейната територия, а за да ѝ попречи да се превърне в просперираща, ориентирана към Запада демокрация. Партньорите на Украйна трябва да принудят Зеленски да убеди народа си, че това остава най-важната награда в тази война.

Колкото и да иска Зеленски да изгони Русия от цяла Украйна, включително Крим, той няма нито хората, нито оръжията, за да го направи. Ако Украйна успее убедително да откаже на руснаците всякаква перспектива за по-нататъшен напредък на бойното поле, тя ще може да демонстрира безсмислието на по-нататъшни големи офанзиви. Независимо от това дали официално мирно споразумение е подписано или не, това е единственият начин да се сложат край на боевете и да се гарантира сигурността, върху която в крайна сметка ще почиват просперитетът и демокрацията на Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    112 60 Отговор
    Слава Украине в составе России!

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гошо

    105 17 Отговор
    Нещо кисело ли взе да става това украинско грозде Ама има време, освен кисело ще стане и горчиво та и чак ще ви приседне
  • 4 И що така,

    123 13 Отговор
    толкузи труд на Фракти за пропагандиране на непобедивото нато и укрия и сега СРАМ.
  • 5 Българин

    21 99 Отговор
    Русия много я закъса

    Коментиран от #82, #103

  • 6 Българин

    16 70 Отговор
    чий е Курск????

    Коментиран от #32, #60, #102

  • 7 Ами ...

    83 3 Отговор

    До коментар #2 от "Забелязал":

    Прозорецът на Овертон. Болно ми е за всички похарчени животи - загинали, ранени избягали, разселени и за европейските данъкоплатци и деца.

    Коментиран от #92

  • 8 Българин

    18 65 Отговор
    Хаяско обърка страната и сега трепери в бункера

    Коментиран от #24, #69

  • 9 Българин

    20 103 Отговор
    американците за 20 дена превзеха Ирак,братушките трета година се мъчат в Донбас....

    Коментиран от #13, #15, #51, #55, #64

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Европеец

    97 7 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Защо и е на Русия да храни украинците...... Целостта на Украйна беше в немските споразумения, вселенски в Париж каза че са неизгодни за Украйна и няма да ги изпълнява..... Беше склонен в Истанбул, да приеме мир, но дойде и рошавия английски пудел и нещата се разпаднаха..... Крим и четири бивши украински области са включени територията на Русия..... Не се знае дали няма да бъдат включени още области..... Путин остави лудия да се налудува и ще видим какво ще стане.....

    Коментиран от #44

  • 12 Откакто

    10 75 Отговор
    алтернативните неонацисти в Германия си купиха медии, какви ли не путинизми пише там.
    Фашистите се подкрепят. Все пак Путин е новият Хитлер.

    Коментиран от #111

  • 13 Дедо

    75 7 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Дедов, хамериканците не жалят чуждите народи и страни, а Русия прибира собствените.

    Коментиран от #26

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ами ...

    77 4 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Не знам колко познаваш Ирак, но днес е ясно : как го превзеха - с лъжа, управляваха с лъжа, остават с лъжа, ограбват с лъжа и пуснаха на бял свят чудовище, спирано от Саддам ( за последното се заинтересувай повече).
  • 16 Кой те излъга?

    5 54 Отговор

    До коментар #10 от "Малийййй,":

    Няма такова нещо.
    Ти си гледай вътрешните рашки морета, всичките фрашкани с радиация.
    Затова сте мутанти.
  • 17 Хелоу

    77 4 Отговор
    Добър ден пенкеле. Това е което винаги ме учудва и озадачава. Войни винаги е имало, но отказа да видиш очевидни факти, когато умират хиляди, стотици хиляди хора. Същите са и нашите русофоби. Заслепени от омраза, могат да ни вкарат в умопомрачителна война, която ще страдат всички.
  • 18 Българин

    12 39 Отговор
    братушките изстреляха ли Сармата????

