Отидете към основна версия

10 044 47

Злоупотребяват ли КРИБ и Домусчиев с коронавируса?

  • криб-
  • кирил домусчиев-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • кампания-
  • медии

Интересни мерки предложи бизнесът на държавата

Снимка: БГНЕС

Покрай ситуацията с коронавируса бяха изразени опасения, че неминуемо ще се появят хора, които ще злоупотребят по един или друг начин. Днес от вътрешно министерство разпространиха предписание за какво гражданите да бъдат особено бдителни. Вчера обаче бе разпространен и друг любопитен документ. А именно 16 мерки, които предлага КРИБ за облекчаване на бизнеса. Председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България е собственикът на "Нова броудкастинг груп" и сайтовете от групата на "Нетинфо" Кирил Домусчиев. Основните печатни издания в страната пък са под контрола на Делян Пеевски. Затова особен интерес сред предложените мерки будят 11 и 12. Те гласят:

11. Да се подкрепи финансово разпространението на електронни и печатни медии - телевизиите да не заплащат таксите, а печатните медии - освен субсидиране на разпространението, и подкрепа за брака. В момента не е ясно къде и какво ще се продаде от отпечатаните тиражи, тъй като пощите нямат ясна представа за работещи пунктове;

12. Да се използва европейско финансиране за мащабна информационна кампания в електронните и печатни медии;

Към момента мащабната информационна кампания така или иначе е под пълна пара. Даже вече е свръхинформационна. И тепърва да се искат пари за това изглежда изненадващо. България ще получи над милиард и 300 милиона евро от ЕС за борба с коронавируса. Силно се надяваме в тези форсмажорни обстоятелства да надмогнем традиционния начин по който функционира държавата и средствата да бъдат изразходени целево, а не за "нашите" хора.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 25 гласа.

Свързани новини