Отидете към основна версия

38 836 63

''БОЕЦ'': Кирил Домусчиев е извършил изключително обществено опасно престъпление

  • коронавирус-
  • кирил домусчиев-
  • софиямед-
  • боец-
  • сигнал-
  • прокуратура

От гражданското сдружение са сезирали Върховна прокуратура и главния прокурор

Снимка: БГНЕС

Гражданското сдружение ''БОЕЦ'' е сезирало Върховна прокуратура и главния прокурор за действията на бизнесмена Кирил Домусчиев в нарушение на мерките и карантината. Това става ясно от публикация на сайта на НПО-то.

''С действията си Кирил Домусчиев грубо потъпква въведените с извънредното положение правила и мерки, валидни за всички граждани, като действията му представляват заплаха за цялото общество и поставят в риск от зараза с коронавирус със смъртни случаи огромен брой български граждани. Това е изключително обществено опасно престъпление, извършено с демонстративна наглост и цинизъм от човек, който има самочувствието, че е недосегаем и над закона. Кирил Домусчиев е знаел, или е имал съмнения, че е заразен с коронавирус още преди 17.03.2020, когато е потвърдена неговата проба, и въпреки това поставя в риск огромен брой хора, неспазвайки мерките и карантината.

Кирил Домусчиев нарушава наредба, правила и мерки, издадени против разпространяването на заразителна болест по хората, и според чл. 355 ал. 1 от НК следва да му бъде потърсена наказателна отговорност с предвидено наказание – лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева'', пишат от ''БОЕЦ'' на своята Facebook страница.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 58 гласа.

Свързани новини