    Коментиран от #35

  • 19 456

    76 5 Отговор
    В статията се изпуска една малка, но много важна подробност: след нападението Осрайна в Москва и в Курска област руският народ изгуби състраданието си към осраинците и желаят ЦЯЛА ОСРАЙНА. Руският народ се сплоти още повече и застава решим до НВ. А такъв народ не може да бъде победен
  • 20 Истината:

    71 6 Отговор
    След като Унищожи Украйна и Народа си, Зелински започна да моли Путин за Мир
    Ако не иска Украйна да се разпадне до край и да остане само територия!
  • 21 Безпристрастен

    69 4 Отговор
    ,,Ако Украйна и нейните западни поддръжници искат да спечелят, първо трябва да имат смелостта да признаят, че губят,, !!!!!!!!!!!!!! Подходяща статия за центовете в сайта . Нали ви казах , ама кой да разбере - Украйна е бита карта и въпрос на време е зеленото да ,,клекне ,, официално ...Пък и зимата идва , няма ток , а без него е голяяяяям стууууууууд ...Солдатчетата - на привършване , оръжията - и те ...С две думи - идва ред на байрака .

    Коментиран от #39

  • 22 а стига бе

    46 5 Отговор
    Надрусаняка нищо те приема . На розови облаци се носи и вече е пред Кремъл .
  • 23 ТаУмВзе

    42 4 Отговор
    Накъде повече да се Разпадне бивша украйна, че не ми е ясно нещУ! ХАХАХАХ
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Kaлпазанин

    52 4 Отговор
    Аааааа ква я мислехме и писахме пък каква стана ,шо тъй ма ,аз очаквах от Курск към Москва и до Владивосток ,къде отиде въодушевлението и фалиралата Русия и няколко пъти умрелия Путин ,вай вай вай .ти да видиш ,уличните в Киев са в очакване на един зелен юда и мноооого язовци
  • 26 Ами хайде да си приберем Раша тогава

    3 28 Отговор

    До коментар #13 от "Дедо":

    Била ни е собственост в по-голямата си част. :) Почвай да си я връщаш!

    Коментиран от #52, #107

  • 27 Победата

    31 2 Отговор
    Трябва да се предефинира. Но това няма как да стане в Украйна, доколкото тя вече не отговаря на условията за независима държава. Там където стои реалната власт и се вземат решенията за живота на украинците следва да се предефинира понятието "победа", разбира се отчитайки реалностите и възможностите.
  • 28 Механик

    31 7 Отговор
    Оффф, тия западни медии и анализатори, един по един почват да се првръщат в "копейки".
    Скоро, много скоро, послушните медии ще опитат да правят дрифт с непригодна за целта кола. Резулата ще е рязко поднасяне, удар в бордюра, смачкани джанти и голям срам. Защото да дрифтиш с БМВ с двигател 1600 кубика, зимни гуми и без блокировка на диференциала си е жива излагация и е много опасно.

    Коментиран от #135

  • 29 Реалист

    43 2 Отговор
    О.крайна се разпадна още 2014г здрасти
  • 30 Мозъчен тръст

    45 4 Отговор
    От самото начало беше ясно че Русия ще спечели войната и Западните сили ще изоставят укроландия.
  • 31 а искаме , искаме

    43 4 Отговор
    Украйна да се разпадне . Руснаците не ги бърка дали ще ги превземат на парче , важното е че накрая всичките в състава на РФ.
  • 32 Дедо ти

    16 2 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    На дедо ти , не разбра ли ?!
  • 33 Хахаха хахаха

    39 4 Отговор
    Руската Армия е притиснала Зеления му.хал в бункера както Адолф 1945
  • 34 Зевзек

    44 2 Отговор
    Медиите започнаха да вземат завоя...
  • 35 да бе брат

    31 1 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    И всички си свиха сърмите .
  • 36 Пиер

    34 3 Отговор
    Да сядат на масата за преговори и се спре тази безсмислена война. Загинаха стотици хиляди невинни хора, разсипаха се икономики, инфраструктури. Убиваха се братски народи за кефа на една шепа безумци, алчни за пари и власт. Най лошо бели православни християни!!!.
  • 37 евроатлантик

    25 2 Отговор
    Вид средноголям бозайник, представител на род Хора (Homo), безвъзвратно изгубил умението да мисли и анализира които са присъщи за предшесвеника му - Homo sapiens (Разумният човек)
  • 38 Американско говедо

    40 5 Отговор
    И кво стана с "ще ги подкрепяме докато е нужно"?Май нуждата свърши.

    Коментиран от #43

  • 39 Защо да

    4 33 Отговор

    До коментар #21 от "Безпристрастен":

    признават разни руски руски лъжи.
    Нито са рашисти, нито са мюсюлмани.
    Путин да си гледа Аллах и девиците плюс мешаната скара с еврейската си кръв, да си строи джамии, будистки храмове и всякакви БРИКСови извращения и да не се бърка на православието. Било е преди него, ще муне и без него.

    Коментиран от #45, #46

  • 40 Що така бе

    34 1 Отговор
    Нато първо бяха партньори после бяха съюзници ся пък са поддръжници.кви сте в същност
  • 41 един пробит долар

    40 2 Отговор
    Как е центаджии ? Превзехте ли Курск ? Military Watch Magazine: Украйна е загубила над 20 650 души в операцията "Курск" . Нещо по въпроса да кажете ?
  • 42 Боооже

    37 4 Отговор
    Украйна можела да се превърне в просперираща демокрация...явно автора има предвид като България! !! Путин нападна Украйна защото урките решиха да вземат в НАТО и да пуснат американски военни бази

    Коментиран от #50

  • 43 Статията е немска, годподине!

    21 4 Отговор

    До коментар #38 от "Американско говедо":

    На алтернативните нацистки говеда.
    И петелът не е женски.
  • 44 честен ционист

    14 26 Отговор

    До коментар #11 от "Европеец":

    Руската Федерация ще храни всички бели хора по Земята, какво остава за братята им украинци.

    Коментиран от #56

  • 45 чекисть..

    15 2 Отговор

    До коментар #39 от "Защо да":

    А бе булгурисьтанець..ти на кой верваш в делиорманско.
  • 46 Безпристрастен

    23 1 Отговор

    До коментар #39 от "Защо да":

    На подобна простотия няма смисъл да се отговаря ....Все едно НИЩО НЕ СИ НАПИСАЛ . ПИЙ СИ РАКИЙЦАТА И ГЛЕДАЙ КРЪВНОТО , ЧЕ СЛЕД ТАКАВА НОВИНА ТРУДНО СЕ ЗАСПИВА ....Злобата убива сърцето , Чирков преди години го каза ...Айде, вече по- спокойно - няма да промениш фактите -Украйна си отива . Свиквай !
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 321562А9

    23 2 Отговор
    Ако не иска Украйна да се разпадне, Зеленски трябва да приеме една мрачна истина......или да спре белото на Брендо....но ако го спре-ще види колко невинни Орки си отидоха заради него......а Той едва ли иска да прогледне.....за това ще шмърка и ще обикаля да проси пари и оръжие.....ЖАЛЪК НАРКОМАН!
  • 49 Хасковски каунь

    14 5 Отговор
    Скоро ще има майдан на руската водка ,место курабии. Всичко, топтан ще стане руско.
    Няма хънта-мънта.

    Коментиран от #53

  • 50 И ще го направят, да знайш

    3 23 Отговор

    До коментар #42 от "Боооже":

    Путин няма право да казва на други държави къде да влизат, камо ли копейките да диктуват на българите откъде да излизат.
    На практика Путин разширява НАТО с имперските си амбиции.
    На НАТО не са му притрябвали рашките блата да се белосва с тях.

    Коментиран от #67

  • 51 пешо

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    забравяш колесниците
  • 52 Атина Палада

    16 7 Отговор

    До коментар #26 от "Ами хайде да си приберем Раша тогава":

    Оф,той ти говори,че Русия събира руснаците ..Все пак в Украйна бяха 20 милиона етнически руснаци.

    Коментиран от #59

  • 53 Копейка

    1 14 Отговор

    До коментар #49 от "Хасковски каунь":

    Колега, Митрофанова ни забрани думата "скоро".
    Бикога не сме я спазвали.
  • 54 КАКВО СТАНА С

    19 0 Отговор
    ОРКИТЕ НАПРЕДВАТ КЪМ МОСКВА ФАХААХАХАХАХАХАХАХАХААХАХ СМЕШНИЦИ ЖАЛКИ КЛОУНИ ТАКИВА Р,УСИШЯ ЩЕ ВИ СМАЖЕ НА ВСИЧКИ ДЖЕНДЪРОФАШИСТИ И САТАНИСТИ
  • 55 Атина Палада

    21 33 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Ирак за САЩ не е това,което е Украйна за Русия...Толкова е близко до мозъка :)))

    Коментиран от #57

  • 56 Европеец

    9 0 Отговор

    До коментар #44 от "честен ционист":

    Братя ,братя, но сиренето е с пари .....
  • 57 Българин

    27 13 Отговор

    До коментар #55 от "Атина Палада":

    точно така Атинке-с цветя мерят братушките украинците,прегръщат ги и ги целуват.....я кажи колко българи има в Гърция-да вземем и ние да нападнем съседната си страна и да я присъединим-за Македония няма да отварям темата ....

    Коментиран от #72, #108

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Имишльотина твоя

    9 15 Отговор

    До коментар #52 от "Атина Палада":

    Истината е, че в САЩ живеят повече "етнически" руснаци, отколкото в Украйна. Защо Путин не приватизира САЩ, м?
    Май теорията ти издиша. Не се занимавай с другите държави, а отивай да ни връщаш Македония, немедленно. Там са само българи. С минимални албански изключения.

    Коментиран от #65

  • 60 Пръц

    16 3 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    А чия е 1/5 от Украйна
  • 61 ФАКТИ

    10 2 Отговор
    ГРАНИЦАТА НА РОСИЯ Е ФРАНКФИРТ НА ОДЪР.
  • 62 Клати Курти

    17 1 Отговор
    Щом почнаха да излизат редовно подобни статии,явно хохохолите ще ги пускат по пързалката ,свършиха увертюрите и ухажването ,следва любенето от руска страна.
  • 63 Всиччко идва готово...

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "българин":

    иначе не може да смогва да бълва тъпотии!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Ами Нети

    14 0 Отговор

    До коментар #59 от "Имишльотина твоя":

    Що не идеш на место да ги интервюираш макетата дали се чувстват българи?Май бая Qteк ще отнесеш.
  • 66 Лют

    14 0 Отговор
    Щетите от урагана в САЩ ...по приблизителна оценка ще са около 100 милиарда $.
    Пара им трябва на САЩ...не да раздават .

    Коментиран от #70

  • 67 Да си

    15 0 Отговор

    До коментар #50 от "И ще го направят, да знайш":

    Чувал за карибската криза?! Защо Америка да има право да забранява на куба да пусне руски ядрени ракети а русия не може да се грижи за сигурността си?! Пак двойни демократични стандарти...за Косово може за Крим не....харчи си центовете със здраве
  • 68 ХА ХА ХА

    14 0 Отговор
    ФАШИЗМА СЕ ОСRА.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Тилев

    15 0 Отговор

    До коментар #66 от "Лют":

    Според "Факти"....Путин им е пратил урагана......
  • 71 Борел

    15 1 Отговор
    Спрем ли да помагаме, Путин ще победи Украйна за 15 дни !!!
  • 72 маке..

    3 10 Отговор

    До коментар #57 от "Българин":

    Я съм ти казал и преди..от скопско през филипополись до александрия-таа земя е на макетата,в египет коптите ни дадоха тяхното абве..и ние го занесохме на охридскио поп,он преписа коптското писмо и го нарече кирилица..а бе он вова го каза че,кирилицата е тръгнала от земите на макетата.
  • 73 Българин

    5 2 Отговор
    Свърших хапчетата.
    Извинете ме.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Демократ

    12 12 Отговор
    Няма по-голямо зло от империята на злото,лъжата,смъртта,войната ,оглавявана от нечуван терорист,кръвожадният ненаситен злодей на 21 век. Непоносима е тази трагедия, която се развихря пред очите ни и невъзможността на цивилизования свят да се справи. Един злодей разрушава 3 държави едновременно- Украйна изпепелява и иска да я изтрие от лицето на земята, Русия, която превърна в концлагер и за 3 години изби 600,000 руснаци, 1.5 млн. интелигентни руснаци избягаха от него, заличи руската култура от световния афиш и Беларус, която тормози,за да я включи в братоубийството, превърна 3 братски народа във вечни врагове. Чудовищни престъпления!

    Коментиран от #93, #130

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Страните от Запада

    2 10 Отговор
    предадоха героична Украйна.
    Дават им оръжия и не им разрешават да ги ползват.
    Пълно малоумие.
    Ама орките и на тяхната врата ще почукат...

    Коментиран от #79, #105

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Наритай руснак

    11 7 Отговор
    Руснаците са миризлива сган от палячовци!

    Коментиран от #85, #91, #109

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ТИР

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Да,Много закъса,,,увеличава територията си,,,
  • 83 Ооооооо Маро

    10 5 Отговор
    Нящо обърна палачинката и намали тона срещу Русия. Много си силна с победителите
  • 84 И за кво

    4 2 Отговор
    ручаха жабета две години?
  • 85 Чети

    3 0 Отговор

    До коментар #80 от "Наритай руснак":

    коментар 80.
  • 86 Мим33

    6 2 Отговор
    И как ще стане това,укрите да спрат и да откажат Русия,след като постоянно губят. Единствено е да капитулират...
  • 87 Мдаааа

    4 1 Отговор
    Чай яко са го закъсали руските макета....
  • 88 Верно си Веселяк

    2 4 Отговор

    До коментар #79 от "веселяк":

    Кво ще Направи Русия, ако присъедини към себе си украински територии?
    Едно голямо нищо!
    Изгорена земя и така ще си остане завинаги.
    Ама лакомия, пуста... имперска и глупашка.
  • 89 хаха

    6 2 Отговор
    " Ако Украйна успее убедително да откаже на руснаците всякаква перспектива за по-нататъшен напредък на бойното поле, тя ще може да демонстрира безсмислието на по-нататъшни големи офанзиви. " И как Украйна ще го направи това, ако няма авиация и артилерия и по нейни признания на фронта в момента новите мобилизирани не са обучени и от там дават 50-70% жертви в рамките на седмица? Как ще спрат вакуумни бомби над Киев, ако Русия реши да ги ползва като в Курск тия дни?
    Поне статията показва едно хубаво нещо- НАТО се е усетило, че продължаване на войната само може да доведе до ТСВ или тотално изчезване на Украйна, та се е решило да прокара идеята за предаване, което ще нарече "победа", нищо че накрая ще е да се даде на Русия това, което тя иска.
  • 90 Тилев

    4 1 Отговор
    Един е АИЛЯК и МОАБЕТ е Негов ПРОРОК! ДПС на две?! Какъвото ПРАСЕТО-такЪв и ОРЕЛА.......
  • 91 Дон Корлеоне

    4 3 Отговор

    До коментар #80 от "Наритай руснак":

    Уж наритваш,пък все бит ходиш.

    Коментиран от #96

  • 92 За нас,

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ами ...":

    Българите, трябва да ти е жал на първо място! Стига сте жалили чуждите, помислете първо за своите, че и господ да помисли! Слушам само: Европа, украйна, света… дрън-дрън…
  • 93 Ветеран от протеста

    7 2 Отговор

    До коментар #75 от "Демократ":

    Я се успокой бе дженди,скоро ще пътуваш до най близкия свинекомплекс да нахраниш малко прасенце.

    Коментиран от #99

  • 94 Как изведнъж смениха плочата.

