Отидете към основна версия

23 216 59

Министърът на образованието обяви кога затварят училищата

  • коронавирус-
  • мерки-
  • образование-
  • ученици

Засега маски в час не се предвиждат

При 20% ученици със симптоми, сходни на COVID-19 или грип, ще се затваря цялото училище. Това каза в "Тази сутрин" по бТВ образователният министър Красимир Вълчев.

Засега маски в час не се предвиждат, а в двора на училището при смесване на паралелките, каза още Вълчев. Той уточни, че при провеждане на заниманията навън децата няма да са с маски, а по-скоро, докато чакат родителите си след часовете

Сезонните грипове и коронавирусът ще доведат до усложняване на обстановката и затова е избрано това правило, добави той.

Ако се взимат решения за затваряне на училището, най-малките деца да са последни, това ще е алгоритъмът, обясни образователният министър.

Ситуацията в Търговище е сериозна. Няма как да се избегнат смъртните случаи при учителите, защото всеки осемдесети жител на България е учител. Това обясни министърът на образованието Красимир Вълчев пред Би Ти Ви.

Той допълни, че от този момент нататък при грипна ваканция или ваканция заради коронавируса учебният процес ще продължава дистанционно.

Според него образователната система е подготвена за подобна стъпка

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 50 гласа.

Свързани новини