Отидете към основна версия

4 901 45

20% от населението в Стокхолм вече има имунитет

  • швеция-
  • коронавирус-
  • стокхолм-
  • имунитет-
  • население-
  • стаден имунитет-
  • андерс тегнел

Либералният подход на Швеция е изградил имунитет сред населението

Снимка: БГНЕС/ EPA

Главният епидемиолог на Швеция заяви, че до 20% от населението на столицата Стокхолм вече е с изграден имунитет срещу коронавирус, предаде „Дейли мейл”.

В интервю за BBC Radio 4 Андерс Тегнел защити мерките, взети от Швеция в борбата срещу коронавируса. Скандинавската страна, за разлика от другите западни страни, не блокира живота в държавата. Либералният подход според епидемиолога Тегнел ще помогне на Швеция да се справи с втората вълна по-добре от другите страни.

Шведският здравен експерт заяви, че блокирането на държавата няма никакъв смисъл, защото 50% от починалите от COVID-19 в Швеция са в старчески домове, където вече бяха забранени посещенията. Андерс Тегнел заяви, че шведските граждани ще се справят по-добре от останалите с втората очаквана вълна на коронавирус, защото вече имат имунитет. По брой заразени Швеция е далеч от други европейски държави като Италия, Испания, Франция, Белгия и Холандия.

Андерс Тегнел посочи, че Швеция е преминала пика на заразата преди седмица. По думите му до 20% от населението на Стокхолм вече има изграден имунитет. Ресторантите, баровете и училищата остават отворени в Швеция, а гражданите единствено са съветвани да спазват социална дистанция и да си мият ръцете по-често. Въпреки това икономическите прогнози не са добри. Свиването на шведската икономика може да се окаже най-тежката рецесия от Втората световна война, показаха днес правителствени прогнози, според които намаляването на брутния вътрешен продукт може да достигне 10 процента.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 25 гласа.

Свързани новини