Отидете към основна версия

3 469 18

Пекин опроверга информацията: Заразата от COVID-19 в града не идва от сьомга!

  • китай-
  • пекин-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • сьомга

На 15 юни пекинската администрация въведе засилени мерки за контрол във всички жилищни комплекси, които в китайската столица са над 700

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китайски специалисти не са открили следи от коронавирус в партиди сьомга, преди те да стигнат до пекинския пазар за продажба на едро "Синфади", съобщи днес на пресконференция съветник в управлението по търговия, цитиран от ТАСС.

Съветникът каза, че на територията на пазара са открити няколко места на зараза, но не са намерени следи от зараза в партиди сьомга, които още не са били изнесени за продажба на "Синфади".

По-рано китайските власти съобщиха, че при проверка на пазара са били открити следи от зараза по оборудването за рязане на морски дарове и в партиди вносна сьомга. След това на всички магазини и ресторанти беше наредено да спрат да предлагат такива продукти, предава БТА.

Огнище на зараза от коронавирус на най-големия пекински пазар "Синфади" в южния район Фентай беше установено миналата седмица. До момента са регистрирани над 100 заразени лица, повечето - работещи в търговски обекти и техни близки.

Столичните власти бяха принудени временно да затворят няколко важни търговски обекти, включително и в западните райони, защото те се оказаха в зона на повишен риск.

На 15 юни пекинската администрация въведе засилени мерки за контрол във всички жилищни комплекси, които в китайската столица са над 7000.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини