Отидете към основна версия

6 451 50

Проф. Мутафчийски обясни кога трябва да се ходи в болница

  • венцислав мутафчийски-
  • симптоми-
  • болница

Висока температура, кашлица, зачервено гърло или болки в гърлото, хрема – това не е основание да се тича веднага в болницата

Имаш кашлица – отивай във ВМА: това е панаир, това не може да продължи. Такива хора, които нямат клинични оплаквания или които имат минимални клинични оплаквания, мястото им не е в болница, а е вкъщи. Когато с е появи задух, и то упорит задух – чак тогава. Това препоръча ръководителят на ВМА и на Националния кризисен щаб ген.майор проф. Венцислав Мутафчийски при остри дихателни проблеми.

"Това, че има висока температура, кашлица, зачервено гърло или болки в гърлото, хрема – това не е основание да се тича веднага в болницата. Това затапва системата.

Както при бедствените ситуации – там има една пирамида на очакваните болни, първите, които идват в болницата и изтощават ресурсите ѝ, не са истинските болни. Последни идват тези, които имат нужда, заварват панаир от възмутени граждани“, изтъкна проф. Мутафчийски.

На сутрешния брифинг той представи пред медиите защитни облекла с капацитет от 50 изпирания, произведени от наша фирма.

"Това облекло е предназначено изключително само за България, капацитетът на фирмата е 8000 облекла на ден, имат 50 цикъла на изпиране. Представете си - това отговаря за ден толкова, колкото трябваше за закупим: на 400 000 облекла еднократни само за ден.

Не знаем колко дълго време ще ни трябват, концепцията е те да задоволят напълно нашия пазар, да имаме достатъчно запаси от такива облекла, виждате, че от вчерашния ден има нови градове с коронавирус", посочи проф. Венцислав Мутафчийски.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.

Свързани новини