Last news in Fakti

12 Март, 2020 08:37 2 438 13

Белият дом засекретява срещи за коронавируса

  • коронавирус-
  • сащ-
  • белият дом-
  • доналд тръмп-
  • секретно

Националната сигурност на първо място

Белият дом засекретява срещи за коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Белият дом е наредил на федералните представители по здравеопазването да третират срещите на високо ниво, посветени на коронавируса, като класифицирани, съобщава "Ройтерс".

Според официални представители десетки подобни дискусии по теми като мащаба на заразата, карантината и ограниченията в пътуванията са се състояли от средата на януари насам в зала Министерството на здравеопазването под засилени мерки за сигурност.

Така служители без специално разрешение, включително правителствени експерти, са били изключени от срещите. Информиран източник посочва, че ограниченията са били наложени от Националния съвет по сигурността, предаде БНР.

Настояването на Белия дом за секретност ограничава определена информация и потенциално забавя отговора на кризата. Междувременно от Лондон дойде информацията, че премиерът Борис Джонсън ще председателства извънредна среща на комитета „КОБРА“ за коронавируса. Очаква се на нея Великобритания да обяви по-строги мерки срещу разпространението на болестта. 456 са регистрираните заразени на Острова, а починалите от коронавирус са осем.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кокорчо

    27 3 Отговор
    Та да си дойдем на думата пак, кой откъде и защо го създаде ш,,,, я вирус от дрогирани те кравари
  • 2 слаботоков

    16 7 Отговор
    Дано при мръсните кравари стане пандемия и да изпукат всичките!!!!
  • 3 MADE IN USA COVID-19👑

    26 2 Отговор
    Фашистите от Вашингтон и Пентагона имат и ваксина, и лекакарства, които са разработени още преди да пуснат в Китай моднатият от тях коронавирус, но разбира се, те са предназначени за управляващите и за елита на Краварника!

    Коментиран от #4

  • 4 Бачо Киро

    25 3 Отговор

    До коментар #3 от "MADE IN USA COVID-19👑":

    Определено изследванията на японските и тайванските експерти са най-вероятната истина за този вирус. Само САЩ имат и петте щама, още миналата година са сезирали министерството на здравеопазването на САЩ, че 1400 мъртви от грип е вероятно от корона вирус, всичко е покрито. Още преди да излязат тези доклади на повечето хора им беше ясно, че няма никакъв шанс такъв вирус да започне от рибен пазар в Китай... Пренасяли го животинки с люспите си... Да бе...
  • 5 Behemoth

    19 4 Отговор
    Тоя бял дом доста се е оакъл откак Трумпета влезна с осрания си дирник...
  • 6 слаботоков

    26 3 Отговор
    Вируса е пуснат от мръсните кравари! Да пукнат всичките дано!!!!!

    Коментиран от #12

  • 7 Хахахаха

    15 2 Отговор
    Както вече се писа лаборатория на острова е патентовала безобидния корона вирус преди няколко години, като лекарство срещу белодробни проблеми ...... Да видим колко ще помогне. ХахахахаХахахахаХахахаха и на кого ???
  • 8 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    6 0 Отговор
    Как ли се чувства сега Гешев?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ххх

    9 0 Отговор
    Ще разследва ли някой Пирбрайт Институт за изпускането на вируса ???¿???????????????????
    Dr Erica Bickerton at the Pirbright Institute, said: "Our research hopes to develop more cost effective and efficient commercial vaccines that are capable of protecting chickens against this serious disease."
  • 11 имате стара информация

    0 5 Отговор
    нещо са ви грешни данните в момента заболелите в сащ са 1329 души, починали 38. тук имате постоянна актуална информация https://www.worldometers.info/coronavirus/
  • 12 нали

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "слаботоков":

    кравари има най-много в България... нали сме 5-та дупка на кавала..
  • 13 9 - премахнат

    4 0 Отговор
    От архивите в интернет, издание на вестник Известия от 12 август 1981 г., на която се вижда статия, съобщаваща за епидемия на „нетипична пневмония“, от която са починали 89 души. Болестта е започнала в района град Торехон де Ардос в Испания, край който се намира база на ВВС (склад с Б.О