Отидете към основна версия

2 443 13

Белият дом засекретява срещи за коронавируса

  • коронавирус-
  • сащ-
  • белият дом-
  • доналд тръмп-
  • секретно

Националната сигурност на първо място

Снимка: БГНЕС/ EPA

Белият дом е наредил на федералните представители по здравеопазването да третират срещите на високо ниво, посветени на коронавируса, като класифицирани, съобщава "Ройтерс".

Според официални представители десетки подобни дискусии по теми като мащаба на заразата, карантината и ограниченията в пътуванията са се състояли от средата на януари насам в зала Министерството на здравеопазването под засилени мерки за сигурност.

Така служители без специално разрешение, включително правителствени експерти, са били изключени от срещите. Информиран източник посочва, че ограниченията са били наложени от Националния съвет по сигурността, предаде БНР.

Настояването на Белия дом за секретност ограничава определена информация и потенциално забавя отговора на кризата. Междувременно от Лондон дойде информацията, че премиерът Борис Джонсън ще председателства извънредна среща на комитета „КОБРА“ за коронавируса. Очаква се на нея Великобритания да обяви по-строги мерки срещу разпространението на болестта. 456 са регистрираните заразени на Острова, а починалите от коронавирус са осем.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.

Свързани новини