    9 1 Отговор
    До скоро всички западни медии тръбяха как Путин е вече изгубил войната. Те пак ще изкарат, че я е изгубил, при всяко положение. Например, че самото оцеляване на Украйна, макар и в по-малки граници, е "огромна победа". Не знам как ще им се отрази на самите украинци обаче, там ги обливат ежедневно с всякакви фантазии за "перемога". И като си помисли човек как можеше да им се размине почти без поражения, само с някакви отстъпки за относителна автономия на Донбас, още през април 2022 г. Но трябваше да дойде другият, оранжев, клоун Борис Джонсън и да сложи прът в колелата, което доведе до вероятно загубата на над 1 млн. човешки живота. Жалка история.
  • 95 Фактите са

    6 1 Отговор
    че покрайна загуби и се разпада.
    Нямат нито мъже, да не говорим за войници, нямат оръжия, нямат нищо.
    За тяхната работа са казали: на гол тумбак, чифте пищови.
  • 96 Дон Корлеоне

    4 2 Отговор

    До коментар #91 от "Дон Корлеоне":

    Палячовската Гомнорусия става Москалия!
  • 97 Добре

    6 2 Отговор
    Айдеее, почнахте да мажете с баданарката... Така де, трябва загубата да я изкарате победа
  • 98 “ватенки”, а…

    5 1 Отговор
    “Ватенки” били, “ушанки”, “орки”, а Путин бил “путлер”…
    Видяхте ли сега къде зимуват раците…

    Коментиран от #116

  • 99 касата

    3 8 Отговор

    До коментар #93 от "Ветеран от протеста":

    Всички знаят, че джендърите и обратните са в Кремъл!
  • 100 пРОСИЯ Е КОЧИНА

    4 2 Отговор
    Руски малоумни мечти на пиянки офлякани във фъ.Ш.кии!
  • 101 Ние помним

    6 3 Отговор
    Какъв просперитет при тия. Това беше най-пропадналата република при СССР. Престъпност до ента степен.Крадци,убийци и проститутки.

    Коментиран от #104

  • 102 Ами виж го на картата

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    какво всъщност е Куркс и си отговори сам!
    Не е няколко погранични бостана.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Задунайски скопянь Скот

    2 1 Отговор
    И на мен така ми казаха да циркам,от анаLраждане ми обещаха 5кл пързуца и 1 стек ориз !
  • 107 Само че Покрайните са

    3 5 Отговор

    До коментар #26 от "Ами хайде да си приберем Раша тогава":

    измислена държава. Държави са се градяли през вековете с кръв и меч от народите. Така са се създавали естествено с течение на векове. Измислените чрез договори от чужди държави държави, винаги са имали проблем и са проливали кръв постфактум или са спирали съществуването си по естествен път.
    Югославия, Чехословакия, Израел, Украйна.....
  • 108 Атина Палада

    10 24 Отговор

    До коментар #57 от "Българин":

    Не си прав....Русия има ресурса и възможностите да постави на колене Украйна барабар със западните й инструктори и военни ,когато и както си поиска..И това го признават световни военни анализатори .
    Бомбеният килим като на САЩ в Ирак е най лесното нещо,но Русия не иска това .
    И не, Русия не превзема Украйна,а спасява Украйна от западните хищници...
    Аз бях убедена още след преврата в Киев през 2014 г.когато се видяха нещата на къде отиват,че независимо какво ще й струва на Русия,тя никога няма да остави Украйна на чуждите хищници ..
    И не,на Русия не й трябва земя,не й трябва и богатствата на Украйна,а народа ..Не си забравил,че на територията на Украйна останаха 20 милиона етнически руснаци ..И ти смяташ,че Русия ще ги остави на "Черен камък" и останалите корпорации да ги експлоатират ли? И да станат като американците- да спят в кашоните по тротоарите,обирани от корпорациите? Ха ха ха
    Няма да се впускам тук,че Украйна е единствената бивша Република на СССР,която все още по смисъла на международното право се води Република на СССР ,т.е.на Русия,като правоприемник на СССР:)
    След 91-ва г.Русия й остави придадените руски земи (югоизтока) където даваше 80% от БВП на Украйна,без да има против ....Западняците нападнаха Украйна,заграбиха й богатствата....и Украинците се оказаха ....под наем в Украйна...Можеше ли Украйна сама да се опълчи на Запада? Не,разбира се!
    Не ми се пише вече ..

