Отидете към основна версия

1 717 9

Москва отменя ограниченията заради Covid-19

  • русия-
  • москва-
  • сергей собянин-
  • владимир путин-
  • пандемия-
  • карантина

Руснаци ще могат да напускат страната си с цел грижа за близки, за лечение, работа или обучение

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските власти обявиха частично отваряне на границите на страната, които бяха блокирани заради коронавирусната пандемия на 30 март, и предстоящо до края на този месец пълно отпадане на противоепидимечните ограничения в Москва.

Премиерът Михаил Мишустин обясни, че в Русия засега ще бъдат допускани само чуждестранни граждани, които се нуждаят от лечение там, както и такива, които имат роднини и попечители, за които трябва да се грижат. Руснаци ще могат да напускат страната си с цел грижа за близки, за лечение, работа или обучение.

Московският кмет Сергей Собянин обяви първото облекчаване на ограничителните мерки в столицата:

 "Още от утре - 9 юни 2020 г., се отменят самоизолацията и пропускателният режим. Заедно с това се отменя и графикът за разходките. Жителите на града, включително московчаните на възраст над 65 години и страдащите от хронични заболявания, ще могат без ограничения да излизат навън, за да си вършат работата и да посещават обществени места."

Броят на новозаразените с коронавирус по света за последното денонощие се е увеличил с повече от 131 хиляди души, съобщи Световната здравна организация. Смъртните случаи са се увеличили с 3 400 и вече са почти 401 000, по данни на СЗО.

Регионът Северна и Южна Америка е на първо място по брой на заразените, следван от Европа и Източно-средиземноморският регион. Най-много заразени с новия коронавирус има в САЩ. На второ място е Бразилия, трета е Русия.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини