Отидете към основна версия

3 655 27

Путин: Готови сме да помогнем на Китай

  • русия-
  • вирус-
  • коронавирус-
  • китай-
  • владимир путин

Руският президент е уверен, че благодарение на решителните мерки, взети от Пекин, разпространението на епидемията ще бъде спряно

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин каза, че страната му е готова да помогне на Китай в преодоляване на последиците от заразата с коронавируса, предаде ТАСС.

Путин също така изрази увереност, че благодарение на решителните мерки, взети от китайското ръководство, разпространението на епидемията ще бъде спряно, а щетите от нея минимализирани.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и канадският премиер Джъстин Трюдо са провели телефонен разговор, в който са обсъдили освен търговски въпроси и ситуацията с епидемията от новия коронавирус.

Същевременно изследователят Гейбриъл Леунг от Хонконгския университет смята, че до 75 800 души може да са били заразени с новия коронавирус, тръгнал от китайския град Ухан.

Леунг и други учени са направили прогнозни модели на мащабите на заразата и на базата на тях са публикували статия в научното издание "Лансет". Учените предупреждават властите по света да изготвят планове за действие и за намеса особено в градове, които са в близки връзки с Ухан и други китайски мегаполиси.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини