Отидете към основна версия

1 930 11

Потвърдените случаи на Covid-19 в Швеция надминаха 70 000

  • швеция-
  • коронавирус-
  • карантина-
  • пандемия

Съотношението между смъртните случаи и населението в Швеция е многократно по-високо в сравнение с това в съседните скандинавски страни

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Швеция надмина 70 000 в четвъртък, докато смъртността от заразата нарасна с 41 починали до 5 411, показва статистиката на здравната агенция в скандинавската страна. Това предаде Reuters.

През изминалото денонощие Швеция е регистрирала 947 нови случаи на заразата, като общият брой на инфекциите вече е 70 639. Разширеното тестване показва покачване на новозаразените през последния месец, засенчвайки процентите на други места в Европейския съюз. Въпреки това, смъртността и хоспитализациите са намалели от техния пик през април.

Страната възприе по-мек подход за борба с коронавируса, като не въведе строга карантина, поставяйки своята пандемична стратегия в светлината на международните прожектори.

Съотношението между смъртните случаи и населението в Швеция е многократно по-високо в сравнение с това в съседните скандинавски страни, където властите предприеха по-строг подход. То обаче е по-ниско от това в други държави, които въведоха блокади, като Великобритания, Италия и Испания.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.

Свързани новини