Отидете към основна версия

19 385 110

На 20.10.20 г. България загуби битката срещу COVID-19

  • covid-19-
  • коронавирус-
  • втора вълна

Управляващи и опозиция, барабар с президента Румен Радев, мислят изборите, а не готвят стратегия за коронавируса

Снимка: Shutterstock

На 20.10.2020 г. България загуби битката срещу COVID-19. Държавата вече е пробито сито, през което ще ни залее цунамито на пандемията.

Денят започна с преминаването на психологическата бариера от над 1000 заразени с COVID-19 на ден в България. Ден по-късно тяхната бройка скочи до рекордните 1336 души.

Правителството обаче реши от четвъртък да въведе задължително носене на маски на открито.
Това е безумно решение, защото няма рестрикции за кафенета, ресторанти или нощни клубове.
Логика няма. Който търси логиката, трябва да я търси далеч от медицината. Тя не е медицинска. Медицинска логика в това аз да се разхождам навън – било 20, било 15, било 8 градуса, било и 25 градуса с маска, да си разхождам кучето в "Южния парк" и да нося маска при положение, че около мен няма никой или сме двама души на някакво разстояние около метър, а както казвате вие да сме в един ресторант 50 или човека, през маса наредени, на затворено, и няма как там да ни накарат да носим маски, защото ние сме седнали да вечеряме, то е абсурдно.

Логиката не съществува.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ д-р Трифон Вълков, който работи на първа линия в Инфекциозната болница в София.
Идеята да се затегнат тези мерки е опитът на здравната система да ограничи заболеваемостта с цел да предпази здравните заведения, но не е това начинът по който ще стане.

Президентът Румен Радев също руши дисциплината,

а е военен летец.
Държавният глава е бил контактен през миналия петък със заразения с коронавирус началник на ВВС ген. Димитър Петров.
Това е станало на честването на празника на българската военна авиация.

От репортажите по телевизиите, снимките по вестниците и публикациите в социалните медии се вижда, че държавният ни глава е в близък контакт със заразен. Нормалната процедура е президентството да инициира доброволното карантиране на държавния глава. Осъщественото пътуване до Прибалтика ще провали планираното за догодина българското ротационно председателство на инициативата "Три морета".
Само ще припомня, че Естония като домакин първа съобщи за промяната в програмата на Румен Радев с уточнението, че той е бил в контакт с коронавирус.

Служителите на президентството трябва да разберат най-накрая, че светът е глобално село.

Пандемията от коронавируса е сериозно изпитание

и само отговорното поведение се толерира.
Припомняме, че преди дни председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен напусна последното заседание на Европейския съвет заради случай на коронавирус.
Тя написа в "Туитър", че неин сътрудник е дал положителна проба.
При завръщането си от Естония обаче Радев не пропусна да нападне вътрешните си врагове за преждевременно прекратената визита.

Разбирам президента. Той вече активно участва във вътрешната политика с цел да предизвика предсрочни избори.

Смятам обаче, че ако Румен Радев беше решил сам доброволно да излезе в карантина и да изпрати свой представител, който физически да приеме щафетата на председателството, щеше да спечели много.

Той щеше да се покаже като отговорен политик, който ясно осъзнава предизвикателствата на пандемията, но може да използва технологиите на XXI век, за да води активен политически диалог.

Дори и да се беше самоизолирал, това нямаше да е пречка Румен Радев да отправи своето послание на форума.

Така държавният ни глава щеше да покаже гъвкавост и отговорност на фона на умрялата политика на правителството срещу COVID-19. Румен Радев няма трудности да се изразява свободно на английски език за разлика от ключови политици и министри от управляващата коалиция. И през 2021 г. светът ще бъде в плен на COVID-19. Да го кажем ясно - всяка страна от инициативата "Три морета" ще предпочете да присъства виртуално в проявите на българското председателство.

За съжаление в България има блестящи лекари, но аналогови политици.

Гранде финале на пандемията настъпва в България. Политиците абдикираха, сковани от страх от наближаващите избори.

Седми месец лекари, медицински сестри, фелдшери, лаборанти работят на ръба на силите си.
В същото време политиците са се вгледали в парламентарните избори догодина и никой не смее да предприеме радикални мерки.

Армагедон ще настъпи, ако лекарите рухнат от преумора.

Ако това стане през януари догодина или няколко месеца по-късно, когато ще са парламентарните избори....
В началото на миналия ХХ в. българските политици проиграват с лека ръка героизма и кръвта на българските воини по бойните полета...

В началото на XXI век да му мислят българските лекари, фелдшери и медицински сестри....
Те са достойни и стойностни хора.

Заради тях носете маска и се пазете от глупави политици....

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 117 гласа.

Свързани новини