    Коментиран от #117, #119, #127, #134

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 #идиоти вън

    4 7 Отговор
    ,,Който не иска мира на му секира", стара поговорка, а украинците отказаха мира 22год.!
  • 111 Ха-ха-ха

    4 13 Отговор

    До коментар #12 от "Откакто":

    Не, новия Хитлер сега възмъжава в ЕС. След цялата тази гнилоч на зелени сделки, джендърство и мигранство напълно естествено е да се появи. Ще стане страшно и покрай гнилото и много здраво ще си отиде за жалост.
  • 112 Син Наркоман

    4 14 Отговор
    Айде Зельо, байрака, развявай белия байрак, че изтрепа много хора, наркоман проклет.
  • 113 Коня

    15 1 Отговор
    Конската Глава е изплискал легена.
    Сергей Лавров "преподаде" на арменските служители, присъстващи на срещата с него, уроци за тийнейджъри, подражаващи на действията и навиците на животните. „Квадробисти. Децата се обличат като кучета. Това е една от най-важните новини. Те се обличат като кучета... и ходят като животни“, каза московският външен министър, учудвайки както своя колега Арарат Мирзоян, така и посланика на Армения в Руската федерация Гурген Арсенян. Тогава той попита дали има такива хора в Армения, съобщава каналът Telegram Shot. В крайна сметка и двата лагера се съгласиха, че това е болест и така „преустроиха” и „консолидираха” отношенията между двете държави.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Мдаа

    3 2 Отговор

    До коментар #98 от "“ватенки”, а…":

    "“Ватенки” били, “ушанки”, “орки”, а Путин бил “путлер”…"

    Факти.
  • 117 Пере

    2 12 Отговор

    До коментар #108 от "Атина Палада":

    Браво !
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Взе,ли си руски паспорт викам?

    15 1 Отговор

    До коментар #108 от "Атина Палада":

    Още,ли се потиш в ЕС?
  • 120 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 3 Отговор
    Украйна няма да се разпадне,но просия със сигурност ще се разцепи на 5 държави!А,тя просия ще стане -Московия!

    Коментиран от #124

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Рашата е в практически фалит.

    13 2 Отговор

    До коментар #115 от "Същия":

    Това е третата или четвъртата хибридна статия във форума за днес.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Много, много отдовна

    1 3 Отговор
    Някой беше написал "нека дочакаме май 2025, па тогава ще видим, кой кум, кой сват, кой на булката е брат. Рък то се оказа по близо.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Пере

    3 11 Отговор

    До коментар #126 от "Джони":

    Украйна влиза в Руската федерация
  • 129 Интелектът ти

    1 10 Отговор

    До коментар #127 от "Паладин Атински":

    козяшки бърдук спукан е под нулата
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 М3 голд

    0 12 Отговор
    Много минуси са написали участници в този форум, които нищо не са разбрали от написаното в 108. Само да добавя. Не стигна смелостта на Путин през 2024 г да влезе на таран в Украйна, да защити държавния ред от американското нашествие, грузинските терористи и фашистите като тия от Азов. Тогава трябваше да се направи десант в Киев и влизане през границата. Нямаше да има толкова жертви и от двете страни. Което беше и една от целите на САЩ.
  • 132 Да приемат по-скоро

    0 12 Отговор
    условията на Русия, та да не остане от държавата Украйна само едно мокро (кафяво) петно.
    И ЕС да не колапсира окончателно.

    Поне вече почнаха да се усещат!
  • 133 Харли Дейвидсън и Малборо Мен

    8 0 Отговор
    Като Путин и империята на злото СССР изчезнат и ще си я върне територията
  • 134 Нищо подобно не

    6 0 Отговор

    До коментар #108 от "Атина Палада":

    може да направи пРосия, защото Украйна има достатъчно ПВО да отрази всяка атака на рашистите.
    Освен това има солидни, червени линии от САЩ и Запада , които Путлер не може да пресече...
  • 135 Шано

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Механик":

    Кога оправяш шарнирно бе пипон
  • 136 Същия

    6 0 Отговор
    Поредната, платена публикация (хибридка) на рашистите в западна медия...

    Адресирана специално за симпатизантите на кремълските фашисти.
Новини по държави: