Отидете към основна версия

20 945 123

Арестуваха тираджии! Вместо у дома, били на заведение

  • коронавирус-
  • тираджии-
  • арест-
  • заведение-
  • карантина-
  • българия-
  • венцислав мутафчийски

Безотговорно отношение от страна на четирима шофьори

Снимка: БГНЕС

Четирима шофьори на тирове в Сливница са арестувани за нарушаване на домашната карантина и са принудително заведени в домовете им. Въпреки че е трябвало да не излизат, те са били в заведение в града.

Това заяви на редовния брифинг председателят на Националния оперативен щаб за борба с разпространението на COVID-19 проф. Венцислав Мутафчийски. Трима пациенти от последните 8 случая с коронавирус у нас са в болница, останалите са под домашна карантина. В България заразените с коронавирус са 31.

От установените вчера осем случая, трима са хоспитализирани в болница, а другите са с много леки симптоми или нямат такива. Възрастовите характеристики са най-разнообразни. На 24 години е най-младият пациент, а на 80 г. – най-възрастният, който е настанен в „Пирогов“.

Няколко нощни заведения в центъра на София и в "Студентски град" са работили през изминалата нощ въпреки забраната. Те са били проверени от екипи на РЗИ и МВР, наложени са им актове и са затворени, предаде БНР. През цялата нощ екипи на Първо и Седмо районни полицейски управления в София заедно с екипи на РЗИ в града са извършали проверки в столицата. Установени са няколко заведения в София, които въпреки наложените забрани са работили и в тях е имало посетители.

Заради обявеното вчера у нас и в някои европейски страни извънредно положение и предприетите противоепидемични мерки, Министерството на външните работи препоръча ограничаване на пътуванията в чужбина, освен в случаите, в които това е крайно необходимо. Министерството е променило риска за пътуване до 13 държави. Рискът се оценява по 5-степенна скала.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 28 гласа.

Свързани новини