Отидете към основна версия

5 501 36

Тръмп каза какво може да убие коронавируса

  • сащ-
  • светлина-
  • слънчева светлина-
  • коронавирус-
  • доналд тръмп-
  • болест

Американският президент подкрепи една любопитна теория

Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп подкрепи теорията на американски учени, че коронавирусът може да бъде победен с помощта на слънчева светлина, предаде Politico.

Високопоставен представител на Департамента за вътрешна сигурност на САЩ заяви, че когато коронавирусът е изложен на слънчева светлина и топлина, той не е толкова опасен. Уилям Брайън, който е ръководител на дирекцията за наука и технологии към департамента, посочи, че това може да даде надежда за справяне с вируса през предстоящите топли летни месеци.

Доналд Тръмп обяви новите изследвания на вътрешното министерство като „много мощно” проучване, което може да се окаже отговорът, който търси целия свят. А именно как да спре разпространението на вируса. Редица учени и медицински екипи работят по ваксина, но дори при най-оптимистичните прогнози такава може да бъде пусната за употреба чак догодина.

Американският президент заяви от Белия дом, че светлината може да бъде използвана като „лечение”. „Цялата концепция за светлината и начина, по който тя убива вируса за една минута, е много мощна”, посочи президентът. По думите на Тръмп човешкият организъм може да бъде лекуван със светлина, дори ултравиолетова. Все още обаче няма ясни клинични доказателства, че подобен метод би свършил работа. Съединените американски щати са страната в света с най-много загинали от COVID-19, както и най-много заразени.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини