Отидете към основна версия

2 823 57

Маските на закрито ще са задължителни още дълго време у нас

  • маски-
  • предпазни маски-
  • национален оперативен щаб-
  • противоепидемични мерки-
  • доц. ангел кунчев-
  • ангел кунчев

Може да освободим и всички мерки до началото или средата на юни, но основните дейности, особено в закритите пространства, ще останат, заяви членът на Националния оперативен щаб доц. Ангел Кунчев

Снимка: БГНЕС

Ние може да освободим всички мерки много бързо – до юни, но тези за закрити помещения, носенето на маски и дезинфекцията ще останат за много дълго време. Това заяви на днешния сутрешен редовен брифинг на Националния оперативен щаб за справяне с коронавируса главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Няма да отпадне скоро носенето на маските. Може да освободим и всички мерки до началото или средата на юни, но основните дейности, особено в закритите пространства, ще останат още много дълго време“, заяви Кунчев.

„Сериозно обсъждаме в началото на юни да има промени относно учебните занятия. Обсъждаме и по-сериозна реорганизация, защото тенденцията вече е стабилна към намаляване“, посочи той.

„Следим внимателно обстановката с кланиците в страната. Ако се затвърди принципът на лесно преминаване на вируса между хора и животни, това крие сериозни рискове. Засега нямаме притеснения, защото храната не е съществен фактор за предаване на заразата, особено при термична обработка и спазване на всички изисквания“, каза още Кунчев.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.

Свързани новини