Отидете към основна версия

2 691 15

Борис Джонсън прекара втора нощ в интензивното

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • коронавирус-
  • доминик рааб

Премиерът е подложен на стандартно лечение с кислород

Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският премиер Борис Джонсън прекара второ денонощие в интензивното отделение на болницата, в която беше настанен след заразяване с коронавируса COVID-19.

Премиерът остава в добро настроение и диша самостоятелно. Това съобщи външният министър Доминик Рааб, който ще поеме част от задълженията на премиера. Британските медии пишат, че няма промяна в здравословното състояние на британския премиер, като състоянието му остава стабилно.

Първият дипломат изрази надежда, че премиерът ще се възстанови от коронавируса и го описа като "боец". "Даунинг стрийт" съобщи, че Джонсън още е в интензивното отделение, но състоянието му е стабилно. Той беше приет в лондонската болница "Сейнт Томас" в неделя със симптоми" на коронавирус, а в понеделник беше преместен в интензивното отделение, след като състоянието му се влоши.

По думите на Рааб министър-председателят е подложен на стандартно лечение с кислород и диша самостоятелно. Кралица Елизабет е изпратила послание на семейството на Джонсън, в което казва, че мисли за тях и пожелава на премиера бързо и пълно възстановяване. За премиера се грижат най-добрите лекари в Лондон.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини