Отидете към основна версия

30 370 77

Samsung в паника: Galaxy S20 не се продава

  • galaxy s20-
  • samsung
Снимка: Shutterstock

Според актуален доклад Samsung не е доволен от начина, по който се продава Galaxy S20, тъй като пазарните показатели на новия му флагман са много по-ниски в сравнение с предишния модел. Това съобщи Softpedia.

Galaxy S20 бе представен през февруари, когато пандемията от коронавирус все още не се беше разпространила по целия свят. Въпреки това официалните продажби на устройството започнаха във време, в което COVID-19 вече държеше хората по домовете им в по-голям брой страни.

Вземайки предвид въздействието на коронавируса и високата цена на Galaxy S20, наистина не е трудно да разберем защо новият Android смартфон се продава по-зле от очакваното.

Samsung обаче се притеснява, че тези цифри могат да спаднат още повече, особено след като някои от най-големите му пазари в Европа и САЩ все още са в извънредна ситуация и дори предприемат още по-строги мерки срещу пандемията.

Анализатори твърдят, че продажбите на Galaxy S20 в момента се равняват на приблизително 60% от тези, регистрирани от Galaxy S10 през първите му седмици на пазара. Това означава, че ако ситуацията се влоши Samsung може да регистрира драматичен спад от 50 процента в търсенето на своите флагмански модели.

Продажбите на Galaxy S20 обаче не са единствения проблем на южнокорейския технологичен гигант. Очаква се другите модели смартфони на компанията, включително устройствата от среден и нисък клас, които поддържат пазарния дял на Samsung, да бъдат негативно повлияни от коронавирусната пандемия.

Другата електроника, която технологичният гигант произвежда, също може да регистрира намаляващи продажби по целия свят, така че със сигурност ще бъде интересно да видим отчета за приходите на компанията, който ще бъде публикуван в края на тримесечието.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 51 гласа.

Свързани новини