Отидете към основна версия

15 409 16

Още една държава пребори коронавируса

  • австралия-
  • пандемия-
  • коронавирус

Нито един заразен в Австралия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

За пръв път от 5 месеца насам в Австралия няма нито един заразен с коронавирус. Най-силно от пандемията пострада щата Виктория. Там бяха регистрирани над 90% от 907-те смъртни случая, свързани с вируса. Сега там няма нито един нов заразен и нито един починал вече втори пореден ден. В останалата част на страната също няма отчетени новозаразени.

Това е първият уикенд, в който жителите и гостите на Мелбърн, се радват на спокойно посещение на кафенета, ресторанти и кръчми.

Австралия успя да сведе броя на заразените с коронавирус до малко над 27 500 от началото на пандемията, благодарение на това че бързо затвори международните си граници, наложи ограничения за социална дистанция и извърши широко тестване и проследяване.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 36 гласа.

Свързани новини

  • Новият коронавирус може да оцелее до 28 дни

    Новият коронавирус може да оцелее до 28 дни - много по-дълго от грипа. Това обаче е възможно при определени условия, обявиха днес австралийски учени, ...
    12.10.2020
    5 786
    27
  • Австралия овладя коронавируса

    Австралийският щат Виктория, който е епицентър на епидемията от COVID-19 в страната, съобщи днес, че дневният брой на новозаразените е близо до най-ни ...
    24.09.2020
    3 759
    0